Venezuela

Foto: Adriana Loureiro Fernandez

Venezuela


Den pågående politiske og økonomiske krisen i landet påvirker landets innbyggere

Hjem > Land > Venezuela
        

Vårt arbeid i 2017

I 2017 utførte Leger Uten Grenser blant annet 3300 individuelle pasientkonsultasjoner og 560 gruppetimer innen mental helse. 

Caracas

I 2017 utvidet Leger Uten Grenser sine aktiviteter i hovedstaden Caracas hvor vi tilbyr mentale helsetjenester til ofre for blind- og seksualisert vold. Dette er et samarbeid med lokale helsemyndigheter og offentlige institusjoner. Prosjektet, som ble startet i 2016 i to av byens mest belastede strøk, Petare og La Vega, drives nå også ut ifra et av byens største sykehus hvor de også behandler pasienter som har blitt henvist fra andre klinikker rundt om i byen.

I 2019 har vi nå også donert en rekke spesialiserte medisinske hjelpemidler til sykehusene vi jobber tett med. Disse brukes til å behandle pasientene. Donasjonene gjør at sykehusene er forberedt på å ta i mot nye pasienter, og kan også brukes andre steder. 

Leger Uten Grenser jobber også med å få definert seksualisert vold som en akutt medisinsk tilstand slik at ofrene skal kunne få den hjelpen de trenger. Denne behandlingsmåten skal kombinere medisinsk og psykologisk behandling utført av sosialarbeidere.

Les mer om psykisk helse

Artikkelen fortsetter under bildet

Petare i Caracas sies å være ett av de farligste nabolagene i Latin-Amerika hvor gjengkriminaliteten har økt de siste årene. «Alle som stjeler vil dø» står det på graffitien på veggen. Foto: Marta Soszynska/MSF

 

Maracaibo

Leger Uten Grenser startet i 2017 å arbeide i Maracaibo, Venezuelas nest største by som ligger i delstaten Zulia. På fire offentlige klinikker gir team i Zulia medisinske og psykologiske helsetjenester til unge mennesker og ofre for seksualisert vold.

Tjenestene inkluderer helsehjelp til mødre før- og etter fødsel, hastefødsler, prevensjon og mental helsehjelp til enkeltpersoner og grupper. Leger Uten Grenser har prosjekter hvor vi besøker skoler, idrettsklubber og ungdomsklubber og snakker med unge mennesker om seksual og reproduktiv helse.

Malariabehandling i Sifontes 

I Sifontes, et område kjent for gruvedrift i nærheten av grensen til Brasil, har Leger Uten Grenser startet å arbeide med helsemyndighetens malariaprogram hvor vi tester, behandler og jobber med forebyggende tiltak som skal sikre en bedre og mer effektiv malariabehandling. 


Som følge av protestene som foregikk i store deler av 2017 døde over 100 mennesker og flere tusen ble skadet. Leger Uten Grenser støttet lokale helsesentre i deres arbeid med å behandle de skadde og bisto blant annet med store mengder medisinsk utstyr, teknisk assistanse og opplæring i krisehåndtering.

 

 

 

 

 HVORFOR ER VI I VENEZUELA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen