Madagaskar

Foto: Leger Uten Grenser / Jorge Nyari

Madagaskar


Madagaskar er med sin beliggenhet i Det indiske hav ofte utsatt for naturkatastrofer

Hjem > Land > Madagaskar
27.06.2017 / 21.09.2017

Dette gjorde Leger Uten Grenser på Madagaskar i 2016

I 2015 returnerte Leger Uten Grenser til Madagaskar for å respondere på en underernæringskrise. I mars 2016 kunne vi avslutte våre aktiviteter på øya.

Madagaskars underernæringskrise kom som en følge av lite regn og dårlig innhøsting i 2015.

Leger Uten Grenser tilbød behandling for underernæring i Ambovombe-distriket i Androy-regionen, hvor man i mars 2016 tok imot 273 barn, og utførte 1165 polikliniske behandlinger på et senter for intensiv terapeutisk ernæring.

Artikkelen fortsetter etter bildet

På grunn av usikkerhet rundt matsituasjonen mellom desember og mars, lider et stort antall barn av akutt underernæring. Siden juni har Leger Uten Grenser samarbeidet med de lokale helsemyndighetene i å opprette et ernæringsprogram i Ambovombe (Androy-regionen). Nå behandler de rundt 150 barn i programmet. Ernæringssituasjonen har forbedret seg siden juli på grunn av uforventet nedbør og økt tilgang på mat, selv om det er midtsesong. Foto: Jorge Nyari


For å kunne kartlegge og overvåke ernæringssituasjonen i landet, måtte vi ut med mobile klinikker. Dette var fordi mange av de rammede bodde spredt og ruralt, og fordi avstandene var lange.

I januar og februar ble 10.368 barn ble sjekket for underernæring og mer enn 8000 medisinske konsultasjoner utført.

Artikkelen fortsetter etter bildet

I Madegaskar har Leger Uten Grenser siden april 2011, arbeidet for å styrke ledelsen på Bekily sykehus slik at de kan nå ut til de mer isolerte delene på øya. Teamet støtter også perifere helsesentere. Foto: Jorge Nyari


I løpet av disse to månedene ble 1559 barn vaksinert mot meslinger og andre dødelige sykdommer, som lungebetennelse, difteri og stivkrampe.
 

 HVORFOR ER VI I MADEGASKAR 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid