Tanzania

Foto: Leger Uten Grenser / Erwan Rogard

Tanzania


Leger Uten Grenser gir helsehjelp til flyktninger i overfylte leirer i Tanzania

Hjem > Land > Tanzania
        

Fra desember 2016 ankom det over 10.000 hver måned. Dette la ytterligere press på de allerede overfylte leirene, og humanitære organisasjoner som jobber der slet med å gi dem husly, vann og sanitærartikler, som sårt trengs.

Nyankomne som flyttet inn i overfylte fellestelt under uhygieniske forhold gjorde at flere sykdommer spredte seg fort, spesielt malaria, diaré og luftveisinfeksjoner.

For å kunne tilfredsstille behovene økte Leger Uten Grenser sin innsats i tre leirer; Nyarugusu, Nduta og Mtendeli.

I Nyarugusu og Nduta måtte vi bygge om deler av leiren for å kunne takle det store antallet malariapasienter.

I Mtendelileiren kjørte Leger Uten Grenser inn 428.000 liter vann daglig og overvåket helsesituasjonen helt til september 2016, da disse aktivitetene ble gitt over til lokale aktører.

I tiden etter et alvorlig jordskjelv nær byen Bukoba i september, donerte Leger Uten Grenser medisinsk nødhjelpsmateriell til lokale sykehus så de kunne behandle de skadde.

Nyarugusu flyktningleir

Leger Uten Grenser fortsatte i 2016 å støtte det intensive ernæringssenteret på sykehuset i leiren, hvor vi behandlet 175 pasienter før prosjektet ble gitt over til Tanzania Røde Kors i mars. Våre mobile klinikker, hvor vi utførte polikliniske konsultasjoner og ernæringsprogram, ble også faset ut.

Tre klinikker som fokuserte på å redusere malariasmitte og behandle de smittede, fortsatte arbeidet gjennom 2016. En stabiliseringsklinikk med 40 senger og en blodbank ble etablert.

I 2016 utførte Leger Uten Grensers team 64.450 polikliniske konsultasjoner i Nyarugusu, hvorav 46.380 var for malaria. Vi delte også ut 65.000 myggnett, og ga 24.550 psykisk helsekonsultasjoner og støttet tiltak for å bedre vann- og sanitærforholdene.

Artikkelen fortsetter etter bildet

MALARIA: Billy er en tre år gammel jente som bor i Nyarugusu flyktningleir. Hun har akkurat fått påvist malaria og får her sin første dose med medisin. Foto: Eleanor Weber Ballard


Ved utgangen av desember hadde vi delt ut 65,7 millioner liter vann til menneskene som bor i leiren.

Nduta flyktningleir

Leger Uten Grenser står for mesteparten av helsetjenestene i leiren, og er den eneste organisasjonen som tilbyr et fullt spekter av helsetjenester. Dette inkluderer reproduktive helsetjenester, behandling for underernæring, hjelp til offer for seksuell vold.

Artikkelen fortsetter etter bildet

NYFØDT: Jordmor Sally Parker jobber for Leger Uten Grenser og tar i mot barn i Nduta-leiren. Foto: Louise Annaud


I 2016 pusset våre team opp og utvidet et sykehus på 120 senger, vi drev fem helsesenter, screenet pasienter for sykdommer, vaksinerte og henviste kompliserte tilfeller, og gav psykologisk helsehjelp.

Gjennom hele året holdt våre team 186.345 polikliniske konsultasjoner, bisto i over 3000 fødsler, og behandlet nesten 44.260 pasienter for malaria. I tillegg holdt våre team helsepromoterende aktiviteter, og jobbet med vann- og sanitærsystemene i leiren.

Det ble delt ut 41.973 myggnett og 70,4 millioner liter vann mellom januar og oktober.

Opplev en flyktningleir i Tanzania, se denne 360-graders videoen fra Nduta flyktningleir:
 
 

 HVORFOR ER VI I TANZANIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen