Somalia

Foto: Abdikarim Tahir/Leger Uten Grenser

Somalia


 I Somalia jobber vi i dag blant annet med mor- og barnhelse flere stede og rykker ut etter behov. 

Hjem > Land > Somalia
02.09.2017 | Oppdatert 05.05.2020
        


Etter flere alvorlige angrep mot våre ansatte var Leger Uten Grenser nesten ikke til stede i Somalia på fire år. Siden vi returnerte tilbake til Somalia i 2017, har Leger Uten Grenser jevnlig økt støtten til sykehus, klinikker og helsesentre i ulike områder rundt om i landet. 

I 2018 utførte vi blant annet 86.600 pasientkonsultasjoner, behandlet 1540 barn i ernæringsprosjektene våre og assisterte ved 690 fødsler, inklusive 110 keisersnitt. 

Flom i Somalia: Hundretusener på flukt og store behov

Covid-19 respons

I løpet av de siste ukene har vi sammen med Verdens helseorganisasjon og andre aktører koordinert med helsemyndighetene i Somalia og i Somaliland om hvordan vi jobber med covid-19 i prosjektene våre, men også utover dette på et nasjonalt plan. 

Les mer: Korona-responsen: Dette gjør vi i Afrika

VÅRT ARBEID I 2018

Gjennom året fortsatte vi å jobbe med ernæring, barnehelse og ga akutte helsetjenester på Mudug regionale sykehus i Nord-Galkayo. Vi jobbet også i leirer for internt fordrevne i Galkayo. 

I mai 2018 startet vi å støtte Bay regional sykehus i Baidoa som hovedsakelig jobber med kvinne- og barnehelse. Her blir pasienter henvist til fra hele Sør Vest-staten. Regionen preges av høy mødredødelighet og dødsfødsler. En ledende årsak til dette er at gravide kvinner  med komplikasjoner ikke får helsehjelp i tide. 


Mot slutten av 2018 hadde teamet vårt i Baidoa assistert ved 690 fødsler, inkludert 110 keisersnitt. Vi skal fremover også blant annet støtte opp med barnehelsetjenester, helseinformasjonsarbeid i lokalsamfunnet og sykehushenvisninger. I tillegg til de mer langsiktige prosjektene måtte team rykke ut ved flere anledninger i løpet av året. Dette innebar blant annet team som jobbet med ernæring i Doolow og Dhusamareeb og barnehelsetjenester og sykdomsutbrudd i Dhobley, Bardhere og Garbaharey i Jubaland-staten. 

I samarbeid med lokale aktører jobbet også Leger Uten Grenser på klinikker med spesialisering på kirurgi mot grå stær i Erigavo, Las Anod, Buhodle, Galkayo, Baidoa og Bardhere.

Hvordan jobber vi i konfliktområder

 

 

 


 

 HVORDAN JOBBER VI I SOMALIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen