Tanzania

Foto: Cynthia D'Cruz

Tanzania


I Tanzania jobber Leger Uten Grenser med å gi helsehjelp i flyktningleiren Nduta og til lokalsamfunn i Kibondo-regionen. 

Hjem > Land > Tanzania
Oppdatert 03.04.2023
        

Dette er situasjonen i Tanzania i dag: 

Tanzania grenser til Burundi i vest, og etter voldelige opptøyer i Burundi i 2015 flyktet flere hundretusener av mennesker landet. Mange flyktet til nabolandet Tanzania og bodde i flyktningleirer nord i landet. I 2021 bodde det 77.000 mennesker i Nduta-leiren og lokalsafunnet rundt. 

Hva gjør Leger Uten Grenser i Tanzania? 

Leger Uten Grenser startet for første gang å jobbe i Tanzania i 1993. De siste seks årene har vi gitt helsehjelp til titusenvis av flyktningene som bor i Nduta-leiren. I august 2022 inngikk vi en avtale om å kunne starte opp prosjekter i Liwale-distriktet hvor vi skal jobbe med å gi helsehjelp til barn under fem år og gravide kvinner på syv offentlige helsesentre. 

I 2021 utførte vi 64.100 konsultasjoner, hadde 20.800 innlagte pasienter på akuttmottak, behandlet 11.000 malariatilfeller og ga 7960 individuelle konsultasjoner innen psykisk helse i Tanzania.

Helsehjelp til burundiske flyktninger i Tanzania

I 2021 bodde det rundt 246.000 flyktninger og asylsøkere i Tanzania, de fleste er fra Burundi. Leger Uten Grenser har siden 2015 jobbet med å gi helsehjelp i den største flyktningleiren nord i landet. Det innebærer blant annet behandling til ofre for seksualisert og kjønnsbasert vold, psykisk helsehjelp og behandling av hiv, tuberkulose og ikke-smittsomme sykdommer. Leger Uten Grenser har også drevet barne- og voksenavdelinger på sykehuset i leiren og assistert ved fødsler. Teamene våre har også henvist pasienter videre til andre sykehus etter behov. I tillegg støttet vi også opp akutthelsehjelpresponsen, som i 2021 innebar å sette opp en covid-19-isolajonsavdeling. I 2021 overleverte vi en del prosjekter over til Røde Kors, noe som gjorde at vi kunne fokusere mer på spesialisthelsehjelp. 

Fra sykehuset Leger Uten Grenser jobber på i Nduta-leiren.  Foto: Leger Uten Grenser / Ellie Kealey
 

 HVORFOR ER VI I TANZANIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen