Guinea

Foto: Albert Masias/Leger Uten Grenser

Guinea


I Guinea jobber Leger Uten Grenser med hiv og malariabehandling.

Hjem > Land > Guinea
Oppdatert 19.05.2023
        

Hva er situasjonen i Guinea i dag?

Guinea ligger i Vest-Afrika, og grenser mot Sierra Leone, LIberia, Guiena-Bissau, Senegal, Burkina Faso og Elfenbenkysten.

Det er lav forekomst av hiv i landet, men kun litt over halvparten er i behandling. Det er vanskelig for mange å få tak i riktige hiv-medisiner, og forsyninger blir ofte avbrutt. 

Guinea var også et av landene som ble hardt rammet av det katastrofale ebola-utbruddet i 2014-2016. I februar 2021 ble landet igjen rammet av et ebola-utbrudd, men heldigvis ble utbruddet erklært over i juni 2021.

Ebola-utbrudd erklært i Guinea februar 2021: 5 ting du lurer på

Dette gjør vi i Guinea

Leger Uten Grenser startet å jobbe i Guinea for første gang i 1984. I samarbeid med myndighetene driver vi i dag et sykehus i hovestaden Conakry hvor vi jobber med hiv-behandling. I Kouroussa gir vi opplæring til helsearbeidere og frivillige på et helsesenter. Her vaksineres også barn og unge mot meslinger, og vi jobber med å oppfordre myndighetene til å identifisere og tilrettelegge en mer omfattende kriserespons dersom nye smitteutbrudd forekommer.

I 2021 støttet vi opp med å gi behandling til 13.800 hiv-pasienter, 58.300 fikk behandling mot malaria og 210 ble behandlet for meslinger. Vi var også en del av covid-19-responsen, og rykket ut under meslingutbrudd.

Les mer: Vårt arbeid med malaria

Helsearbeider, Dialloumo Mohammed Taiboe, driver helseopplysning på Matam-helsesenter i Conakry. Foto: Albert Masias

 

 

 HVORFOR ER VI I GUINEA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen