Libya

Foto: Guilaume Binet/ Leger Uten Grenser

Libya


Sammenbrudd av lov og orden, økonomisk kollaps og parallelle konkurrerende regjeringer har lagt helsetjenestesystemet i grus. 

Hjem > Land > Libya
        

Leger Uten Grensers arbeid i Libya i 2016

Leger Uten Grenser sendte ad-hoc donasjoner av legemidler og medisinsk utstyr til mange sykehus i Libya for å støtte nødsituasjoner og kirurgisk hjelp.

I Benghazi drev Leger Uten Grenser en klinikk med en libysk organisasjon for å tilby pediatriske og gynekologiske konsultasjoner til internt fordrevne og andre sårbare grupper.

Leger Uten Grenser støttet også akuttmottaket på Benghazis helsesenter, og hjalp Al Abyar og Al-Marj sine sykehus med personell og opplæring.

Les Leger Uten Grensers siste nyheter fra ​Libya

Misrata

Vest i Libya støttet vi hovedsykehuset i Misrata, og etablerte et samarbeid et sykehus i Amman drevet av Leger Uten Grenser for kontroll av infeksjoner.

Vi støttet også to sykehus i Zintan med forsyninger, og beredskap for håndtering av kriser med mange drepte.

På grunn av få pasienter, stoppet Leger Uten Grenser å støtte maritime sykehus i Zuwara i mars, og tre poliklinikker utenfor Zuwara i oktober.

Leger Uten Grensers arbeid med flyktninger og migranter

I tillegg til å være et mål for hundretusenvis av flyktninger, asylsøkere og migranter, er Libya også en mellomstasjon for mennesker som forsøker å krysse Middelhavet og nå Europa.

Disse menneskene er utsatt for urovekkende mengder med vold og utnyttelse.

Leger Uten Grenser driver fra juli 2016 mobile klinikker i sju fengslingssentre lokalisert i, og omkring Tripoli. Kritikken av disse handler om grusomme forhold for de innsatte.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

FENGSLET: Janzour fengslingssenter, i utkanten av Tripoli, Libya. Fangene tilbringer dager og måneder i Libyas fengslingssentre, uten å vite når de vil bli løslatt. Foto: Guillaume Binet / Leger Uten Grenser


Fengslene er overfylte av mennesker, og lus, skabb og fluer florerer. De innsattes grunnleggende behov blir ikke ivaretatt.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

LÅSER: Vakten stenger døren til cellen i Abu Salim fengslingssenter, Tripoli, Libya. Foto: Guillaume Binet / Leger Uten Grenser

 

ABU SALIM, Tripoli, Libya. Foto: Guillaume Binet / Leger Uten Grenser


Svært mange har ernæringsmangler og dårlig tilgang på trygt drikkevann. Våre team behandler pasienter for blant annet hudsykdommer, diaré, luftveisinfeksjoner og akutt underernæring.

De medisinske behovene til disse menneskene er et direkte resultat av forholdene i senterne der de blir holdt fanget.

Leger Uten Grenser utførte 7145 medisinske konsultasjoner, i tillegg til 49 svangerskapskonsultasjoner for kvinner i fangenskap, og 46 konsultasjoner for barn under fem år.

I løpet av de første tre månedene av 2017 ble det gitt over 4000 medisinske konsultasjoner.

Se video: Leger Uten Grenser med åpent brev til europeiske statsledere og les brevet her

 


 

 HVORFOR ER VI I LIBYA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen