Papua Ny-Guinea

Foto: Leger Uten Grenser / Jodi Bieber

Papua Ny-Guinea


Leger Uten Grenser jobber for å forbedre tilgangen til testing og behandling av tuberkulose i Papua Ny-Guinea. Les mer om vårt arbeid.

Hjem > Land > Papua Ny-Guinea
        

Vårt arbeid i 2018

I samarbeid med det nasjonale tuberkuloseprogrammet jobber vi for å forbedre helsesjekker, diagnostisering, behandling og oppfølging av pasienter. Dette gjør vi på Gerehu-sykehuset i Port Moresby, i hovedstaden og i Kerema i Gulf-provinsen. 

I 2018 utførte vi 16.500 pasientkonsultasjoner og hadde 1720 tuberkulosepasienter i behandling. 62 av disse pasientene ble behandlet mot multiresistent tuberkulose. 

Les mer om tuberkulose

Artikkelen fortsetter under bildet

DRONER: Leger Uten Grenser tester gjennomførbarhet ved å bruke droner for å frakte prøver fra fjerne helsesenter til laboratoriene i Kerema General Hospital for tuberkulose-testing. Foto: Sean Brokenshire

 

I 2018 var vi i samtaler med helsemyndighetene om å implementere Verdens helseorganisasjon sine anbefalinger om bruk av nye medisiner. 

Teamet vårt i Port Moseby jobbet med oppfølging av pasienter og reiste rundt flere steder for å oppmuntre og tilrettelegge pasienter til å fullføre behandling. Dette kan ofte være utfordrende med tuberkulosebehandling, fordi behandlingen er omfattende og innebærer å ta mye medisiner over lengre tid. 

I løpet av året økte antall pasientene våre, noe som kan tyde på en større aksept i befolkningen. Vi innså også i løpet av 2018 at det er alt for få helsetjenester knyttet til å sjekke seg for sykdommen og god nok diagnostikk.

I Gulf-provinsen trappet vi opp arbeidet vårt gjennom mobile klinikker i avsidesliggende områder. Her har flere lokalsamfunn ikke blitt sjekket eller diagnostiert på grunn av geografiske, økonomiske og kulturelle årsaker. Denne desentraliserte måten å jobbe på- betyr at pasienter ikke trenger å oppsøke sykehus og klinikker så ofte. Vi jobber også med hivtesting, rådgiving og tettere oppfølging av pasienter i henhold til behandling eventuelle bieffekter. 


Se denne sterke historien om en ung kvinne i Papua Ny-Guinea og opplevelsen hun hadde med en voldelig ektemann

 

 

 

 HVORFOR ER VI I PAPUA NY-GUINEA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen