Burkina Faso

Foto: Leger Uten Grenser

Burkina Faso


I Burkina Faso jobber Leger Uten Grenser med å gi helsehjelp til mennesker som er rammet av de voldelige konfliktene i landet. 

Hjem > Land > Burkina Faso
Oppdatert 07.10.2020
        

Dette er situasjonen

Burkina Faso ligger i Vest-Afrika, og grenser blant annet mot Mali og Niger. De tre landene ligger i noe vi kaller Sahel-beltet og regionen har i mange år vært preget av vold og konflikt mellom ulike grupper.

Burkina Faso er nå episenteret av den voldelige konflikten i regionen etter at konflikten i Mali spredde seg til landet for to år siden. 

Det mangler nok mat og vann og det er ikke god nok tilgang eller nok helsehjelp og humanitærhjelp for å kunne dekke de store behovene som finnes. 

På to år er over en million mennesker er tvunget på flukt, og byer, landsbyer og lokalsamfunn sliter med massiv tilflukt av mennesker.

Væpnede grupper angriper landsbyer og sprer frykt i lokalsamfunn. Pasientene våre forteller grusomme historier om hva de har blitt utsatt for og flyktet fra, og hvordan hverdagen deres har endret seg dramatisk på kort tid.

Glemt krise 2020: Burkina Faso: En million mennesker på flukt i eget land

Artikkelen fortsetter under bildet

– Jeg orker ikke lenger høre om landsbyen min. Mennene våre ble drept og tingene til barna våre ble brent, fortalte Haibata da hun oppsøkte
helsehjelp hos Leger Uten Grenser i Barsalogho-leiren for internt fordrevne i Burkina Faso i starten av 2019. Foto: Caroline Frechard

 

Hva gjør Leger Uten Grenser

Leger Uten Grenser startet å jobbe i Burkina Faso i 1995. Vi trakk oss ut av landet i 2015, men to år etter. I 2019 oppskalerte vi arbeidet vårt i landet for å respondere på de store humanitære behovene som følge av at mange ble tvunget på flukt. Vi jobber med å gi helsehjelp, vaksinerer, deler ut vann og nødhjelpspakker og støtter opp landets covid-19-respons. 

Mellom januar og august 2020 utførte vi blant annet 109.552 pasientkonsultasjoner og behandlet 36.284 for malaria. 

Les mer: Tusenvis flykter fra vold og konflikt

 

 HVORFOR ER VI I BURKINA FASO 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen