Italia

Foto: Giuliano Lo Re

Italia


I Italia hjelper vi migranter og mennesker på flukt.

Hjem > Land > Italia
Oppdatert 25.08.2023
        

Dette er situasjonen i Italia: 

Tilgang til helsehjelp kan være utfordrende for sårbare grupper som migranter, og andre som er ekskludert fra det nasjonale helsevesenet. Mange ankommer også Italia med båt ved å krysse Middelhavet, og etter forlis er det mange som kan ha mistet familie eller andre nære relasjoner.

Sørlige deler av regionen Calabria, helt sør i Italia, og øyene Sicilia og Lampedusa tar hvert år imot tusenvis av mennesker som har tatt den livsfarlige ruten over havet.

Leger Uten Grenser har jobbet i Italia siden 1999 med å hjelpe migranter og flyktninger som kommer til landet sjøveien. I 2022 hadde vi prosjekter i regionene Lazio, Calabria og Sicilia.

Les mer: Dødelig forlis: Overlevende, også barn, sterkt traumatiserte

Dette gjør Leger Uten Grenser i Italia

I Roccella Jonica i Calabria gir vi medisinsk og psykologisk helsehjelp ved ankomst. Våre ansatte i Crotone i Calabria og Agrigento på Sicilia finner og hjelper sårbare mennesker på mottakssentre og hjelper dem med å skaffe videre helsehjelp.

Vi tilbyr også psykologisk førstehjelp til overlevende etter skipsforlis i Middelhavet på ulike steder på Sicilia og i Calabria. I Palermo på Sicilia jobber vi på en klinikk som gir psykisk og medisinsk helsehjelp til migranter og flyktninger som har blitt utsatt for vold, tortur eller overgrep i hjemlandet sitt.

Sammen med lokale helsemyndigheter gir vi kvinner som bor i fattige nabolag og uformelle, midlertidige leirer i Roma, tilgang til helsetjenester for seksuell og reproduktiv helse.

I Ventimiglia, på grensen til Frankrike, driver vi en mobil klinikk for å hjelpe migranter og asylsøkere som forsøker å krysse grensen i dette området.  

I 2022 utførte vi 4500 konsultasjoner, 1890 individuelle konsultasjoner knyttet til psykisk helse, og vi behandlet 84 ofre for tortur.

Les mer: Vårt arbeid med flyktninger i Europa

Les mer: Leger Uten Grenser klager Italia inn for EU-kommisjonen

Respons under korona-pandemien

Italia var våren 2020 et av landene som var hardest rammet av viruset. Derfor støttet Leger Uten Grenser fire sykehus som var i episenteret av utbruddet. Vi jobbet også med familieleger og helsearbeidere som jobbet med pasienter i hjemme-isolering. Vi støttet også opp eldresentre som har hadde tilfeller av covid-19. 

Les mer: Korona-pandemien: Leger Uten Grensers største epidemirespons i Europa

 HVORFOR ER VI I ITALIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen