Italia

Foto: Giuseppe La Rosa/Leger Uten Grenser

Italia


Italia fortsetter å være hoved-ankomstlandet for de fleste migranter og flyktninger som kommer til Europa via Middelhavet.

Hjem > Land > Italia
        

Les Leger Uten Grensers siste nyheter fra Italia

Vårt arbeid i Italia i 2016

I 2016 lanserte Leger Uten Grenser et prosjekt for psykisk helse i 16 mottakssentre i provinsen Trapani på Sicilia, hvor et team med tolker og tre psykologer screenet asylsøkere for deres psykiske sårbarhet og tilbød helsehjelp til dem som trengte det.

Teamet vårt hjalp totalt 641 pasienter, gjennom 99 gruppekonsultasjoner og 626 individuelle konsultasjoner. Hos mange av våre pasienter fant vi tegn på post-traumatisk stress, angst, depresjon, og psykosomatiske lidelser. Alt dette som en konsekvens av tidligere traumer, og den usikre situasjonen de er i nå.

Ettersom det har vært flere dødsfall på ferden over Middelhavet har Leger Uten Grenser startet å tilby psykologisk førstehjelp til mennesker som viser tegn på traumer under ilandstigning. For eksempel fra å ha vært vitne til dødsfall på sjøen, eller opplevelsen at båten deres går forliser. Mellom desember og mai har 31 psykologiske førstehjelpsoperasjoner blitt gjennomført i mange italienske havner, først og fremst på Sicilia, i Calabria og Sardinia.

Nordre grense

Fra slutten av 2015 til juli 2016 har Leger Uten Grenser tilbudt medisinske helsetjenester, telt og støtte til hundrevis av flykninger i Gorizia, på grensen til Slovenia. Et midlertidig senter laget av 25 tidligere shipping kontainere, med en kapasitet til 96 personer, ble åpnet der i desember 2015, for mennesker som hadde sovet utendørs etter å ha blitt ekskludert fra deres offisielle mottakssystem.

Leger Uten Grenser-ansatte samarbeidet med det lokale helsevesenet og Røde Kors, og distribuerte pakker med grunnleggende nødhjelpsmateriell. For å ivareta de kritiske behovene til migranter i transit på grensen til Frankrike (Ventigmiglia) og Sveits (Como), samarbeidet Leger Uten Grenser med lokale myndigheter og nettverk av frivillige for å tilby mat, nødhjelpsmateriell, og grunnleggende psykologisk og medisinsk hjelp.  

Roma

I april 2016 åpnet Leger Uten Grenser et rehabiliteringssenter i Roma for mennesker utsatt for tortur. Frem til slutten av 2016, har 98 pasienter fra 22 forskjellige land fått hjelp. I dette arbeidet har man en tverrfaglig tilnærming som inkluderer medisinske og psykologiske helsetjenester, fysioterapi, sosial og rettslig hjelp. Aktivitetene ble utført i samarbeid med den italienske frivillige organisasjonen Medici Contro la Tortura (Leger mot tortur) og Foreningen for Migrasjonsrettslige studier (ASGI).

Leger Uten Grenser jobbet i Italia for første gang i 1999.


Les om vårt tidligere arbeid i Italia
 

 HVORFOR ER VI I ITALIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen