Papua Ny-Guinea

Foto: Leger Uten Grenser / Jodi Bieber

Papua Ny-Guinea


Leger Uten Grenser jobber for å forbedre tilgangen til testing og behandling av tuberkulose i Papua Ny-Guinea

Hjem > Land > Papua Ny-Guinea
        

På Papua Ny-Guinea snakkes det om lag 836 forskjellige dialekter. Dette tilsvarer rundt 12 prosent av alle verdens språk.

Papua Ny-Guinea har mer enn 6,5 millioner innbyggere, ligger nord for Australia, og utgjør den østligste delen av verdens nest største øy.

Leger Uten Grenser var først tilstede i Papua Ny-Guinea i 1992. Dette landet er spesielt sårbart for tsunamier, vulkanutbrudd og jordskjelv. Vi har jobbet med etterfølgende av naturkatastrofer som dette, samt med de mange ofrene for tuberkulose, hiv og seksualisert vold.

Dette gjorde Leger Uten Grenser i Papua Ny-Guinea i 2016

Tuberkulose

Rundt 25 prosent av mennesker som har tuberkulose (TB) i Papua Ny-Guinea bor i hovedstadsregionen Port Moresby.

I samarbeid med det nasjonale tuberkuloseprogrammet, har Leger Uten Grenser oppskalert kapasiteten på testing, diagnostisering, behandling og oppfølgning ved Gerehu-sykehuset i Port Moresby. Mobile team begynte å jobbe i lokalsamfunnene for å forbedre gjennomføringsgraden på behandlingene.

Artikkelen fortsetter under bildet

DRONER: Leger Uten Grenser tester gjennomførbarhet ved å bruke droner for å frakte prøver fra fjerne helsesenter til laboratoriene i Kerema General Hospital for tuberkulose-testing. Foto: Sean Brokenshire


I Gulf-provinsen har Leger Uten Grenser utvidet TB-programmene til å støtte to lokale helsestasjoner, samt Kerema sykehus. Vanskelig tilgang til grisgrendte og fjerntliggende strøk, og mangel på effektive oppfølgingssystemer, fører til et høyt antall pasienter som ikke fullfører behandlingsløpet.

I samarbeid med lokale myndigheter fortsetter Leger Uten Grenser å utvikle en desentralisert behandlingsmodell slik at folk ikke blir nødt til å komme like ofte inn til helsestasjonene. Innen utgangen av 2016 hadde Leger Uten Grenser iverksatt behandling av 18.196 pasienter med intoleranse for TB-medisiner, eller TB-resistens.

Seksuell vold og vold i nære relasjoner

I mars 2016 ga Leger Uten Grenser ut rapporten Return to Abuser som avdekker mangler i tjenester og systemer som holder jenter og kvinner fanget i alvorlige sykluser med familievold og seksuell vold. I år overleverte teamet ved Tari-sykehuset sitt siste prosjekt med behandling av ofre for seksuell vold og vold i nære relasjoner til det lokale helsevesenet.

Artikkelen fortsetter etter bildet

KNIVSKADER: En kvinne holder sin seks år gamle sønn etter han fikk behandling på sykehuset i Tari. Hun fraktet han til klinikken etter han fikk påført knivskader av et annet barn. Foto: Jodi Bieber


Selv om antall voldstilfeller er høyt i Tari og i høyfjellsregionen Highlands, har nå lokale helsemyndigheter ansvaret for å ta seg av de medisinske og psykologiske behovene til ofrene.

Se denne sterke historien om en ung kvinne i Papua Ny-Guinea og opplevelsen hun hadde med en voldelig ektemann

 

 

 

 HVORFOR ER VI I PAPUA NY-GUINEA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen