Liberia

Foto: Marco Garofalo

Liberia


I Liberia jobber vi med barnehelse, psykisk helse og epilepsi-behandling.

Hjem > Land > Liberia
15.06.2017 | Oppdatert 10.01.2022
        

Dette er situasjonen: 

Liberia ligger i Vest-Afrika og ble i 2014-2016 hardt rammet av det forferdelige ebola-utbruddet, som tok livet av tusenvis av mennesker. Det allerede mangelfulle helsevesenet i landet ble også hardt rammet. Det har blitt gjort store fremskritt i å bygge opp helsevesenet, men fremdeles er det blant annet mangel på spesialisert barnehelsehjelp og mentalhelse. 

Hva gjør Leger Uten Grenser i Liberia? 

Leger Uten Grenser begynte å jobbe i Liberia for første gang i 1990 da landet ble rammet av en forferdelig borgerkrig (1989-2003), og var senere en stor del av ebola-responsen i landet. (2014-2016).

I dag jobber vi i hovedstaden, Monrovia og i Montserrado. I Monrovia driver Leger Uten Grenser et barnesykehus, hvor vi gir spesialisert helsehjelp, inkludert kirurgi. Vi støtter også flere helsesentre for å gjøre psykiatrisk behandling mer tilgjengelig.

I 2020 hadde vi 4250 pasienter innlagt på barnesykehuset vårt og 2370 pasienter fikk behandling mot psykiske lidelser eller epilepsi. 

Barnesykehuset vårt i Monrovia 

I 2015 åpnet vi Bardnesville sykehus i Monrovia for å gi spesialisert helsehjelp til barn, og sykehuset fungerer også som et opplæringssykehus. 
På dette sykehuset tar vi imot barn fra alderen én måned til 15 år, og vi får også henvist noen av de mest kritisk syke pasientene fra et stort byområde på rundt en million innbyggere. Her jobber vi med akutt helsehjelp, helsehjelp for nyfødte og behandling av tilfeller av komplisert alvorlig underernæring. 

Les mer: Vårt arbeid med underernæring

Psykisk helsehjelp og epilepsi-behandling i Montserrado

I Montserrado samarbeider vi med lokale helsemyndigheter med å gi gratis psykisk helsehjelp og epilepsibehandling i Bensonville, Bromley, Clara Town og Pipeline. 
Dette samfunnsbaserte prosjektet bidrar til å heve kompetansen blant lokale helsearbeidere, samtidig som det hjelper pasienter, familier og lokalsamfunn å forstå hvordan psykiske lidelser og epilepsi kan bli behandlet. 

Les mer: Vårt arbeid med psykisk helse
 

 

 HVORFOR ER VI I LIBERIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen