Honduras

Foto: Dorothy Meck/Afro Vision Trust

Honduras


I Honduras jobber Leger Uten Grenser med å gi helsehjelp til loksalsamfunn og sårbare grupper som rammes av vold og diskriminering. 

Hjem > Land > Honduras
Oppdatert 03.04.2023
        

Dette er situasjonen i Honduras i dag:

Mange år med politisk, økonomisk og sosial ustabilitet har rammet befolknigen hardt og har store medisinske, psykologiske og sosiale konsekvenser. Landet har også et av de høyeste voldstatistikkene i verden. 

Hva gjør Leger Uten Grenser i Honduras?

Leger Uten Grenser startet prosjekter for første gang i Honduras i 1974, og jobber i dag i San Pedro Sula, Choloma og i Tegucigalpa. Her jobber vi med akutt helsehjelp, mor-barn-helse, seksual- og reproduktiv helsehjelp og medisinsk og psykisk helsehjelp til mennesker i LGBTIQ-samfunn. 

I 2021 utførte vi blant annet 36.900 konsultasjoner, 4450 konsultasjoner innen psykisk helse og 280 ofre for seksualisert vold fikk behandling. 

Les mer: Daniela - på flukt fra vold og misbruk hele livet

Helsehjelp til mennesker rammet av orkan

I slutten av 2020 ble den nordlige delen av Cortés rammet av to orkaner, som preget befolkningen gjennom deler av 2021. Leger Uten Grenser bistå derfor befolkningen med helsehjelp, blant annet med mor-barn-helsetjenester, familieplanlegging, helsehjelp til nyfødte og svangerskapshelsehjelp. 

Helsehjelp til sexarbeidere og mennesker i LGBTIQ-samfunn

I 2021 åpnet vi en ny klinikk i San Pedro Sula som jobber for å bedre helsetilbudet til sexarbeidere og til LGBTIQ-samfunn.  

Helsehjelp til ofre for seksualisert vold

I hovedstaden Tegucigalpa driver vi et prosjekt hvor vi gir omfattende helsehjelp til ofre for seksualisert vold, Her jobber vi også med helsemyndighetene og andre organisasjoner med å bedre en nasjonal protokoll som garanterer psykisk helsehjelp og helsehjelp til denne gruppen. 

Helsehjelp til migranter 

I 2021 utførte vi en rekke nødhjelpsintervensjoner med å bistå migranter nord i Honduras, både med psykisk og medisinsk helsehjelp. 

Les mer: Vårt arbeid med flyktninger og migranter


 
 HVORFOR ER VI I HONDURAS 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen