Tanzania
Tanzania
Leger Uten Grenser har jobbet i Tanzania siden 1993 og jobber med å gi helsehjelp til flyktninger nord i landet
Dette er situasjonen i Tanzania:
Tanzania grenser til Burundi i vest, og etter voldelige opptøyer i Burundi i 2015 flyktet flere hundretusener av mennesker landet. Nesten halvparten av alle som flyktet fra Burundi i 2015, bor i dag i Tanzania. Totalt er det nesten 300.000 flyktninger i landet i dag, 167.999 er flyktninger fra Burundi. De aller fleste bor i de tre flyktningleirene i Tanzanias nordvestlige Kigoma-region. Sitasjonen for flyktningene er stort sett glemt, og det er store behov i flyktningleirene som er svært underfinansiert.
Les mer: Glemt krise 2018: Flyktningleirer på bristepunktet i Tanzania
Covid-19-respons
I Tanzania jobber teamene våre med helseinformasjonsarbeid i flyktningleiren i Nduta. Vi bygger også isolasjonsavdelinger ved klinikkene våre i leiren.
Artikkelen fortsetter under bildet

Hva gjør vi?
Vi har jobbet i Tanzania siden 1993 og jobber i dag med å gi helsehjelp til flyktninger i nord i landet. Leger Uten Grenser er her en av de største medisinske aktørene i Nduta-leiren. Det er store helsebehov, og siste årene har vi også sett et urovekkende høyt antall pasienter med akutte, psykiske problemer. I 2019 gjennomførte vi blant annet 319.100 pasientkonsultasjoner og 17.100 psykiske helsekonsultasjoner. Vi behandlet også 75.500 personer mot malaria.
Artikkelen fortsetter under bildet

Helsehjelp til flyktninger i Nduta-leiren
Vi jobber med å gi grunnleggende og spesialisert helsehjelp i Nduta-leiren, som er den største flyktningleiren for burundiske flyktninger i Tanzania. Vi driver også et sykehus med 150 sengeplasser, samt fire helseposter innad i leiren. I tillegg driver vi også med helseinformasjonsarbeid. Vi jobber med mor-barn-helse, ernæringshelse, og gir behandling mot tuberkulose, hiv og ikke-smittsomme sykdommer. Vi gir også psykisk helsehjelp og behandler ofre for seksualisert vold.
Vi har også observert et økt behov for psykisk helsehjelp blant flyktningene i leiren. Dette kommer av mange ulike årsaker, blant annet mangel på helsehjelp, frykt for tvangsflytting, begrenset mobilitet og få arbeidsmuligheter.
I 2019 renoverte vi også operasjonssalen og sterilisasjonsrommet ved distrikssykehuset i Kibondo, for kirurgiske helsetjenester for de menneskene som ble henvist til sykehuset.
Artikkelen fortsetter under bildet

Nødrespons
Vi jobber også med nødhjelpsrespons i Tanzania. I 2019 rykket vi ut da det oppstod et diaréutbrudd i Nduta-leiren og støttet helsedepartementet med å kontrollere et kolerautbrudd i Dar es-Salaam. Vi samarbeidet også med helsedepartementet i 2019 i henhold til ebola-beredskap.