Iran

Foto: Samantha Maurin/Leger Uten Grenser

Iran


For mange mennesker i Iran er det fortsatt vanskelig å få tilgang på den helsehjelpen de trenger.

Hjem > Land > Iran

Vårt arbeid i Iran i 2016

Leger Uten Grenser har jobbet i Iran siden 1990. Siden den gang fortsatte vi våre prosjekter i Sør-Teheran, hvor vi tilbyr medisinsk og psykologisk assistanse for ekskluderte og marginaliserte grupper.

Leger Uten Grenser har siden 2012 tilbudt behandling mot hiv, tuberkulose og hepatitt. I 2016 har 15 tilfeller av pasienter med hepatitt C blitt satt på direkte virkende antivirale midler, som er langt lettere å administrere enn tidligere anbefalte behandlinger, med kortere behandlingstid og bedre sluttresultater.

Darcazeh Ghar

I Darcazeh Ghar-distriket er behandlingstilbudet langt mer begrenset. Mennesker med høy-risiko atferd, slik som rusmisbrukere, prostituerte og gatebarn. Mennesker fra disse gruppene trenger en varsom tilnærming, fordi stigma ofte hindrer dem i å få tilgang på grunnleggende helsetjenester.

Leger Uten Grensers grunnleggende helsesenter tilbyr mange forskjellige helsetjenester, som medisinske konsultasjoner, psykiske helsetjenester, reproduktiv helse, testing av hiv, tuberkulose, hepatitt C og andre smittsomme sykdommer, og vaksinasjoner. Psykososial støtte er også et tilbudt, hvor lokalt ansatte har en nøkkelrolle i å nå ut til grupper som er vanskelig å nå.

Leger Uten Grenser har siden april drevet mobile klinikker i partnerskap med lokale ikke-statlige organisasjoner som er spesialister på temaer knyttet til avhengighet.

I 2016 har ansatte ved helsesenteret utført mer enn 7000 polikliniske konsultasjoner, henvist nærmere 1800 pasienter til andre helsestasjoner for videre testing eller innleggelse. På de mobile klinikker gjennomførte vi 2326 konsultasjoner.

 

Les om vårt tidligere arbeid i Iran

 HVORFOR ER VI I IRAN 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid