Tyrkia

Foto: Leger Uten Grenser / Diala Ghassan

Tyrkia


Ved slutten av 2016 var Tyrkia vertskap til verdens største flyktningebefolkningen i verden – over 3 millioner – hvorav 2.9 millioner er syrere. De syriske flyktningene lever under svært usikre forhold utenfor flyktningeleirer og med begrenset tilgang til grunnleggende tjenester i Tyrkia.

Hjem > Land > Tyrkia
Oppdatert 21.01.2018

Selv om Leger Uten Grensers autorisasjon til å arbeide i landet gikk ut i Juni, fortsatte organisasjonen å tilby finansiell og teknisk støtte til lokale organisasjoner som jobber på den syrisk-tyrkiske grensen.

Leger Uten Grensers personell i Tyrkia gir også støtte til medisinsk personell inne i Syria.

Første gang Leger Uten Grenser arbeidet i landet: 1999

Vårt arbeid i 2016

Kilis

Leger Uten Grenser arbeidet med partnere for å tilby grunnleggende helsetjenester og psyko-sosial støtte til syriske flyktninger. I 2016 fikk 1.354 mennesker og 810 familier psykiatrisk helsehjelp.

Sundus, en fem måneder gammel jente fra Aleppo i Syria, venter på å se en barnelege i Leger Uten Grensers helsesenter i Kilis, Tyrkia. Foto: Öykü Yagci

 

BEHANDLING: Mohammed (63) gikk for litt siden gjennom en hjerteoperasjon. I et helsesenter støttet av Leger Uten Grenser i Kilis, møter han Dr Ibrahim Zahra, som hjelper han å takle høyt blodtrykk og diabetes. Foto: Aspasia Kakari


Sanliurfa

Leger Uten Grenser støtter en lokal partnerorganisasjon som utførte 1.341 individuelle- og 69 gruppetimer i psyko-sosial støtte i Sanliurfa.

Leger Uten Grenser støttet en annen lokal organisasjon i Akçakale som utførte 2.554 individuelle konsultasjoner. Frem til transittleiren i Akçakale ble stengt i Mai 2016, hjalp også Leger Uten Grenser til med grunnleggende helsetjenester, psyko-sosial støtte, vann og sanitærforhold og distribuerte nødhjelpsartikler.

Akçakale transittleir for syriske flyktninger i Sanlilurfa. Leiren brukte å huse opp til 4000 flyktninger, de fleste av flyktningene er barn. Foto: Diala Ghassan


Gaziantep

Leger Uten Grenser samarbeidet med en internasjonal medisinsk organisasjon for å tilby behandling til syriske flyktninger i helsesenteret for flyktninger med midlertidig opphold, som tilbød barnehelsetjeneste og konsultasjoner for seksuell og reproduktiv helse. Leger Uten Grenser avsluttet sine aktiviteter i April 2016 etter å ha tilbudt 2.500 kvinner konsultasjoner for seksuell og reproduktiv helse.

SANLILURFA: En prosjektkoordinator fra Leger Uten Grenser prater med en syrisk familie i Akçakale transittleir i Sanliurfa. Her tilbyr Leger Uten Grenser primære helsetjenester og psykisk helsethenester. Foto: Diala Ghassan 

 

EU-Tyrkia-avtalen 

EU-Tyrkia-avtalen, som trådde i kraft mars 2016, åpner opp for returnering av flyktninger fra Hellas til Tyrkia mot at EU skal ta i mot syriske kvoteflykninger fra Tyrkia. Tusenvis av mennesker lider under EU-Tyrkia-avtalen. Leger Uten Grenser ber Europas politikere om å radikalt endre sin tilnærming til migrasjon og sikre at unødvendig lidelse på grensene raskt opphører. 

Les artikkel om EU-Tyrkia-avtalen her 

 HVORFOR ER VI I TYRKIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen