Niger

Foto: Oliver Barth/Leger Uten Grenser

Niger


I Niger jobber Leger Uten Grenser med å gi helsehjelp i konfliktfylte områder, samt mor-barn-helse, underernæring og malaria. 

Hjem > Land > Niger
Oppdatert 29.02.2024

Dette er situasjonen i Niger: 

Niger, Burkino Faso og Mali befinner seg i regionen som kalles det sentrale Sahel.

Konflikten mellom statlige og ikke-statlige-grupper i dette området har pågått i en årrekke, og går utover sivilbefolkningen. Itillegg kommer klimaendringer, høy fattigdom, rask befolkningsvekst og en kamp om ressursene på toppen av dette.

I 2009 spredde konflikten i Nigeria seg til sørøst i Niger, som er en den av Tsjadsjøen. Her finnes det også store humanitære behov blant befolkningen.

Det er også mange barn som lider av underernæring og malaria i Niger, og mange har begrenset tilgang til helsehjelp. 

Tusenvis av migranter blir også deportert fra Algerie og dumpet i ørkenen i Niger, og mange har akutt behov for beskyttelse, helsehjelp og grunnleggende artikler.

Les mer: Migranter forlatt i ørkenen i Niger: – Situasjonen er akutt 

Hva gjør Leger Uten Grenser i Niger? 

Leger Uten Grenser har jobbet i Niger siden 1985, men trappet opp arbeidet vårt i 2021 på grunn av økende vold og en forverring av den humanitære situasjonen i landet. Vi har prosjekter over store deler av landet og jobber blant annet med malariabehandling, underernæring og mor-barn-helse.  

Leger Uten Grenser bistår også migranter som blir forlatt i ørkenen i Assamaka fra Algerie.

I 2022 utførte Leger Uten Genser 1.262.800 pasientkonsultasjoner og 611.500 malariabehandlinger. I alt 139.500 pasienter ble innlagt på sykehus, og 36.900 barn fikk behandling mot akutt underernæring i Niger.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

På akuttmottaket på Magaria-distriktsykehus i Niger holder Harsia rundt sin to år gamle datter Laminou Zaneïdou. Foto: Oliver Barth /  Leger Uten Grenser

 

Behandling mot malaria og underernæring

I Zinder og i Maradi- regionene kom malariasesongen tidligere enn forventet i 2021, og sammen med dårlig en lansbruksesong så teamene våre en økning av behov for helsehjelp til barn. Leger Uten Grenser var også vitne til et uventet høyt antall barn som krysset grensene med familiene sine fra Nigeria til Niger. 

I Maradi ble det derfor satt opp to nye nødhjelpsprosjekter innen ernæring i Aguie og Guidam Roumjdi-distriktene. Vi trappet også opp ernæring- og barnehelse-arbeidet vårt i Madarounfa-distriktet.

Vold i det sentrale Sahel tvinger mennesker på flukt

Sikkerhetssituasjonen i Tillabéri-regionen som grenser mot Mali og Burkino Faso forverret seg i 2021. Angrep på sivile i regionen førte til vold og mange mennesker ble internt fordrevet. Det gjorde at flere team rykket ut i Torodi, Banibangou and Ayorou-distriktene, samt at det ble satt opp mobile klinikker. Vi rehabiliterte også et akuttmottak og satte opp blodbank, observasjonsavdeling og rom til å gi psykisk helsehjelp.

Støtte til sykehus i Diffa-regionen

I Diffa-regionen jobbet Leger Uten Grenser med å bistå sykehus under malaria-sesongen med blant annet barne- og svangerskapshelsehjelp. Vi støttet også opp arbeid innen psykisk helse og behandling til ofre for seksualisert vold.

Helsehjelp til migranter i ørkenen

Tusenvis av migranter blir gjennom uoffisielle konvoier fra Algerie satt av i Assamaka i Niger. Her jobber Leger Uten Grenser med å gi støtte migrantene som har opplevd tortur. 

Les mer: Migranter forlatt i ørkenen i Niger: – Situasjonen er akutt 

 HVORFOR ER VI I NIGER 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen