Venezuela

Foto: Adriana Loureiro Fernandez

Venezuela


Den pågående politiske og økonomiske krisen i landet påvirker landets innbyggere. Tilgang til medisiner og helsehjelp er begrenset. 

Hjem > Land > Venezuela
        

Dette er situasjonen i Venezuela: 

Venezuela ligger i Latin-Amerika og grenser blant annet mot Brasil og Colombia. Den pågående økonomiske og politiske krisen i landet har ført til store behov i befolkningen, og den pågående korona-pandemien har forverret tilgang til helsehjelp. 

Tilgang på helsetjenester i Venezuela var allerede svært bekymrende. Mange sykehus i landet mangler grunnleggende forsyninger av medisiner, utstyr til operasjoner, og enkelte steder mangler tilgang til rent vann.  

I,6 millioner venezuelere lever også som flyktninger i nabolandet, Colombia. 

Les mer: Migranter i Colombia: Stort behov for helsehjelp for kvinner

Artikkelen fortsetter under bildet

Teamene våre har gitt opplæring og støtte under covid-19-responsen i Venezuela for migranter som kommer tilbake til landet og må gjennomføre karantene. 
Foto: Veronica Ravelo

 

Hva gjør vi? 

Leger Uten Grenser startet for første gang prosjekt i Venezuela i 1997. På tross av korona-pandemien greide Leger Uten Grenser å gi helsehjelp til sårbare grupper på 38 sykehus, klinikker og helsesentre i syv regioner i 2020: Amazonas, Anzoátegui, Bolívar, Miranda, Sucre, Táchira and Capital District.

Mesteparten av arbeidet vårt handler om å styrke grunnleggende og spesialisert helsehjelp, inklusive seksual- og reproduktive helsetjenester og vaksinering. Vi driver også med helseinformasjonsarbeid og jobber med psykisk helse.

Vi delte ut medisiner til pasienter og til sykehus, drev opplæring av helsearbeidere og oppgraderte infrastrukturen på flere helsefasiliteter: blant annet med avfallshåndtering, vann og sanitære forhold.

I 2020 behandlet 49.000 pasienter mot malaria, utførte 6130 individuelle konsultasjoner for psykisk helse, og behandlet 310 ofre for seksualisert vold, og vi har bistått i covid-19-responsen. 

Les mer: Vårt arbeid med seksualisert vold

Artikkelen fortsetter under bildet

En av mange helsefremmende tiltak i Venezuela. Disse veggmaleriene var en del av en konkurranse som oppfordret lokalbefolkningen til å delta og formidle viktige budskap. Veggmaleriene plasseres der folk går forbi og de blir lagt merke til.  Foto: Adriana Loureiro Fernandez / Leger Uten Grenser

 

Korona-respons

I løpet av 2020 var vi involvert i korona-responsen og satte opp et dedikert korona-sykehus i Caracas. Vi støttet også flere helsesentre rundt om i landet, og støttet også opp korona-responsen i områder med tilbakevennende venezuelanske flyktninger.

Les mer: Vårt arbeid med mental helse

 

Slik jobber vi med malaria:  

I Bolivar og Sucre er de statene i landet med høyest forekomst av malaria. Her fortsatte vi arbeidet vårt med forebygging og behandling, som også innebærer tidlig diagnostisering og vektorkontroll. Det gjorde at vi så en reduksjon på 40 og 50 prosent av malariatilfeller i områdene vi arbeidet i. I løpet av 2020 fikk 49.000 malariabehandling av Leger Uten Grenser i Venezuela. 

Les mer: Vårt arbeid med malaria

 

 

 

 HVORFOR ER VI I VENEZUELA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen