Støtt oss fast
Gi en gave nå

Merkedag
Minnegave/kondolanse
Gavekort
Testament
Bedrift

Få skattefradrag
Spørsmål og svar
Jobb i felt
Finn din rolle i felt
Feltblogg

Ledige stillinger i Norge
Nyheter
Pasienthistorier
Feltblogg
Land
Helseutfordringer
Flyktninger
Krig og konflikt
Sykdommer
Engasjer deg
Glemte kriser
Slik jobber vi
Grunnprinsipper
Økonomi
Historie
Kontakt oss
Hjem > Stott oss > Skattefradrag

Skattefradrag

Fra og med 2019 er maksbeløpet for skattefradrag økt til 50.000,- kr. Det vil si at man vil få skattefradrag på 22 prosent for gaver på mellom 500,- og 50.000,-.

I 2018 var maksbeløpet for skattefradrag 40.000,-. Det vil si at det var et skattefradrag på 23 prosent for gaver på mellom 500,- og 40.000,- i løpet av kalenderåret 2018


Innhenting av fødselsnummer

Leger Uten Grenser melder automatisk inn alle gaver til Skattedirektoratet hvis du har gitt mer enn 500 kroner i løpet av et kalenderår, da vi anser det som i våre giveres beste interesse å motta skattefradrag. For å rapportere inn gaver må vi ha personnummer til våre givere. I begynnelsen av hvert kalenderår innhenter vi derfor personnumre fra Evry, som har konsesjon fra Sentralkontoret for Folkeregistrering til å gjøre dette. Vi innhenter ikke personnummer dersom vi ikke er helt sikre på at opplysningene fra Evry samsvarer 100% med de vi har i vår database, så ta gjerne kontakt med oss på telefonnummer 21 04 24 52 - så vi er helt sikre på at vi har riktige opplysninger. Vi ønsker ikke at personnummer skal sendes på e-post da det ikke er en trygg kanal. Vi sletter ditt personnummer hvis du ikke har støttet oss på ca to år.


Vil du reservere deg mot at vi innhenter ditt fødselsnummer?

Dersom du ikke ønsker at vi skal innhente ditt fødselsnummer, og dermed heller ikke ønsker skattefradrag, vennligst ta kontakt med oss og gi beskjed. Alle tilbakemeldinger om skattefradrag kan sendes til oss på giverservice@legerutengrenser.no, eller gjennom vår giverservicetelefon: 21 04 24 52.  


Send fødselsnummer på SMS

Send kodeord SKATT og ditt fødselsnummer (11 siffer) til 2177. Eksempel: SKATT DDMMÅÅPPPPP til 2177. 


Årsoppgave

I begynnelsen av hvert år sender vi ut årsoppgave over fjorårets gaver til alle våre givere. Dette er vi pålagt av Skattedirektoratet. Årsoppgaven inneholder informasjon om alle gaver du har gitt til oss i løpet av det foregående kalenderår. 
 
Så lenge vi har fødselsnummeret ditt, går innmeldingen av gaver automatisk. Gavebeløp kommer ferdig utfylt på selvangivelsen. 
 

Har du ikke fått årsoppgaven?

Det kan være at vi har feil adresse til deg. Ta kontakt med Giverservice på telefon 21 04 24 52, eller giverservice@legerutengrenser.no
 

Mangler gavebeløpet på din selvangivelse?

Det kan være at vi mangler fødselsnummer eller organisasjonsnummer. Ta kontakt med Giverservice på telefon 21 04 24 52
 

Hvilke gaver gir ikke rett til skattefradrag?

Gaver gitt via Vipps og Facebook gir ikke automatisk skattefradrag. Dette er fordi Leger Uten Grenser ikke mottar personopplysningene til giver av gaven. Donasjoner som har blitt gitt anonymt gir heller ikke rett til skattefradrag. 

Hvis du har gitt en donasjon til Leger Uten Grenser via Vipps eller Facebook, og ønsker skattefradrag for gaven, kontakt Giverservice på telefon 21 04 24 52 eller giverservice@legerutengrenser.no. Ha gjerne dokumentasjon på gaven klart (skjermbilde/kvittering) slik at vi raskere får hjulpet deg. 

Bursdag, bryllup eller begravelse/bisettelse

Skattefradrag for gaver gitt i forbindelse med bursdag, bryllup eller begravelse/bisettelse går alltid til jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende. Dette er fordi gaven i utgangspunktet ble gitt til en av disse, og deretter videre til oss. Vi anser derfor jubilant, brudepar eller nærmeste pårørende som giver. 

Innsamlinger

Innsamlinger, uansett type, er ikke fradragsberettiget. Å samle inn penger innebærer at en rekke andre mennesker har bidratt, og det blir da feil å gi skattefradrag til initiativtaker for hele beløpet.

 

STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen
Skattefradrag | Leger Uten Grenser

Error

Error message

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/includes/common.inc:2777) in drupal_send_headers() (line 1486 of /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • TypeError: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/sites/all/modules/contrib/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 in xmlsitemap_node_create_link() (line 194 of /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/sites/all/modules/contrib/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
The website encountered an unexpected error. Please try again later.