Bangladesh

Foto: Alva White

Bangladesh


Leger Uten Grenser tilbyr viktig hjelp til sårbare grupper som papirløse flyktninger, unge kvinner, og mennesker i avsidesliggende og fattige områder i Bangladesh.

Hjem > Land > Bangladesh
19.06.2017 / 21.01.2018

Leger Uten Grenser begynte å jobbe i Bangladesh for første gang i 1985, hvor mye av arbeidet har gått ut på å tilby helsetjenester til de som ellers ikke har adgang til disse tjenestene. I tillegg behandler Leger Uten Grenser mennesker med alvorlig underernæring.

Les Leger Uten Grensers siste nyheter fra Bangladesh

Flyktninger fra Myanmar

Over 536.000 flyktninger har kommet fra Myanmar til Bangladesh i løpet av kort tid. Disse kommer på toppen av flere hundre tusen rohingyaflyktninger som har kommet i løpet av de siste månedene.

Den pågående humanitære krisen og flyktningstrømmen som følger gir ikke inntrykk av å avta med det første. 

Behandler mange for difteri

27 desember 2017 startet difteribehandlingssenteret å ta imot pasienter. 2. januar 2018 hadde 327 mennesker fått behandling.

Hva er difteri?

Teamet på behandlingssenteret gir antitoksinbehandling mot infeksjonen til de som er smittet.

Mellom 8. november og andre juledag 2017 så våre team 2526 pasienter som viste symptomer på difteri. 

Les også: Bangladesh: Akutt hjelp må til for å unngå massiv helsekatastrofe

Artikkelen fortsetter under videoen av et av sykehusene vi har bygget i Bangladesh.

Åpnet syv nye klinikker

Leger Uten Grenser har fra august 2017 startet opp syv nye prosjekter i Cox Bazar på grensen mot Myanmar for å gi de nyankomne flyktningene helsehjelp.

Over de siste seks ukene har våre team behandlet over 30.000 pasienter. Dette er fem ganger flere enn antallet pasienter i samme tidsrom i 2016. 

Artikkelen fortsetter under kartet over de nye prosjektene i Cox Bazar.


Leger Uten Grenser har oppskalert arbeidet med rohingyaene flere ganger over det siste året, men de nye flyktningstrømmene presser kapasiteten. Flyktningleirene er overbefolket, og menneskene som bor der har akutt behov for mat og rent drikkevann. 

Les også: Myanmar: Internasjonale humanitære organisasjoner må gis full tilgang øyeblikkelig til Rakhine-delstaten

Kala-azar, et glemt fremskritt

Bangladesh, tidligere Øst-Pakistan, ble grunnlagt i 1971. Det er et av verdens tettest befolkede land. 

Bangladesh er et lavtliggende land nord for ekvator i et tropisk område med Bengalbukta i sør. Disse forholdene gjør at landet ofte blir rammet av flom og tropiske sykloner.

Leger Uten Grenser har tidligere jobbet mye med behandling og forebygging av den glemte tropesykdommen kala-azar i Bangladesh. Etter mye arbeid er sykdommen på god vei til å bli utryddet i Bangladesh, Nepal og India.

Artikkelen fortsetter under videoen

 

Denne fantastiske nyheten er på listen over glemte fremskritt for 2017, som vi lanserte sammen med årets glemte kriser. 

Les om årets glemte kriser og glemte fremskritt

 
Artikkelen fortsetter under bildet 

SPRER KUNNSKAP: En viktig del av arbeidet mot kala-azar er å spre kunnskap om sykdommen i lokalsamfunn så man kan unngå smitte, og oppsøke medisinsk hjelp i tide. Her forteller Leger Uten Grenser-ansatte om kala azar i Fulbaria, Bangladesh 2015. Foto: Igor Barbero

 

Vårt arbeid i 2016

Kutupalong 

Kutupalong er en provisorisk flyktningleir i havnebyen Cox’s Bazar. Her driver Leger Uten Grenser en klinikk hvor vi tilbyr omfattende, grunnleggende og akutte helsetjenester. Innleggelser og laboratorietester er noen av helsetjenestene som blant annet Rohingya-flyktningene og lokalsamfunnet blir tilbudt. 

 I november og desember 2016 var det en kraftig økning i antall pasienter på grunn av den store tilstrømmingen av rohingya-flyktninger fra Rakhine, en stat på vestkysten av Myanmar.

Teamet fra Leger Uten Grenser behandlet 113 pasienter med voldsrelaterte skader i november og desember, hvorav 17 var skuddsår.

I løpet av 2016 utførte Leger Uten Grenser 89.954 medisinske konsultasjoner, 2491 innleggelser, og 4559 undersøkelser av psykisk helse

Artikkelen fortsetter under bildet.

DIAGNOSTISERING: En Leger Uten Grenser-ansatt tar blodprøver av en pasient på Kutupalongklinikken i Cox’s Bazaar 15.mars 2016. Foto: Alva White.

 

Økning i seksuell vold

Leger Uten Grenser behandlet også 103 ofre for seksuell vold. Dette er dobbelt så mange som i 2015. I tillegg ble det utført 15.194 svangerskapsundersøkelser.

Kamrangirchar-slummen  

I hovedstaten Dhaka, finner man slumområdet Kamrangirchar. Her tilbyr Leger Uten Grenser reproduktive helsetjenester til tenåringsjenter. 
 
I 2016 ble det utført 4578 svangerskapsundersøkelser, i tillegg til at Leger Uten Grenser også assisterte 457 fødsler. 
 
Leger Uten Grenser sørget også for medisinsk- og psykologisk hjelp til 535 ofre for seksuell vold og partnervold. 2324 møter om familieplanlegging ble gjennomført og 2379 individuelle konsultasjoner av mennesker i alle aldre om psykisk helse ble utført.

Leger Uten Grenser driver også et helseprogram rettet mot fabrikkarbeidere i Kamrangirchar. I 2016 ble det utført 8923 konsultasjoner i dette prosjektet.
 

 

 HVORFOR ER VI I BANGLADESH 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.