Guinea

Foto: Markel Redondo

Guinea


Forekomsten av hiv er relativt lav i Guinea (1,7 prosent), men landet har en av de laveste andelene av hivpasienter i behandling. 

Hjem > Land > Guinea
Oppdatert 22.05.2020
        

Guinea mistet 1,5 prosengt av helsearbeiderne sine til ebolaepidemien i i Vest-Afrika i 2014-2016. Frykten for å oppsøke helsehjelp gjorde at mange kvinner fødte hjemme og tusenvis av barn ble ikke vaksinert. Landet ble i etterkant i likhet med Sierra og Liberia rammet av meslingutbrudd blant annet på grunn lav vaksinedekning. 

I 2018 behandlet vi 24.100 mot malaria og hadde rundt 12.000 hivpasienter i behandling i Guinea.  

Artikkelen fortsetter etter bildet

En 26 år gammel hivpasient, smittet av kaposis sarkom venter på hennes konsultasjon med dermatolog, Dr. Soumah Mohamed Macire - Donka sykehus i Conakry. En sarkom er en kreftsvulst som forårsaker ytre skader i huden, og i ekstreme tilfeller angriper indre organer. Denne typen kreft er ofte sett i forbindelse med hivsmittede. FOTO: N'gadi Ikram

 

Hivbehandling i Conakry

Kun rundt én av fire hivpasienter er i behandling i Guinea. Det er vanskelig å få tak i riktige medisiner og forsyningene blir ofte avbrutt. 

Leger Uten Grenser driver i samarbeid med helsemyndighetene et hiv-senter med 31 sykehussenger på Donka-sykehuset. Her får pasienter med langtkommen hiv-infeksjon behandling. 

Vi støtter også tusenvis av hiv-pasienter på andre måter, blant annet ved å gi medisiner mot opportunistiske infeksjoner, laboratorietesting og psykososial støtte. 

 


 

Artikkelen fortsetter etter bildet

FEIRER: Hver gang en ebolapasient blir erklært frisk og utskrevet fra behandlingssenteret, er det stor glede blant de ansatte og pasientene. Sia Bintou tilbrakte 10 dager i total isolasjon på behandlingssenteret. Mange trodde hun ikke ville overleve, men Sia klarte å overvinne sykdommen til slutt. Foto: Sylvain Cherkaoui

 

 HVORFOR ER VI I GUINEA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen