Venezuela

Foto: Esteban Montaño/Leger Uten Grenser

Venezuela


I Venezuela jobber Leger Uten Grenser med å rehabilitere sykehus og klinikker, og vi støtter opp med å gi grunnleggende og spesialisthelshjelp til befolkingen. 

Hjem > Land > Venezuela
        

Dette er situasjonen i Venezuela i dag: 

Venezuela ligger i Latin-Amerika og grenser blant annet mot Brasil og Colombia. Den pågående økonomiske og politiske krisen i landet har ført til store behov i befolkningen, og millioner av mennesker sliter med tilgang til helsehjelp. 

Mange sykehus mangler grunnleggende forsyninger av medisiner, utstyr til operasjoner, og enkelte steder mangler tilgang til rent vann. 2,4 millioner venezuelere har også flyktet til nabolandet Colombia, mange lever der under vanskelige forhold. 

Les mer: Migranter i Colombia: Stort behov for helsehjelp for kvinner

Hva gjør Leger Uten Grenser i Venezuela? 

Leger Uten Grenser startet for første gang prosjekter i Venezuela i 1997. I dag jobber vi blant annet med å rehabilitere sykehus og klinikker, donerer medisiner og og utstyr, helseinformasjonsarbeid og psykisk helsehjelp. Vi jobber også med å gjøre tilbudet for grunnleggende helsehjelp, akutt helsehjelp, seksual- og reproduktivhelsehjelp, vaksinering og behandling til ofre for seksualisert vold bedre. 

I 2021 ga vi helsehjelp på 21 offentlige helsesentre syv steder i landet: Amazonas, Anzoátegui, Bolívar, Miranda, Sucre, Táchira og i Distrito Capital (Caracas).

I løpet av året utførte vi 15.800 konsultasjoner innen prevansjon, 5290 individuelle konsultasjoner innen psykisk helse, 3590 malariabehandlinger og 400 mennesker ble behandlet for seksuliasert vold. . 

Les mer: Rapport: Kvinner verden over trues av mangel på trygg abort og grunnleggende helsehjelp

Artikkelen fortsetter under bildet

Teamene våre bistå også med covid-19-responsen i Venezuela i 2020 og i 2021. Foto: Veronica Ravelo

 

Malariabehandling i Anzoátegui, Sucre og Bolívar

I de tre statene Anzoátegui, Sucre og Bolívar hadde vi i 2021 en rekke aktiviteter knyttet til å redusere malariatilfeller. Det innebærer tidlig diagnostisering og behandling, helseinformasjonsarbeid og vektorkontroll. I 2021 så vi en kraftig reduksjon av malariatilfeller i de områdene vi jobbet i. Det gjorde at vi bestemte oss for å utvide dette tilbudet i grenseområdene mot Táchira-staten, og til urbefolkningsbefolkninger i gruveområder i Bolivar-staten. 

Les mer: Vårt arbeid med malaria

 

 

 HVORFOR ER VI I VENEZUELA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen