Burundi

Foto: Albert Masias

Burundi


På grunn av de ustabile tilstandene har flere tusen mennesker flyktet til nabolandet Tanzania. Leger Uten Grenser hjelper store grupper med flyktninger i Nyarugusu og Nduta-leirene.

Hjem > Land > Burundi

Burundi er et av verdens fattigste land. Landet ble selvstendig fra Belgia i 1962 og har siden den gang vært i borgerkrig. Det er fortsatt spenninger mellom Tutsi-minoriteten og Hutu-majoriteten.

Les om mennesker på flukt i Afrika

Leger Uten Grensers arbeid i 2016

Privatklinikken L’arche Kigobe er et av to sykehus som behandler pasienter for traume i hovedstaden Bujumbura. Byen har lenge vært plaget av politiske spenninger, i tillegg til økonomiske utfordringer, som har gått hardt utover befolkningen.

Leger Uten Grenser startet sitt arbeid på klinikken i 2015 da flere opprør brøt ut under presidentvalget. Vi økte kapasiteten på sykehuset fra 43 til 75 sengeposter i 2016, og ga hjelp til alle pasienter som led av traumer.

I 2016 behandlet teamet 4839 nødhjelpstilfeller, 1801 pasienter ble innlagt og det ble utført 3184 kirurgiske inngrep. Spesialiserte psykoterapeuter brukte 11.237 timer med rehabiliteringsaktiviteter på pasienter etter operasjon. I tillegg fikk 1160 pasienter psykologisk hjelp.

VIDEO: Under kan du høre Aline Niyonsaba fra Burundi fortelle sin historie. Hun ble tvunget til å flykte til Tanzania. Nå bor hun i en flyktningleir. 

 

 

 HVORFOR ER VI I BURUNDI 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen