Mexico

Foto: Leger Uten Grenser / Cristopher Rogel Blanquet

Mexico


Tusenvis av mennesker reiser hvert år fra hele Sør-Amerika gjennom Mexico for å nå USA på jakten etter et bedre liv.

Hjem > Land > Mexico

Med en befolkning på nesten 127 millioner mennesker, er Mexico et av de mest folkerike landene i verden.

Siden 2007 har det oppstått blodige konflikter blant landets mektige narkotikakartell, noe som resulterer i titusenvis av narkotikarelaterte drap – og terroriseringen av millioner av mennesker.

Leger Uten Grenser har jobbet i Mexico siden 1985 for å bistå der befolkningen ellers ikke får helsehjelp og for å gi medisinsk behandling til flyktninger.

Artikkelen fortsetter etter bildet

En psykolog fra Leger Uten Grenser omfavner en mindreårig som emigrerte fra den nordlige delen av Mellom-Amerika. Foto: Christina Simons


Leger Uten Grensers arbeid i Mexico i 2016

I 2016 fortsatte Leger Uten Grenser med å hjelpe migranter og flyktninger fra Mellom-Amerika, samt voldsofre, i Acapulco, Tierra Caliente, Oaxaca og Reynosa.

Hvert år flykter anslagsvis 400.000 mennesker fra vold og fattigdom i El Salvador, Honduras og Guatemala og reiser gjennom Mexico med håp om å nå USA.

I Mexico er de systematisk utsatt for ytterligere episoder av vold. I 2016 ble mer enn 15.000 migranter og flyktninger fra Mellom-Amerika registrert ved tilfluktssteder hvor Leger Uten Grenser jobber, og 2700 deltok i aktiviteter knyttet ti l psykisk helse.

Over 2200 medisinske og 690 psykologiske konsultasjoner ble gjennomført i Ixtepec, Tenosique og Celaya.

I Leger Uten Grensers behandlingssenter i Mexico City ga teamene medisinsk og psykologisk støtte til 63 ofre for overgrep.

Artikkelen fortsetter etter bildet

Ana Daniella (18) kom til Leger Uten Grensers mobile enhet sammen med sin mor Rosalba (51), for psykologisk helsehjelp etter å ha blitt utsatt for vold. Foto: Christina Simons


I Acapulco tilbød Leger Uten Grenser psykisk helsehjelp til 480 voldsofre, og gjennomførte over 2340 psykologiske konsultasjoner i Colonia Jardín.

I Tierra Caliente, Guerrero-staten, ble helsesentrene på landsbygda stengt på grunn av vold.

Artikkelen fortsetter etter bildet

Dette er den andre gangen Ana besøker klinikken, og hun kommer stadig tilbake for den gode behandlingen. Foto: Christina Simons


Leger Uten Grenser tilbød akutt fødselshjelp, inkludert keisersnitt, på Arcelia sykehuset og begynte å drive mobile klinikker i San Miguel Totolapan og General Heliodoro Castillo kommunene mot slutten av året.

Les mer om Leger Uten Grensers arbeid med mor-barn helse

Chagas-prosjektet i San Pedro Pochutla, Oaxaca, ble stengt i april 2016, og aktivitetene ble overlevert til Helsedepartementet.

Etter et sammenstøt mellom grupper av lærere og statlige sikkerhetsstyrker i juli besøkte Leger Uten Grenser Nochixtlan i Oaxaca. Teamene våre behandlet de sårede, og tilbød psykologiske konsultasjoner til familiene til avdøde og savnede.

Leger Uten Grenser har drevet et prosjekt i Reynosa med fokus på å forbedre behandling i nødsituasjoner på sykehuset siden 2014.

I september overleverte Leger Uten Grenser dette prosjektet til Helsedepartementet, men har opprettet et nytt prosjekt som gir medisinsk og psykisk helsehjelp til voldsofre.


VIDEO: Se denne 360-graders videoen om mennesker på flukt i Mexico

 

Les om vårt tidligere arbeid i Mexico 
 

 HVORFOR ER VI I MEXICO 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid