Frankrike

Foto: Jon Levy/Leger Uten Grenser

Frankrike


Migranter og flyktninger som har forsøkt å nå Storbritannia via Nord-Frankrike strandet i Calais i 2016.

Hjem > Land > Frankrike
Oppdatert 16.01.2018
        

Dårlig infrastruktur og sanitærforhold hadde veldig dårlig innvirkning på beboernes helse, og førte til hudsykdommer og luftveisinfeksjoner.

Vårt arbeid i Frankrike i 2016

Leger Uten Grenser begynte å jobbe i Calais i 2015, først der andre organisasjoner ikke hadde ressurser til å tilfredsstille behovet, før vi utvidet arbeidet vårt etter det innbyggerne i leiren trengte.

Vi gav helsehjelp frem til mars, og hjelp med vann og sanitærsystemer frem til sommeren.  

Teamene våre drev sammen med andre organisasjoner et senter for enslige mindreårige flyktninger hvor vi gav psykisk helsehjelp.

Les også: Leger Uten Grenser åpner senter for enslige mindreårige i Frankrike.

Artikkelen fortsetter under bildet

USIKKER FREMTID: Abdel Aziz er migrant og bor i den provisoriske leiren i Calais. Foto: Mohammad Ghannam/ Leger Uten Grenser


Grande-Synthe-leiren 

I Grande-Synthe gav vi medisinske og psykologiske konsultasjoner fra flere mobile klinikker.

I mars ble vi ferdige med en leir med 370 felt og sanitetsfasiliteter for 1300 flyktninger.  Vi gav dette prosjektet over til andre organisasjoner i september.

Artikkelen fortsetter undet bildet

PAKKER SAMMEN: Flyktninger og migranter fra Calais-leiren med det de har fått med seg 25. oktober 2016. Fransk politi har startet stengingen av leiren. Foto: Samuel Hanryon/ Leger Uten Grenser


VIDEO: Forholdene i Grande-Synthe-leiren.

 

Stenging av «jungelen»

I den andre halvdel av 2016 startet franske myndigheter arbeidet med å stenge «jungelen» og flytte de rundt 6000 beboerne (hvorav 1900 var enslige mindreårige) til andre steder i Frankrike.

I oktober ble leiren fullstendig stengt. Leger Uten Grenser stoppet aktivitetene i Calais, men fortsatte å overvåke situasjonen og hjelpe flyktningene der vi kunne, enten direkte eller gjennom å støtte andre organisasjoner.

BRENT NED: Fransk politi brant ned store deler av leiren i Calais under den tvungne stengingen 27. oktober 2016. Foto: Samuel Hanryon/ Leger Uten Grenser

 

 

 HVORFOR ER VI I FRANKRIKE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen