Burkina Faso

Foto: Leger Uten Grenser

Burkina Faso


I Burkina Faso jobber Leger Uten Grenser med behandling av sykdommer, driver opplæring av helsearbeidere og bistår internt fordrevne flyktninger med helsehjelp. 

Hjem > Land > Burkina Faso
Oppdatert 04.02.2019
        

Etter at volden eskalerte i regionene Sahel og Centre-Nord i begynnelsen av 2019, har Leger Uten Grenser jobbet med å bistå tusenvis av mennesker som har blitt fordrevet fra sine hjem. Flyktningene har hovedsakelig dratt til de nærliggende landsbyene Foubé, Barsalogho, Arbinda, Kelbo eller Déou, hvor de bor i flyktningleirer. 

Leger Uten Grenser sine team gir grunnleggende helsehjelp til flyktningene, i tillegg til at vi jobber med å forbedre vann- og sanitæranlegg for å hindre spredning av sykdommer som meslinger. 

Glemt fremskritt: 20 millioner meslingsdødsfall unngått siden 2001

Leger Uten Grenser støtter også lokale helseteam for å minimere sjansen for sykdomsutbrudd og flere enn 2100 barn har blitt vaksinert mot meslinger i Foubé og 600 barn har blitt vaksinert i Barsalogho. Målet er å vaksinere totalt 7000 barn under denne vaksinasjonskampanjen.

Les mer om vårt arbeid med flyktninger

 

Vårt arbeid i Burkina Faso i 2017

Gjennom året støttet teamene fra Leger Uten Grenser fire helsesentre, samt avdelingen for smittsomme sykdommer ved Ouagadougou universitetssykehus. Arbeidet besto i å sikre tilgang til raske tester, henvisninger ved alvorlige tilfeller, medisiner for å kontrollere feber og å pleie av dem som lider av sykdommen, inkludert de mest sårbare personene som gravide kvinner og barn under fem år.

Artikkelen fortsetter under bildet

Her sjekker sykepleier Dicko en ung jente for malaria under et nødhjelpsprosjekt vi i januar 2019 satte opp i forbindelse med at 8000 mennesker ble
internt fordrevne grunnet voldelige sammenstøt nord i landet. Foto: Caroline Frechard / Leger Uten Grenser

 

Helsesentre og opplæring av helsearbeidere

Leger Uten Grenser jobbet også med lokale helsearbeidere i Burkinabe for å bedre påvisningen av virus og for å behandle symptomer, for eksempel ved intravenøs væskebehandling og blodoverføringer. Leger Uten Grenser ga opplæring til 450 medisinske og paramedisinske medarbeidere i helsedepartementet på 35 forskjellige helsestasjoner. 

Informasjonsarbeid og behandling av denguefeber

Det ble gjennomført aktiviteter på helsesentrene for å øke bevisstheten i lokalsamfunnene og oppmuntre folk til å søke helsehjelp i stedet for selvmedisinering dersom de viste symptomer på denguefeber. Arbeidet innebar også å forklare betydningen av vektorkontroll i hjemmene. Teamet fra Leger Uten Grenser brukte også insektmiddelspray på fem helsestasjoner, og satte opp myggnetting på vinduer og dører på universitetssykehuset. 

I tillegg til helsesentrene, besøkte teamet ytterligere fem helsestasjoner i to-tre dager hver for å teste og behandle pasienter med dengue-symptomer.  Leger Uten Grenser var derfor i stand til å overvåke utviklingen av epidemien i disse områdene.

Totalt gjennomførte vi 3290 dengue-relaterte pasientkonsultasjoner i samarbeid med helsedepartementet, og det ble utført 951 hurtigtester.

Les mer om vårt arbeid under sykdomsepidemier

 

 HVORFOR ER VI I BURKINA FASO 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen