Frankrike

Mohammad Ghannam/MSF

Frankrike


I Frankrike jobber vi med å hjelpe mindreårige flyktninger og migranter i Paris og Marseille. 

Hjem > Land > Frankrike
Oppdatert 09.10.2020
        

Dette er situasjonen

Hundrevis av unge migranter og asylsøkere lever i Frankrike. Mange er tvunget til å leve under vanskelige forhold, uten et trygt sted å sove om natten. Verken lokale eller nasjonale myndigheter er ikke i stand til å gi alle et sted å sove, noe som er særlig farlig om vinteren. 

Les mer: Leger Uten Grenser åpner senter for enslige mindreårige i Frankrike

Dette gjør vi

Leger Uten Grenser jobber med lokale organisasjoner som sørger for akuttovernattinger for 140 enslige mindreårige i døgnet i Paris og i Marseille. Vi driver også et dagsenter for enslige mindreårige uten følge i hovedstaden. Her kan de få helsehjelp, mentalhelsehjelp og sosial- og juridisk støtte. Siden åpningen i 2017 har vi hjulpet flere enn 1500 unge mennesker på dette senteret.

Leger Uten Grenser jobber med sårbare mennesker som hjemløse og migranter i covid-19 responsen. Den 24. mars i år ble 700 mennesker evakuert fra en leir i Aubervilliers i Paris hvor de levde under svært dårlige forhold. De ble deretter sendt til ulike akuttovernattingsteder rundt om i Paris og Ile de France. Leger Uten Grensers team jobbet i noen av disse akuttovernattingstedene for å vurdere helsen deres, i tillegg til å identifisere potensielle korona-tilfeller. 

Korona-pandemien: Dette gjør vi, slik forbereder vi oss og dette bekymrer vi oss for

Artikkelen fortsetter under bildet

Bastien Mollo er lege og undersøker de menneskene som nylig ble evakuert fra en leir i Paris i mars 2020. Leger Uten Grenser støtter opp covid-19 responsen i Frankrike med å blant annet utføre
helsesjekk og identifisere potensielle tilfeller av korono. Foto: Agnes Varraine-Leca/Leger Uten Grenser 

 

Akuttovernattinger og dagsenter i Paris

På vinteren har land et særlig ansvar og forplikter seg til å gi folk mulighet for akuttovernatting for alle som ikke har et sted å sove innendørs. Likevel greier verken lokale eller nasjonale myndigheter å overholde ansvaret sitt mot særlige sårbare unge mennesker.

Vi følger opp flere av de unge menneskene som tilbringer natten på overnattingsteder vi støtter i Paris gjennom dagsenteret vårt i Pantin. Her kan de få helsehjelp, mentalhelsehjelp og sosial- og juridisk støtte. Siden åpningen i 2017 har dagsenteret støttet flere enn 1500 unge mennesker.

Les mer: Leger Uten Grenser åpner senter for enslige mindreårige i Frankrike

Artikkelen fortsetter undet bildet

Flyktninger og migranter som bodde i Calais-leiren tar med seg eiendelene sine etter at fransk politi startet stengingen av leiren i 2016.
Foto: Samuel Hanryon/ Leger Uten Grenser

 

Akuttovernatting i Marseille 

I Marseille får ikke en gang mindreårige flyktninger og migranter som offisielt har blitt anerkjent som mindreårige uten følge beskyttelse. De sover ute på gaten fordi lokale myndigheter påstår de ikke har nok overnattingsteder for alle. 

På vinteren har land et særlig ansvar og forpliktelse til å gi denne sårbare gruppen mulighet for akuttovernatting så ikke blir tvunget til å sove ute. Likevel greier verken lokale eller nasjonale myndigheter å overholde dette ansvaret. 

I Marseille jobber team med å sørge for overnatting for rundt 60 unge mennesker natten. Dette arbeidet er støttet gjennom et nettverk av andre organisasjoner. 

 

 

 HVORFOR ER VI I FRANKRIKE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen