Filippinene

Foto: P.K Lee/Leger Uten Grenser

Filippinene


Leger Uten Grenser fokuserte på å forbedre tilgangen til seksuell og reproduktiv helse i Filippinene dette året. 

Hjem > Land > Filippinene

Tyfoner og andre stormer herjer frekvent øyene, der den nylige og mest ødeleggende stormen er tyfonen Haiyan i 2013, hvor Leger Uten Grenser akkurat hadde avsluttet sitt arbeid. Leger Uten Grenser jobbet for første gang i Filippinene i 1987

Artikkelen fortsetter under bildet

ENORME ØDELEGGELSER: Resepsjonen på det ødelagte Felipe Abrigo Memorial-sykehuset i Guiuan. Leger Uten Grenser satte opp et telt-sykehus rett ved for å dekke det store behovet for helsehjelp etter tyfonen i 2014. Foto: Nacho Hernandez

 

Dette gjorde Leger Uten Grenser i Filippinene i 2016

En evaluering Leger Uten Grenser gjorde i 2015, bekreftet behovet for seksuelle og reproduktive helsetjenester i det fattige og  tett bebodde området Tondo i hovedstaden Manila.

For å svare på dette behovet, opprettet Leger Uten Grenser et program som bygget på et samarbeid med Likhaan, en nasjonal organisasjon.  

Leger Uten Grensers team bidro i den lokale klinikkens familieplanleggingstjenester, og utførte et gjennomsnitt på 1.000 konsultasjoner hver måned. Våre team forbedret også diagnostisering og behandling for seksuelt overførbare infeksjoner.

Artikkelen fortsetter under videoen

I oktober begynte klinikken å tilby screening for livmorhalskreft og kryoterapi. I november, ble 89 personer undersøkt for livmorhalskreft, av disse testet seks personer positivt, der fem gjennomgikk kryoterapi og én ble henvist.

Det var planlagt en vaksinasjonskampanje mot humant papilloma virus (HPV), for å forebygge ytterligere mot livmorhalskreft.

Kampanjen skulle nå ut til rundt 24.000 jenter mellom 9 og 13 år. Importen av vaksinen ble imidlertidig forsinket, og første runde av vaksineringen ble utsatt til februar 2017.

BEHANDLET FOR UNDERERNÆRING: Lege Natalie Roberts snakker med Marvin og familien hans på det oppblåstbare sykehuset i Tacloban. Marwin er ni år, og kom til sykehuset i juletider for å bli behandlet for akutt underernæring. Nå går det mye bedre bedre. januar 2014. Foto: Sophie-Jane Madden/ Leger Uten Grenser

 

Les om vårt tidligere arbeid på Filippinene

 HVORFOR ER PÅ FILIPPINENE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid