Zimbabwe

Foto: Leger Uten Grenser / Brendan Bannon

Zimbabwe


Leger Uten Grenser jobber med å støtte opp helsemyndighetene i behandling av flere sykdommer og gir psykisk helsehjelp i Zimbabwe. 

Hjem > Land > Zimbabwe
Oppdatert 13.04.2023
        

Hva er situasjonen i Zimbabwe i dag?  

Den økonomiske situasjonen i landet har forverret seg de siste årene og helsesektoren står overfor en rekke utfordringer. Det mangler medisinsk utstyr, befolkningen mangler tilgang til enkelte helsetjenester og forekomsten av hiv i landet er høy.  

Les mer: Vårt arbeid med hiv

Hva gjør Leger Uten Grenser i Zimbabwe?  

Leger Uten Grenser jobber i samarbeid med helsemyndighetene med behandling av hiv, tuberkulose og andre sykdommer. Vi driver også prosjekter hvor vi gir seksual- og reproduktive helsetjenester for ungdom. Team gir også psykisk helsehjelp til flyktninger og asylsøkere i Tongogara flyktningleir. 

I 2021 utførte vi 1950 konsultasjoner som omhandlet prevensjon, og 270 mennesker konsultasjoner innen psykisk helse.  

Korona-viruset: Slik jobber vi i land verden over

Artikkelen fortsetter under bildet

Cassandra Beja er en pasient som med i hiv- prosjektet i Epworth. Bildet er tatt kvelden etter Cassandra fødte sin fjerde baby.  Foto: Brendan Bannon / Leger Uten Grenser

 

Vårt arbeid i Beitdridge 

Beitbridge er en by sør i Zimbabwe. Her gir vi helsehjelp til lokalsamfunnet og til migranter. I 2021 trappet vi opp arbeidet vårt på grunn av koronaviruset. Vi bidro med medisinske forsyninger og ga teknisk støtte for å håndtere nye smitteutbrudd. Vi har også vært med å forbedre tilgang til vann og sanitærtjenester.  

Under den andre og tredje bølgen av covid-19 støttet vi også den nasjonale responsen til nye smitteutbrudd og ga opplæring til sykepleiere.

Vårt arbeid i Harare, Mbare og Epworth 

I hovedstaden Harare jobber vi med seksual- og reproduktive helsetjenester for ungdom. I Mbare- distriktet jobber vi spesielt med trygg abort og abortomsorg.   

I Epworth- distriktet har vi satt opp et ungdomssenter hvor vi driver med helseinformasjonsarbeid til ungdom når det kommer til seksual- og reproduktiv helse. Siden 2006 har vi også drevet et hiv- prosjekt som fokuserer særlig på å hindre hiv-smitte fra mor til barn.  

Tafirenyika er 4 måneder gammel. Han og moren er en viktig del av hiv- prosjektet i Epworth. Foto: Brendan Bannon / Leger Uten Grenser

 

 HVORFOR ER VI I ZIMBABWE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen