Frankrike

Mohammad Ghannam/Leger Uten Grenser

Frankrike


I Frankrike jobber vi med å gi helsehjelp til flyktninger og migranter i Paris, Briançon og i Marseille. 

Hjem > Land > Frankrike
Oppdatert 24.04.2023
        

Hva er situasjonen i Frankrike i dag? 

Det bor mange flyktninger og migranter i Frankrike, også mindreårige uten foresatte. Mange er tvunget til å leve under vanskelige forhold, uten et trygt sted å sove om natten. Verken lokale eller nasjonale myndigheter er ikke i stand til å gi alle et sted å sove, noe som er særlig farlig om vinteren. Mange blir fanget i et komplisert byråkrati og får ikke den informasjonen de trenger. 

Les mer: Leger Uten Grenser åpner senter for enslige mindreårige i Frankrike

Hva gjør Leger Uten Grenser i Frankrike? 

Leger Uten Grenser jobber med lokale organisasjoner som sørger for akuttovernattinger for mindreårige uten følge i Paris og i Marseille. Vi driver også et dagsenter i hovedstaden. Her kan de få helsehjelp, psykisk helsehjelp og sosial- og juridisk støtte. Siden åpningen i 2017 har vi hjulpet flere tusen unge mennesker på dette senteret. Vi har også mobile klinikker i Paris for flyktninger, migranter og asylsøkere. 

I 2021 utførte Leger Uten Grenser 1970 konsultasjoner innen psykisk helse i Frankrike. 

Les mer: Vårt arbeid med flyktninger og migranter i Europa

Akuttovernattinger og dagsenter i Paris 

På vinteren har stater i Europa et særlig ansvar og forpliktelser til å gi folk mulighet for akuttovernatting for de som ellers er er tvunget til å sove utendørs. Likevel greier verken lokale eller nasjonale myndigheter å overholde ansvaret sitt mot særlige sårbare unge mennesker.

Vi følger derfor opp flere av de unge menneskene som tilbringer natten på overnattingsteder vi støtter i Paris gjennom dagsenteret vårt i Pantin. Her kan de få helsehjelp, psykisk helsehjelp og sosial- og juridisk støtte.

Akuttovernatting i Marseille 

I Marseille får ikke en gang mindreårige flyktninger og migranter som offisielt har blitt anerkjent som mindreårige uten følge beskyttelse. De sover ute på gaten fordi lokale myndigheter påstår de ikke har nok overnattingsteder for alle. 

På vinteren har land et særlig ansvar og forpliktelse til å gi denne sårbare gruppen mulighet for akuttovernatting så ikke blir tvunget til å sove ute. Likevel greier verken lokale eller nasjonale myndigheter å overholde dette ansvaret. 

I Marseille jobber team med å sørge for overnatting for unge mennesker, samtidig som vi også bistår på en rekke andre tjenester. Dette arbeidet er støttet gjennom et nettverk av andre organisasjoner.

Seydou fra Elfenbenkysten i Frankrike
Seydou (16) er fra Elfenbenkysten og en av mange mindreårige uten følge i Frankrike. Leger Uten Grenser støtter derfor opp han og andre i tilsvarnede situasjon i Paris og i Marseille.
Foto: Mohammad Ghannam/Leger Uten Grenser

 

 

 

 HVORFOR ER VI I FRANKRIKE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen