Mexico

Foto: Leger Uten Grenser / Cristopher Rogel Blanquet

Mexico


Leger Uten Grenser arbeider med innvandrere og flyktninger i Mexico, og gir medisinske og psykiske helsetjenester i områder som er plaget av mye kriminalitet og vold. 

Hjem > Land > Mexico
Oppdatert 20.12.2018

Med en befolkning på nesten 127 millioner mennesker, er Mexico et av de mest folkerike landene i verden.

Selv om det kom færre migranter gjennom Mexico i 2017 enn året før flyktet likevel hundretusener av mennesker fra vold og fattigdom fra Guatemala, Honduras og El Salvador. Mange av flyktningene opplever å bli utsatt for vold og overgrep på reisen gjennom Mexico.  
Leger Uten Grenser driver en rekke prosjekter i landet hvor vi gir både medisinsk- og mentalhelsehjelp.

Det ble også satt inn team for å hjelpe de menneskene som ble rammet av de to store jordskjelvene gjennom 2017. 

Vårt arbeid i Mexico i 2017

I 2017 utførte vi blant annet 29.200 pasientkonsultasjoner og ga 8600 individuelle mentalhelsehjelpkonsultasjoner i Mexico

Artikkelen fortsetter etter bildet

OMSORG: En psykolog fra Leger Uten Grenser omfavner en mindreårig som emigrerte fra den nordlige delen av Mellom-Amerika. Foto: Christina Simons

 

Tenosique

I Tenosique har Leger Uten Grenser to psykologer, en lege og en sosialarbeider som hjeper migranter som bor på herberget, Shelter 72. I 2017 trappet temaet opp innsatsen for å hjelpe ofre for seksualisert vold.

Guadalajara

Guadalajara ligger på den nordlige flyktningeruten og hvor det er mye voldsbruk. Et team fra Leger Uten Grenser begynte å bistå migranter i FM4 Shelter-herberget i februar 2017, og har også en mobil klinikk som reiser til Casa del Migrante i Coatzacoalcos, og tilbyr psykologisk og sosialhjelp. 

Artikkelen fortsetter etter bildet

PSYKISK HELSEHJELP: Ana Daniella (18) kom til Leger Uten Grensers mobile enhet sammen med sin mor Rosalba (51), for psykologisk helsehjelp etter å ha blitt utsatt for vold. Foto: Christina Simons

 

Mexico City

I juli 2017 åpnet vi et spesialisert behandlingssenter for mennesker på flukt som har vært ofre for ekstrem vold, tortur og behandling. Senteret har plass til 28 pasienter og deres familier. 
Reynosa. 

Leger Uten Grenser utvidet prosjektene våre i Reynosa (i staten Tamaulipas), som er et Mexicos mest voldelige områder. Her gir vi helsehjelp, psykologisk- og sosial omsorg. 

På en fast klinikk har vi en lege, en sykepleier og en psykolog som behandler pasientene eller henviser dem videre hvis det er nødvendig. Teamet driver også mobile klinikker i to tilfluktsområder for migranter og gir medisinsk hjelp til ofrene for seksualisert vold, inkludert posteksponeringsprofylakse og mentalhelsehjelp.

Acapulco

I Acapulco utvidet Leger Uten Grenser aktivitetene våre til nye nabolag (Progreso, Ciudad Renacimiento og Zapata) etter å ha slått det sammen prosjektet vårt i Colonia Jardín. Her på Renacimiento-sykehuset har vi helsearbeidere døgnet rundt og i 2017 behandlet vi 200 ofre for seksualisert vold og utførte 2307 individuelle mentalhelsekonsultasjoner. Vi hjalp også de lokale støttegruppene i nabolagene med arbeidet deres. 

Artikkelen fortsetter etter bildet

FORNØYD: Dette er den andre gangen Ana besøker klinikken, og hun kommer stadig tilbake for den gode behandlingen. Foto: Christina Simons

 

Tierra Caliente

Helseposter i avsidesliggende områder i Tierra Caliente er ofte stengt på grunn av vold, trusler, oppgjør mellom ulike grupper og mangel på ansatte. Derfor har Leger Uten Grenser to mobile team som støtter opp flere lokale klinikker i området med både helsehjelp og mentalhelsehjelp. 
Her ble det nesten gjennomført 10.000 medisinske pasientkonsultasjoner og 1300 individuelle mentalhelsehjelpkonsultasjoner i 2017. 

Tiltak ved jordskjelv

Den 7. og 19. september ble flere stater i det sentrale og sørlige Mexico rammet av to separate jordskjelv som førte til at hundrevis mistet livet, tusenvis ble skadet og mange ble hjemløse. Leger Uten Grenser hadde derfor sju team på plass i delstatene Oaxaca, Puebla, Morelos og Mexico samt i Mexico City.

Her ble det gjennomført mer enn 1000 medisinske konsultasjoner, 674 individuelle og mentalhelsekonsultasjoner. Det ble tillegg utført 661 gruppetimer for psykiske helse i en intervensjon som varte mer enn to måneder. Det ble også delt ut nødhjelpspakker og telt til rundt 200 familier. 

VIDEO: Se denne 360-graders videoen om mennesker på flukt i Mexico

 

 

 

 HVORFOR ER VI I MEXICO 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen