Madagaskar

Foto: Leger Uten Grenser / Jorge Nyari

Madagaskar


Madagaskar er med sin beliggenhet i Det indiske hav ofte utsatt for naturkatastrofer.

Hjem > Land > Madagaskar
27.06.2017 | Oppdatert 24.10.2019
        

Tidligere arbeid

I 2015 returnerte Leger Uten Grenser til Madagaskar for å respondere på en underernæringskrise. I mars 2016 kunne vi avslutte våre aktiviteter på øya.

Madagaskars underernæringskrise kom som en følge av lite regn og dårlig innhøsting i 2015.

Leger Uten Grenser tilbød behandling for underernæring i Ambovombe-distriket i Androy-regionen, hvor man i mars 2016 tok imot 273 barn, og utførte 1165 polikliniske behandlinger på et senter for intensiv terapeutisk ernæring.

I oktober og november 2017 måtte vi rykke ut på grunn av et pestutbrudd. hvor flere enn 100 mennesker mistet livet. 

Pestutbruddet på Madagaskar kan stoppes

 

 

Artikkelen fortsetter etter bildet

UNDERERNÆRING: På grunn av usikkerhet rundt matsituasjonen mellom desember og mars, lider et stort antall barn av akutt underernæring. Siden juni har Leger Uten Grenser samarbeidet med de lokale helsemyndighetene i å opprette et ernæringsprogram i Ambovombe (Androy-regionen). Nå behandler de rundt 150 barn i programmet. Ernæringssituasjonen har forbedret seg siden juli på grunn av uforventet nedbør og økt tilgang på mat, selv om det er midtsesong. Foto: Jorge Nyari


For å kunne kartlegge og overvåke ernæringssituasjonen i landet, måtte vi ut med mobile klinikker. Dette var fordi mange av de rammede bodde spredt og ruralt, og fordi avstandene var lange.

I januar og februar ble 10.368 barn ble sjekket for underernæring og mer enn 8000 medisinske konsultasjoner utført.

Artikkelen fortsetter etter bildet

FORBEDRING: I Madegaskar har Leger Uten Grenser siden april 2011, arbeidet for å styrke ledelsen på Bekily sykehus slik at de kan nå ut til de mer isolerte delene på øya. Teamet støtter også perifere helsesentere. Foto: Jorge Nyari


I løpet av disse to månedene ble 1559 barn vaksinert mot meslinger og andre dødelige sykdommer, som lungebetennelse, difteri og stivkrampe.
 

 

 HVORFOR ER VI I MADEGASKAR 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen