Russland

Foto: Leger Uten Grenser / Lana Abramova

Russland


I Russland samarbeider vi med helsemyndigheter og akademiske partnere i regionene Arkhangelsk og Vladimir, for å støtte arbeidet med resistent tuberkulose.

Hjem > Land > Russland
Oppdatert 09.03.2022
        

Dette er situasjonen:

Etter eskaleringen av krigen i Ukraina har rundt 1.5 millioner flyktet fra landet, og 53.000 mennesker har flyktet til Russland. Vi har et team sør i landet som står klare til å rykke ut dersom det oppstår nye humanitære behov. Vi har også donert mat, hygieneartikler og medisiner til mennesker som har flyktet.  

Vårt arbeid:

Leger Uten Grenser startet å jobbe i Russland for første gang i 1992. 

Vi driver en studie i samarbeid med helsemyndighetene i landet, som skal undersøke effekten av en ny og kortere behandling for pasienter med resistent tuberkulose. I 2021 deltok over 60 mennesker i dette studiet i regionene Arkhangelsk og Vladimir. 

I Moskva og St. Petersburg samarbeider vi med to sivilsamfunnsorganisasjoner som gir helsehjelp til spesielt sårbare grupper, inkludert mennesker som lever med hiv. Prosjektet ble startet i 2020, og støtter i dag pasienter med en rekke ulike infeksjonssykdommer. Gjennom dette prosjektet får mennesker som ellers ikke har tilgang til helseklinikker, helsehjelp gjennom mobile klinikker. 

Covid-19-pandemien

Under covid-19-pandemien har vi støttet tuberkulose-pasienter med matforsyninger og opplæring i smitteverntiltak. Vi donerte også test- og smittevernutstyr til helsemyndighetene, og arrangerte kurs for helsearbeidere.  

 HVORFOR ER VI I RUSSLAND 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen