Italia

Foto: incenzo Livieri

Italia


I Italia jobber vi med å gi helsehjelp og mentalhelsehjelp til migranter og flyktninger.

Hjem > Land > Italia
Oppdatert 12.10.2020
        

Dette er sitasjonen

De strenge policyene for asylsøkere, flyktninger og migranter i Italia gjør tilgang til helsehjelp vanskelig for mange mennesker.

Dette gjør Leger Uten Grenser i Italia

Leger Uten Grenser startet å jobbe i Italia for første gang i 1991. I dag jobber vi med å gi helsehjelp til asylsøkere, flyktninger og migranter. 

I 2019 utførte vi blant annet 1540 pasientkonsultasjoner og 940 individuelle mentalhelse-konsultasjoner i Italia i prosjektene våre i Roma, Turin, Basilcata og Palermo.

Les mer: Vårt arbeid med flyktninger i Europa

 

Carlotta Berutti var koordinator for Leger Uten Grensers prosjekt i Lodi-provinsen på Codogno-sykehuset. Det var ett av fire sykehus vi støttet i Italia, som da var det landet i Europa som var hardest rammet av pandemien våren 2020.  
Foto: Davide Arcuri / Leger Uten Grenser

 

Respons til Covid-19 

Italia var våren 2020 et av landene som var hardest rammet av viruset. Derfor støttet Leger Uten Grenser fire sykehus som var i episenteret av utbruddet. Vi jobbet også med familieleger og helsearbeidere som jobbet med pasienter i hjemme-isolering. Vi støttet også opp eldresentre som har hadde tilfeller av covid-19. 

I Marche som tidligere var hardt rammet støttet vi et nettverk av eldresentre i flere byer for å forsøke å begrense spredningen i sårbare områder. Disse hadde da behov for flere medisinske spesialister som kunne håndtere mange covid-19-pasienter på en gang. I slutten av mars jobbet det rundt tretti Leger Uten Grenser ansatte med covid-19-responsen i Italia

Les mer: Korona-pandemien: Leger Uten Grensers største epidemirespons i Europa

 HVORFOR ER VI I ITALIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen