Guinea-Bissau
Guinea-Bissau
Manglende ressurser, kvalifisert helsepersonell, sykehus og helsesentre gjør tilgangen til helsehjelp i Guinea-Bissau svært begrenset.
Guinea-Bissau er et av de fattigste og minst utviklede landene i verden. Tilgangen til helsetjenester er svært begrenset på grunn av mangel på ressurser, kvalifisert helsepersonell, sykehus og helsesentre.
Første gang Leger Uten Grenser jobbet i Guinea-Bissau var i 1998.
Vårt arbeid i 2018
Leger Uten Grenser driver et prosjekt med fokus på barnehelse på det nasjonale sykehuset Simão Mendes i hovedstaden Bissau. Vi jobber med akutte innleggelser og underernæring, samt intensivbehandling til barn og nyfødte.
Luftveisinfeksjoner, malaria, diaré og hjernehinnebetennelse er de vanligste sykdommene som rammer barn i Guinea-Bissau. Blant nyfødte er oksygenmangel og neonatal sepsis (blodforgiftning) de vanligste dødsårsakene.
Artikkelen fortsetter etter bildet

På akuttmottaket for barn har vi etablert et velfungerende system for å vurdere og prioritere pasienter basert på behovene deres, for å kunne garantere raskere og mer effektiv behandling.
For å redusere barnedødeligheten har vi samarbeidet tett med helsemyndighetene med å sikre at de riktige protokollene og behandlingsprosedyrene blir implementert. For å behandle mer sammensatte og kritiske pasienter jobber vi for å innføre mer tekniske og avanserte behandlinger, som krever bedre trent medisinsk personell og mer spesialisert utstyr.
Artikkelen fortsetter etter bildet

I april 2018 avsluttet vi vårt prosjekt i den regionen Bafatá, etter å ha styrket det lokale helsevesenet i området. Siden 2014 hadde vi administrert helsetjenester og ernæringsprogram for barn under fem år på det regionale sykehuset. Vi støttet helsestasjoner på landsbygda og trente lokale helsearbeidere til å diagnostisere og behandle malaria, diaré og akutte luftveisinfeksjoner. Vi hadde også satt opp et henvisingssystem for pasienter med behov for behandling på sykehus.
I 2018 gjennomførte vi 17.400 konsultasjoner for pasienter i alle aldre, samt 13.200 konsultasjoner for barn under fem år. Vi behandlet også 1140 pasienter for malaria.