Italia

Foto: Giuliano Lo Re

Italia


I Italia jobber vi med å støtte migranter og mennesker på flukt.

Hjem > Land > Italia
Oppdatert 28.02.2023
        

Dette er situasjonen i Italia: 

Tilgang til helsehjelp kan være utfordrende for sårbare grupper som migranter, og andre som er ekskludert fra det nasjonale helsevesenet. Mange ankommer også Italia med båt, og etter forlis er det mange som kan ha mistet familie eller andre nære relasjoner.

Les mer: Dødelig forlis: Overlevende, også barn, sterkt traumatiserte

Dette gjør Leger Uten Grenser i Italia

Leger Uten Grenser gir psykologisk og medisinsk helsehjelp til migranter og flyktninger i Italia

Leger Uten Grenser startet prosjekter i Italia for første gang i 1991, og jobber i dag i Roma, Lampedusa, Palermo, Lazio og på Sicilia.  

I 2021 utførte vi blant annet 13.100 pasientkonsultasjoner i Italia. 

Les mer: Vårt arbeid med flyktninger i Europa

Roma, Palermo og i Calabria

I Palermo på Sicilia jobber vi på en klinikk som gir psykisk og medisinsk helsehjelp til migranter og flyktninger som har blitt utsatt for vold, tortur eller overgrep i hjemlandet sitt.

I Roma gir vi helsehjelp for kvinnelige migranter som lever i fattige nabolag og andre uoffisielle steder der mange flykninger og migranter bor. Her jobber vi med seksual- og reproduktive helsetjenester, og jobber i flere klinikker sammen med nasjonale helsearbeidere. Her blir det også utført helseinformasjonsarbeid og tilbud om psykologisk hjelp.

På sommeren gir vi medisinsk og psykologisk helsehjelp til mennesker som kommer i land i Calabria-regionen. Her blir de mest sårbare identifisert, og henviser pasienter videre etter behov.

Respons under korona-pandemien

Italia var våren 2020 et av landene som var hardest rammet av viruset. Derfor støttet Leger Uten Grenser fire sykehus som var i episenteret av utbruddet. Vi jobbet også med familieleger og helsearbeidere som jobbet med pasienter i hjemme-isolering. Vi støttet også opp eldresentre som har hadde tilfeller av covid-19. 

I Marche som tidligere var hardt rammet støttet vi et nettverk av eldresentre i flere byer for å forsøke å begrense spredningen i sårbare områder. Disse hadde da behov for flere medisinske spesialister som kunne håndtere mange covid-19-pasienter på en gang. I slutten av mars jobbet det rundt tretti Leger Uten Grenser ansatte med covid-19-responsen i Italia

Les mer: Korona-pandemien: Leger Uten Grensers største epidemirespons i Europa

Carlotta Berutti var koordinator for Leger Uten Grensers prosjekt i Lodi-provinsen på Codogno-sykehuset. Det var ett av fire sykehus vi støttet i Italia, som da var det landet i Europa som var hardest rammet av pandemien våren 2020.  
Foto: Davide Arcuri / Leger Uten Grenser

 

 HVORFOR ER VI I ITALIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen