Italia

Foto: Giuseppe La Rosa/Leger Uten Grenser

Italia


Italia fortsetter å være hoved-ankomstlandet for de fleste migranter og flyktninger som kommer til Europa via Middelhavet.

Hjem > Land > Italia
Oppdatert 13.02.2019
        

Les Leger Uten Grensers siste nyheter fra Italia

Vårt arbeid i Italia i 2017

På tross av den europeiske politikken med å returnere mennesker som flykter fra ankom 119.396 migranter og flyktninger den italienske kysten i 2017, flesteparten av disse ankom Sicilia. Det fortsatte å komme flere gjennom hele 2018. 
Det italienske mottakssenteret sliter fremdeles med å ta hånd om alle de nyankomne. Flesteparten havner i midlertidige mottakssenter, men rundt 10.000 ender i uformelle leire, enten fordi de vil reise videre i Europa eller fordi de har blitt utelatt fra det offisielle systemet. 

Leger Uten Grenser overvåker de humanitære behovene til de som lever i disse uformelle leirene rundt om i landet. I Bari og Torino har vi også frivillige som jobber med å forbedre tilgang til helsehjelp og andre tjenester til flyktninger og migranter som bor i okkuperte bygninger, samt bedre integrere dem i samfunnet. 

Les mer om arbeidet vårt med flyktninger


Sicilianske og sørlige havner

Mange flyktninger og migranter som ankommer Italia har opplevd dramatiske redningsaksjoner før de ankom en trygg havn. Leger Uten Grenser er derfor, for tredje året på rad, til stede ved ankomstsentere for å gi førstehjelp og psykologisk assistanse til overlevende etter skipsforlis og dramatiske redningsaksjoner. I 2017 ble det utført 21 slike redningsaksjoner, de fleste i områdene rundt Sicilia, Calabria og Campania.

I Trapani ga et team, bestående av psykologer og kulturtolker, mental helsehjelp til 1.232 individuelle pasienter og gjennomførte 116 gruppetimer. Vi hjalp også flere lokale mottakssentre med deres aktiviteter.


Siden juli 2016 har Leger Uten Grenser drevet en psykoterapeutisk klinikk i samarbeid med lokale helsemyndigheter for å tilby helsehjelp til pasienter med alvorlige mentale lidelser. 

Sommeren 2017 åpnet Leger Uten Grenser et døgnåpent helsesenter i Catania for asylsøkere som trengte hjelp etter å ha blitt skrevet ut fra sykehus. Senteret bistår også asylsøkerne imens de blir rehabilitert. Leger Uten Grenser jobber også for å bedre vann og sanitæranlegg i de uformelle bosetningene til sesongarbeidere og migranter sør på Sicilia. 

Roma


I Roma driver Leger Uten Grenser i samarbeid med de lokale partnerne Medici Contro la Tortura og ASGI, et rehabiliteringssenter for torturofre. Senteret tilbyr medisinsk og mental helsehjelp så vel som fysioterapi, sosialhjelp, og juridisk assistanse.

I 2017 mottok teamene til Leger Uten Grenser 56 nye pasienter fra 20 forskjellige land, hvor flesteparten var ofre for vold og mishandling i Libya.

De nordlige grensene

Leger Uten Grenser jobbet i 2017 med å gi medisinsk og mental helsehjelp til migranter som er strandet på områder i de nordlige grensene. Her ble det også utlevert mat og andre nødvendigheter. I Ventimiglia, nær grensen til Frankrike hadde vi et team med kulturtolker og en jordmor som i samarbeid med frivillige lokale leger drev en liten klinikk.

Våre team ga også mental helsehjelp i Røde Kors sin klinikk i området. I Como, ved grensen til Sveits, ga Leger Uten Grenser mental helsehjelp til migranter som her sitter i transittsentre. Leger Uten Grenser jobber også aktivt med andre sivilsamfunn om å skaffe mat, klær og donasjoner til migrantene som sitter i transittsentrene i Como, Ventimiglia og i Gorizia, ved grensen til Slovenia.

Les om vårt tidligere arbeid i Italia

 HVORFOR ER VI I ITALIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen