Burundi

Foto: Evrard Ngendakumana/MSF

Burundi


I Burundi behandler vi blant annet pasienter med voldsskader og rykker ut under sykdomsutbrudd.

Hjem > Land > Burundi
Oppdatert 15.04.2020

Etter presidentvalget i Burundi i april 2015, har landet vært preget av politisk uro og vold og flere enn 420.000 burundiere har ifølge FN flyktet til nabolandene. De fleste bor nå i overbefolkede flyktningleirer i Tanzania. 

Les mer: Glemt krise: Flyktningleirer på bristepunktet i Tanzania

Vårt arbeid i Burundi i 2018 

I 2018 behandlet vi blant annet 55.200 mot malaria, utførte 4160 omfattende kirugiske inngrep og hadde 3870 pasienter innlagt i Burundi. 

Vi fortsatte i Bujumbura å gi helsehjelp til ofre for vold- og brannskader på l’Arche Kigobe hospital. Teamene våre utførte rundt 22.400 pasientkonsultasjoner på akuttmottaket i løpet av året, og flere enn 4000 operasjoner.

Flere enn seks prosent av de innlagte pasientene var ofre for vold og teamene våre utførte også 9500 pasientkonsultasjoner, 20.000 sårbehandlinger og 14.300 fysioterapitimer i løpet av året. 

Artikkelen fortsetter under bildet

Abdoul Karim ble påkjørt og fikk gratis behandling av Leger Uten Grenser på sykehuset vi jobber på i Bujumbura. Han fortalte Leger Uten Grenser at han ikke hadde hatt råd til behandling andre steder.
Foto: Evrard Ngendakumana/MSF

 

Behandling og forebygging av malaria 

Etter at vi rykket ut i Gitega-provinsen etter økte tilfeller av malaria i 2017 fulgte vi opp året etter med forebygging. I løpet av to omganger sprayet flere enn 300 nasjonale helsearbeidere og lokale frivillige rekruttert av Leger Uten Grenser flere enn 35.000 hus i avsidesliggende områder. Vi jobbet også med malariabehandling på 14 helsesentre og på Ntida-sykehuset, i tillegg til at vi støttet opp blodbanken i Gitega. 

Rykke ut under kolerautbrudd

Vi fortsatte å støtte opp helsemyndighetene når det oppstår nødsituasjoner og kunne derfor rykke ut under et kolerautbrudd i Rumonge mot slutten av året. 

Helseinformasjonsarbeid er svært viktig under sykdomsutbrudd for å hindre at flere blir smittet og for å fortelle folk hvor de kan få helsehjelp. Her fra kolerautbruddet i hovedstaden i slutten av 2019.
Foto: Evrard Ngendakumana/MSF


 

 

 

 

 HVORFOR ER VI I BURUNDI 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen