Somalia

Foto: Abdikarim Tahir/Leger Uten Grenser

Somalia


Mai 2017 startet Leger Uten Grenser opp igjen arbeidet i Somalia. Vi trakk oss ut i 2013 etter flere angrep på våre ansatte.

Hjem > Land > Somalia
02.09.2017 | Oppdatert 20.12.2018
        

Vårt arbeid i 2017  

Leger Uten Grenser startet å jobbe på Mudug regionsykehus i Nord-Galkayo i Puntland-regionen i mai 2017. Her jobber vi med ernæringsprogrammet, både gjennom mobile klinikker og behandler innlagte pasienter. I løpet av juni ble barnehelsetjenester startet opp og i september begynte vi å jobbe på sykehusets akuttmottak.

I november, som svar på økende underernæring på Afrikas Horn, startet vi nødhjelpsprosjekter for underernærte pasienter i Dushamareb og i Dolow i Gedo-regionenen på grensen til Etiopia.

Vi satte i gang kartlegningsprosjekter for å få oversikt over de medisinske og humanitære behovene i Baidoa. Som et resultat av dette bestemte Leger Uten Grenser å støtte fødeavdelingen og barneavdelingen på det regionale sykehuset, og skal etter planen starte det medisinske tilbudet på sykehuset i april 2018.

Tilbake etter angrep  

Fordi vi for fire år siden måtte trekke oss helt ut av landet på grunn en stadig verre sikkerhetssituasjon startet vi i 2017 opp mindre prosjekter for å kunne vurdere situasjonen steg for steg. Om vi skal utvide prosjektene våre til andre regioner er vi helt avhengige av støtte, aksept og tilretteleggelse fra landets myndigheter og i de lokalsamfunnene hvor behovet for helsehjelp er stort.  Det innebærer blant annet å sørge for sikkerhet for våre pasienter og ansatte.  

Leger Uten Grenser jobber også med å utvikle en beredskapsplan i samarbeid med helsedepartementet og andre helseaktører. Dette er for å kunne støtte opp lokalsamfunn i Sør-Somalia om det skal oppstå utbrudd av sykdommer.

Lær om hvordan vi jobber i konfliktområder

På grunn av de tidligere hendelsene er vi forsiktige i det gjenoppstartede arbeidet.

Behov for nødhjelp  

Det er et stort behov for nødhjelp i Somalia. Konflikt, sykdomsutbrudd og naturkatastrofer legger stort press på helsevesenet i landet.  

 

 

 


 

 HVORDAN JOBBER VI I SOMALIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen