Iran

Foto: Mahsa Ahrabi-Fard / Leger Uten Grenser

Iran


I Iran jobber vi med å gi helsehjelp til sårbare grupper i hovedstaden, og til flyktninger og andre med helsebehov nær grensen mot Afghanistan. 

Hjem > Land > Iran
Oppdatert 19.01.2023
        

Dette er situasjonen: 

I Iran bor det mange flyktninger, blant annet fra Irak og Afghanistan. Det er også mange andre sårbare grupper i landet: de som tilhører Ghorbati-samfunnet, hjemløse, gatebarn, transeksuelle, sex-arbeidere og rusbrukere. Mange sliter med tilgang til helsehjelp. 

Hva gjør Leger Uten Grenser i Iran? 

Leger Uten Grenser har jobbet i Iran siden 1990, og jobber i dag i Teheran og i Mashhad, og vi har tidligere rykket ut etter naturkatastrofer. Vi gir helshjelp til sårbare grupper gjennom en klinikk vi driver i hovestaden, hvor mennesker også kan teste seg for ulike sykdommer. Denne klinikken retter seg mot rusbrukere, sexarbeidere, gatebarn og mennesker som tilhører det etniske minoriteten Ghorbat. Leger Uten Grenser gir også helsehjelp til flyktninger nordøst i landet, i byen Mashhad.

I 2021 utførte vi blant annet 48.100 pasientkonsultasjoner, 6610 individuelle konsultasjoner innen psykisk helse og 440 pasienter startet hepatitt C-behandling i Iran.

Artikkelen fortsetter etter bildet

I Darvazeh Ghar distriktet, bor de fattigste i den iranske hovedstaden. Her bor blant annet mange gatebarn, sexarbeidere og rusbrukere. Leger Uten Grenser driver en klinikk her og gir gratis helsehjelp. Foto: Samantha Maurin

 

Klinikk for sårbare grupper i Teheran

I Darvazeh Ghar-distriktet driver vi en klinikk for pasienter som trenger oppfølging for å fullføre behandling, eller som sliter med stigma knyttet til sykdommen sin. Dette arbeidet innebærer rådgivning, psykososial førstehjelp, medisinsk eller psykisk helsehjelp konsultasjoner, svangerskapsomsorg, familieplanlegging og behandling av seksuelt overførbare sykdommer. Pasienter kan også bli testet for hiv, tuberkulose og hepatitt C. Vi har også seks mobile klinikker.

Vi jobber også med henvisning av pasienter gjennom mobile klinikker i samarbeid med en lokal organisasjon, Society for Recovery Support.  

Gratis helsehjelp i Mashhad

I Mashhad jobber vi med å gi grunnleggende gratis helsehjelp til blant annet byens mange afghanske flyktninger. Her vaksinerer vi mennesker mot hepatitt B og stivkrampe, tilbyr gratis testing av hepatitt C og driver med helseinformasjonsarbeid. Vi henviser også pasienter til spesialister etter behov.

Les mer: Dette gjør vi i Afghanistan

 

 

 

 HVORFOR ER VI I IRAN 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen