Colombia

Foto:Anna Surinyach

Colombia


Befolkningen utsettes for drap, utpressing, seksuell vold og frihetsberøvelse, og mange blir tvunget på flukt.

Hjem > Land > Colombia
Oppdatert 21.01.2018
        

Vårt arbeid i Colombia i 2016

I 2016 fortsatte Leger Uten Grenser å hjelpe ofre for urban og seksualisert vold, jobbet med kriseberedskap og gav helsehjelp til mennesker som ellers ikke ville hatt tilgang.

Våre team har skiftet fokuset fra prosjekter med fokus på direkte følger av krig, til psykisk helse.

Psykisk helse

Våre team fokuserte på de urbane områdene Tumaco og Buenaventura. Vi tilbød psykisk helsehjelp til 3953 personer som var utsatt for vold fra mafia og bevæpnede grupperinger som oppsto etter konflikten. Teamene sørget også for omfattende pleie til 722 ofre for seksualisert vold.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GROVE OVERGREP: Gisela har blitt tvunget på flukt, og overlevd seksuelle overgrep. Hun bor i en av slummene i Buenaventura. Før hum kom hit bodde hun med sønnen sin i Choco-regionen, som er en av de fattigste delene av Colombia. Hun flyktet etter at hun og sønnen ble brutalt voldtatt i sitt eget hjem av opprørere. Kort tid etter oppdaget Gisela at overfallsmannen hadde smittet henne med hiv. Foto: Marta Soszynska


I Buenaventura, hvor det kan være vanskelig å få tilgang på behandling, utførte vi 1710 konsultasjoner via en konfidensiell rådgivningstjeneste over telefon.  

Dette prosjektet ble opprettet i 2015 for ofre for vold, deriblant seksualisert vold, og mennesker med alvorlige, psykiske lidelser. Alle som ringer inn får tilbud om oppfølgning og konsultasjon.

I Tumaco assisterte Leger Uten Grenser ved 461 tilfeller av seksualisert vold. I samme kommune startet teamene våre  i 2016 aktiviteter rundt selvvalgte aborter for ofre av seksualisert vold.

Les: Colombia - fortsatt vold etter fredsavtale

Kriseberedskap

Leger Uten Grenser fortsetter å koordinere et kriseteam som skal rykke ut ved nødsituasjoner og overvåke helse- og humanitærsituasjonen i områdene som er verst rammet av væpnede konflikter.

I 2016 utførte vi 2012 primærhelsekonsultasjoner og 2677 psykisk helse-konsultasjoner, hovedsakelig for mennesker på flukt i distriktene Antioquia, Chocó, Córdoba og Norte de Santander.

WORKSHOPS: Maria Renteria er klinisk psykolog og holder en workshop om seksualisert vold for kvinner fra Brias del Mar-nabolaget i Buenaventuras. Foto: Marta Soszynska

 

 

 HVORFOR ER VI I COLOMBIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen