Italia

Foto: Giuseppe La Rosa/Leger Uten Grenser

Italia


Mange flyktninger og migranter lever i Italia og mangler tilgang på helsehjelp. 

Hjem > Land > Italia
Oppdatert 27.03.2020
        

I 2018 jobbet vi med å gi helsehjelp til flyktninger og migranter i Italia i Roma, Trapani, Turin, Palermo, Sicilia, Catania og Polermo. Flere av disse prosjektene ble overlevert i løpet av året. 

Vi utførte blant annet 2,760 individuelle mentalhelsekonsultasjoner, 54 gruppesamtaler og 1490 pasientkonsultasjoner i Italia i 2018. 

Flyktninger i Europa

Respons til Covid-19 

Italia er et av landene som er hardest rammet av viruset. Her støtter Leger Uten Grenser i samarbeid med helsemyndighetene fire sykehus som er i episenteret av utbruddet. Vi har også startet opp et prosjekt som skal hjelpe familieleger og helsearbeidere som jobber med pasienter i hjemme-isolering. Vi støtter også opp ansatte som jobber ved et eldresenter som har hatt tilfeller av covid-19. 

Vi har også startet opp aktiviteter i Marche som ligger midt i landet. Dette er en av de fem hardest rammet regionene hvor antall tilfeller øker. Vi støtter et nettverk av eldresentre i flere byer for å forsøke å begrense spredningen i sårbare områder. Disse områdene trenger flere med spesialisert helsehjelp for å kunne håndtere mange covid-19-pasienter. I slutten av mars er det rundt tretti Leger Uten Grenser ansatte som jobber med covid-19-responsen i Italia

Les på MSF.org: “Our priority is to protect hospital staff” where COVID-19 began in Italy

 

Carlotta Berutti er koordinator for Leger Uten Grensers prosjekt i Lodi-provinsen på Codogno-sykehuset. Det er ett av fire sykehus vi støtter i Italia, som nå er det landet i Europa som er hardest rammet av pandemien.  Foto: Davide Arcuri / Leger Uten Grenser


Les om vårt tidligere arbeid i Italia

 HVORFOR ER VI I ITALIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen