Mexico

Foto: Leger Uten Grenser / Cristopher Rogel Blanquet

Mexico


Tusenvis av mennesker reiser hvert år fra hele Sør-Amerika gjennom Mexico for å nå USA på jakten etter et bedre liv.

Hjem > Land > Mexico

Med en befolkning på nesten 127 millioner mennesker, er Mexico et av de mest folkerike landene i verden.

Siden 2007 har det oppstått blodige konflikter blant landets mektige narkotikakartell, noe som resulterer i titusenvis av narkotikarelaterte drap – og terroriseringen av millioner av mennesker.

Leger Uten Grenser har jobbet i Mexico siden 1985 for å bistå der befolkningen ellers ikke får helsehjelp og for å gi medisinsk behandling til flyktninger.

Artikkelen fortsetter etter bildet

OMSORG: En psykolog fra Leger Uten Grenser omfavner en mindreårig som emigrerte fra den nordlige delen av Mellom-Amerika. Foto: Christina Simons


Leger Uten Grensers arbeid i Mexico i 2016

I 2016 fortsatte Leger Uten Grenser med å hjelpe migranter og flyktninger fra Mellom-Amerika, samt voldsofre, i Acapulco, Tierra Caliente, Oaxaca og Reynosa.

Hvert år flykter anslagsvis 400.000 mennesker fra vold og fattigdom i El Salvador, Honduras og Guatemala og reiser gjennom Mexico med håp om å nå USA.

I Mexico er de systematisk utsatt for ytterligere episoder av vold. I 2016 ble mer enn 15.000 migranter og flyktninger fra Mellom-Amerika registrert ved tilfluktssteder hvor Leger Uten Grenser jobber, og 2700 deltok i aktiviteter knyttet ti l psykisk helse.

Over 2200 medisinske og 690 psykologiske konsultasjoner ble gjennomført i Ixtepec, Tenosique og Celaya.

I Leger Uten Grensers behandlingssenter i Mexico City ga teamene medisinsk og psykologisk støtte til 63 ofre for overgrep.

Artikkelen fortsetter etter bildet

PSYKISK HELSEHJELP: Ana Daniella (18) kom til Leger Uten Grensers mobile enhet sammen med sin mor Rosalba (51), for psykologisk helsehjelp etter å ha blitt utsatt for vold. Foto: Christina Simons


I Acapulco tilbød Leger Uten Grenser psykisk helsehjelp til 480 voldsofre, og gjennomførte over 2340 psykologiske konsultasjoner i Colonia Jardín.

I Tierra Caliente, Guerrero-staten, ble helsesentrene på landsbygda stengt på grunn av vold.

Artikkelen fortsetter etter bildet

FORNØYD: Dette er den andre gangen Ana besøker klinikken, og hun kommer stadig tilbake for den gode behandlingen. Foto: Christina Simons


Leger Uten Grenser tilbød akutt fødselshjelp, inkludert keisersnitt, på Arcelia sykehuset og begynte å drive mobile klinikker i San Miguel Totolapan og General Heliodoro Castillo kommunene mot slutten av året.

Les mer om Leger Uten Grensers arbeid med mor-barn helse

Chagas-prosjektet i San Pedro Pochutla, Oaxaca, ble stengt i april 2016, og aktivitetene ble overlevert til Helsedepartementet.

Etter et sammenstøt mellom grupper av lærere og statlige sikkerhetsstyrker i juli besøkte Leger Uten Grenser Nochixtlan i Oaxaca. Teamene våre behandlet de sårede, og tilbød psykologiske konsultasjoner til familiene til avdøde og savnede.

Leger Uten Grenser har drevet et prosjekt i Reynosa med fokus på å forbedre behandling i nødsituasjoner på sykehuset siden 2014.

I september overleverte Leger Uten Grenser dette prosjektet til Helsedepartementet, men har opprettet et nytt prosjekt som gir medisinsk og psykisk helsehjelp til voldsofre.


VIDEO: Se denne 360-graders videoen om mennesker på flukt i Mexico

 

 

 

 HVORFOR ER VI I MEXICO 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen