Filippinene

Foto: P.K Lee/Leger Uten Grenser

Filippinene


Leger Uten Grenser fokuserte på å forbedre tilgangen til seksuell og reproduktiv helse i Filippinene dette året. 

Hjem > Land > Filippinene
Oppdatert 12.04.2019
        

Siden 2016 har Leger Uten Grenser, i samarbeid med den lokale organisasjonen Likhaan, tilbudt tjenester innen reproduktiv helse og seksualhelse. Dette gjør vi i Tondo og San Andres, to tett befolkede og fattige bydeler i Manila.

Leger Uten Grensers første prosjekt på Filippinene ble startet opp i 1987.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dette gjorde Leger Uten Grenser i Filippinene i 2017

I 2017 flyttet Leger Uten Grenser og Likhaan til en større klinikk i Tondo, der vi utførte i gjennomsnitt 1.380 konsultasjoner i måneden. Klinikken tilbyr familieplanlegging og hjelp til ofre for seksuell vold, i tillegg til å teste for og behandle livmorhalskreft. 

I samarbeid med Likhaan og lokale helseklinikker har vi vaksinert flere enn 23.000 jenter for humant papillomavirus (HPV), som kan gi livmorhalskreft.

Les også: 25.000 vaksinert mot livmorhalskreft på Filippinene.

Artikkelen fortsetter under videoen

I juni 2017 begynte vi å tilby psykologisk førstehjelp, og vi tilbød hygiene-, vann- og sanitærtjenester til mennesker som har flyktet fra konflikten mellom det filippinske militæret og to pro IS-grupper: Maute-gruppen og Abu Sayyaf. Flere enn 370.000 mennesker ble fordrevet fra Marawi og nærliggende områder.

I 2017 ga vi psykologisk førstehjelp til flere enn 11.500 mennesker, og vi delte ut 1.500 hygienepakker og 1.150 jerrykanner. Da beleiringen av Marawi var erklært over sent i oktober, ble vi igjen i området for å støtte internt fordrevne, samt de som kom tilbake.

BEHANDLET FOR UNDERERNÆRING: Lege Natalie Roberts snakker med Marvin og familien hans på det oppblåstbare sykehuset i Tacloban. Marwin er ni år, og kom til sykehuset i juletider for å bli behandlet for akutt underernæring. Nå går det mye bedre bedre. januar 2014. Foto: Sophie-Jane Madden/ Leger Uten Grenser

 

 

 

 HVORFOR ER PÅ FILIPPINENE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen