Burundi

Foto: Albert Masias

Burundi


På grunn av de ustabile tilstandene har flere tusen mennesker flyktet til nabolandet Tanzania. Leger Uten Grenser hjelper store grupper med flyktninger i Nyarugusu og Nduta-leirene.

Hjem > Land > Burundi
Oppdatert 16.08.2018

Leger Uten Grenser startet for første gang prosjekter i Burundi i 1992. 

Etter presidentvalget i Burundi i april 2015, har landet vært preget av politisk uro og vold og flere enn 420.000 burundiere har ifølge FN flyktet til nabolandene etter at konflikten startet. De fleste søker tilflukt i overbefolkede flyktningleirer i Tanzania, og landet har til sammen flere enn 270.000 burundiske flyktninger.

Les mer: Glemt krise: Flyktningleirer på bristepunktet i Tanzania

Les om mennesker på flukt i Afrika

Leger Uten Grensers arbeid i 2017

Leger Uten Grenser støtter det private sykehuset l’Arche Kigobe som har plass til 75 innlagte pasienter som lider av vold-og brannskader. Selv om volden har blitt redusert i flere deler av landet siden 2015, er den fortsatt til stede i hovedstaden. 

Leger Uten Grenser utførte 18.824 pasientkonsultasjoner, hadde 2677 innlagt og utførte over 4000 kirurgiske inngrep. Flere enn 1000 pasienter fikk også mental helsehjelp. Åtte prosent av pasientene på sykehuset ble behandlet for akutte traumeskader.

Bisto malariautbrudd i Gitega

I september ble Gitega-provinsen hardt rammet av malaria og Leger Uten Grenser bisto det overveldede lokale helsevesenet. Her støttet vi 14 lokale klinikker og Ntita distriktsykehus med over 36.000 behandlinger av kompliserte- og ukompliserte malariatilfeller. Leger Uten Grenser bisto også den lokale blodbanken og drev informasjonsarbeid for å forebygge og kontrollere utbruddet. 

 

 

 

 HVORFOR ER VI I BURUNDI 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen