Burundi

Foto: Evrard Ngendakumana/MSF

Burundi


I Burundi behandler vi blant annet pasienter med traumeskader, malaria og rykker ut under sykdomsutbrudd.

Hjem > Land > Burundi
Oppdatert 14.03.2023

Hva er situasjonen? 

Burundi grenser mot Uganda, Den demokratiske republikken Kongo og Tanzania. Malaria er en stort folkehelseproblem i Burundi. Sykdommen er endemisk som innebærer at det forekommer regelmessige utbrudd. Sykdommen er også den ledende årsaken til sykehusinnleggelser og dødsfall blant små barn. De siste årene har det også brutt ut meslinger og landet har vært rammet av flom. Etter politisk uro i 2015 har ifølge FN over 300.000 mennesker flyktet til nabolandene. De fleste bor nå i overbefolkede flyktningleirer i Tanzania. 

Glemt krise 2018: Flyktningleirer på bristepunktet i Tanzania

Dette gjør Leger Uten Grenser i Burundi

Leger Uten Grenser startet for første gang å jobbe i Burundi i 1992, og jobber i dag fem steder i landet. Vi jobber med traumeskader, malaria og lower-limb ulcers. Vi rykker også ut under sykdomsutbrudd og bisto i 2020 etter at landet ble rammet av flom. Vi har også bidratt i covid-19-responsen. 

I 2020 behandlet vi 14.800 pasienter med akutte helsebehov og behandlet 1530 pasienter for malaria i Burundi.  

Artikkelen fortsetter under bildet

Abdoul Karim ble påkjørt og fikk gratis behandling av Leger Uten Grenser på sykehuset vi jobber på i Bujumbura. Han fortalte Leger Uten Grenser at han ikke hadde hatt råd til behandling andre steder.
Foto: Evrard Ngendakumana/Leger Uten Grenser

 

Behandling og forebygging av malaria 

De siste årene har teamene våre gjennomført flere store forebyggende malaria-kampanjer i Burundi – nå sist i Kinyinya-distriktet. Malaria er en myggbåren sykdom. Derfor er målet med det forebyggende arbeidet å redusere antall mygg. I 2020 utførte vi en massiv malaria-forebyggings-kampanje i Kinyinya-distriktet, som innebar å spraye 67.000 hus med innsektsmiddel. Det gir husstandene ni måneder med beskyttelse. 

Les mer: Spray, sykler og satellitter: Slik kjemper vi mot malaria i Burundi

Helseinformasjonsarbeid er svært viktig under sykdomsutbrudd for å hindre at flere blir smittet og for å fortelle folk hvor de kan få helsehjelp. Her fra kolerautbruddet i hovedstaden i slutten av 2019.
Foto: Evrard Ngendakumana/Leger Uten Grenser

 

 

 

 HVORFOR ER VI I BURUNDI 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen