Papua Ny-Guinea

Foto: Leger Uten Grenser / Jodi Bieber

Papua Ny-Guinea


Leger Uten Grenser jobber for å forbedre tilgangen til testing og behandling av tuberkulose i Papua Ny-Guinea

Hjem > Land > Papua Ny-Guinea
        

På Papua Ny-Guinea snakkes det om lag 836 forskjellige dialekter. Dette tilsvarer rundt 12 prosent av alle verdens språk.

Papua Ny-Guinea har mer enn 6,5 millioner innbyggere, ligger nord for Australia, og utgjør den østligste delen av verdens nest største øy.

Leger Uten Grenser var først tilstede i Papua Ny-Guinea i 1992. Dette landet er spesielt sårbart for tsunamier, vulkanutbrudd og jordskjelv. Vi har jobbet med etterfølgende av naturkatastrofer som dette, samt med de mange ofrene for tuberkulose, hiv og seksualisert vold.

Dette gjorde Leger Uten Grenser i Papua Ny-Guinea i 2017

I Papa Ny-Guinea jobber Leger Uten Grenser hovedsakelig med tuberkulose som er et stort folkehelseproblem i landet. 

Bare i 2016 ble 30.000 nye tilfeller av tuberkulose påvist i Papa Ny-Guinea. Det er den fjerde største årsaken til sykehusinnleggelser og den største årsaken til at hiv/aids-pasienter dør i landet.

Artikkelen fortsetter under bildet

DRONER: Leger Uten Grenser tester gjennomførbarhet ved å bruke droner for å frakte prøver fra fjerne helsesenter til laboratoriene i Kerema General Hospital for tuberkulose-testing. Foto: Sean Brokenshire

 

I samarbeid med det nasjonale tuberkulose-programmet jobber vi nå med å forbedre testing, diagnostisering, behandling og oppfølging av tuberkulose-pasienter på Gerehu-sykehuset i hovedstaden Port Moresby. Det var også mobile team på plass i lokalsamfunn for å jobbe med bedre pasientoppfølging av de som allerede var i behandling.  

I Gulf-provinsen startet vi også i 2018 å støtte to helsesentre, i tillegg til sykehuset i Kerema. 
Mange pasienter i dette området som bor i avsidesliggende fullfører aldri behandling på grunn av for lang reisevei eller for dårlig pasientoppfølging. 

I samarbeid med myndighetene i provinsen fortsetter vi å utvikle en desentralisert behandlingsmodell, som skal diagnostisere, behandle og følge opp pasientenee nærmere der de bor. 

I 2017 startet 2100 pasienter med tuberkulosebehandling, her hadde 53 pasienter  multiresistent tuberkulose. 

Artikkelen fortsetter etter bildet

KNIVSKADER: En kvinne holder sin seks år gamle sønn etter han fikk behandling på sykehuset i Tari. Hun fraktet han til klinikken etter han fikk påført knivskader av et annet barn. Foto: Jodi Bieber


 

Se denne sterke historien om en ung kvinne i Papua Ny-Guinea og opplevelsen hun hadde med en voldelig ektemann

 

 

 

 HVORFOR ER VI I PAPUA NY-GUINEA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen