Mauritania

Foto: Leger Uten Grenser / Joffrey Monnier

Mauritania


Mauritania er et land i Sahelregionen, som for det meste er dekket av ørken. Det bor fire millioner mennesker i landet. Landet er en av Afrikas nyeste oljeprodusenter.

Hjem > Land > Mauritania
Oppdatert 21.01.2018

Leger Uten Grenser begynte å jobbe i Mauritania i 1994. I dag foregår alle prosjektene i den sør-østlige delen, mot grensen til Mali.

Les mer om tilstandene i Mali

Vårt arbeid i 2016

Leger Uten Grenser gir medisinsk hjelp til flyktninger fra Mali og lokalsamfunnene de bosetter seg i. I løpet av de tre siste månedene i 2016 så man den største flyktningtilstrømmingen siden 2013.  

Tusenvis av maliere bor fortsatt i Mbera-leiren sørøst i Mauritania. Konflikten i 2013 tvang dem på flukt over grensen.

Artikkelen fortsetter etter bildet

BUTIKK: De fleste kvinnene i Mbera-leiren driver små virksomheter, og flere av kvinnene driver en liten nærbutikk. De kjøper inn krydder og sauser som selger de i leiren. 


På tross av fredsprosessen, er det umulig for mange å reise hjem til et land preget av voldelige angrep fra væpnede grupper og banditter.

Ankomsten av flyktninger mot slutten av 2016 har lagt mer press på infrastrukturen i leiren. I følge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) bodde det 46.877 flyktninger i Mbera-leieren i desember 2016.

Leger Uten Grenser gir grunnleggende helsetjenester og nødhjelp til flyktningene i leiren og lokalsamfunnene i nærliggende Bassikounou og Fassala.

Artikkelen fortsetter etter bildet

INTENSIVAVDELING: Fatimata Walet Mohameds ti måneder gamle datter, Abubakri, var pasient på intensivavdelingen for underernærte i Mbera-leiren. «Der er dager hvor vi ikke har noe å spise», sier trebarnsmoren. Foto: Avril Benoit


I tillegg gir Leger Uten Grenser gynekologisk og obstetrisk hjelp.

De fleste av de kirurgiske inngrepene utført av Leger Uten Grenser i Mauritania i 2016 var keisersnitt, i tillegg til viscerale og ortopediske operasjoner.


 

 

 HVORFOR ER VI I MAURITANIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen