Tanzania
Tanzania
I Tanzania jobber Leger Uten Grenser med å gi helsehjelp i flyktningleiren Nduta og til lokalsamfunn i Kibondo-regionen.
Dette er situasjonen i Tanzania i dag:
Tanzania grenser til Burundi i vest, og etter voldelige opptøyer i Burundi i 2015 flyktet flere hundretusener av mennesker landet. Mange flyktet til nabolandet Tanzania og bodde i flyktningleirer nord i landet. I 2021 bodde det 77.000 mennesker i Nduta-leiren og lokalsafunnet rundt.
Hva gjør Leger Uten Grenser i Tanzania?
Leger Uten Grenser startet for første gang å jobbe i Tanzania i 1993. De siste seks årene har vi gitt helsehjelp til titusenvis av flyktningene som bor i Nduta-leiren. I august 2022 inngikk vi en avtale om å kunne starte opp prosjekter i Liwale-distriktet hvor vi skal jobbe med å gi helsehjelp til barn under fem år og gravide kvinner på syv offentlige helsesentre.
I 2021 utførte vi 64.100 konsultasjoner, hadde 20.800 innlagte pasienter på akuttmottak, behandlet 11.000 malariatilfeller og ga 7960 individuelle konsultasjoner innen psykisk helse i Tanzania.
Helsehjelp til burundiske flyktninger i Tanzania
I 2021 bodde det rundt 246.000 flyktninger og asylsøkere i Tanzania, de fleste er fra Burundi. Leger Uten Grenser har siden 2015 jobbet med å gi helsehjelp i den største flyktningleiren nord i landet. Det innebærer blant annet behandling til ofre for seksualisert og kjønnsbasert vold, psykisk helsehjelp og behandling av hiv, tuberkulose og ikke-smittsomme sykdommer. Leger Uten Grenser har også drevet barne- og voksenavdelinger på sykehuset i leiren og assistert ved fødsler. Teamene våre har også henvist pasienter videre til andre sykehus etter behov. I tillegg støttet vi også opp akutthelsehjelpresponsen, som i 2021 innebar å sette opp en covid-19-isolajonsavdeling. I 2021 overleverte vi en del prosjekter over til Røde Kors, noe som gjorde at vi kunne fokusere mer på spesialisthelsehjelp.