Støtt oss fast
Gi en gave nå

Merkedag
Minnegave/kondolanse
Gavekort
Testament
Bedrift

Få skattefradrag
Spørsmål og svar
Jobb i felt
Finn din rolle i felt
Feltblogg

Ledige stillinger i Norge
Nyheter
Pasienthistorier
Feltblogg
Land
Helseutfordringer
Flyktninger
Krig og konflikt
Sykdommer
Engasjer deg
Glemte kriser
Slik jobber vi
Grunnprinsipper
Økonomi
Historie
Kontakt oss

Guinea-Bissau

Foto: Ramón Pereiro/Leger Uten Grenser

Guinea-Bissau


I 2016 fortsatte den politiske ustabiliteten å svekke et allerede svakt helsesystem. 

Hjem > Land > Guinea-Bissau
Oppdatert 21.01.2018
        

Det offentlige helsesystemet i Guinea-Bissau har store utfordringer. Mange av landets 1,7 millioner innbyggere har ikke tilgang på den helsehjelpen de trenger. Dødsraten blant små barn og gravide er høy. 

Leger Uten Grensers arbeid i Guinea-Bissau i 2016

I den sentrale regionen Bafatá, fortsatte Leger Uten Grenser å jobbe med å redusere barnedødelighet. Dette ble hovedsakelig gjort ved å drive det regionale sykehusets barsel- og pediatriske avdeling, og ved å starte et ernæringsprogram for barn under 15 år.

Artikkelen fortsetter etter bildet

PROSJEKT: Med mål om å redusere dødligheten blant barn under fem år, har Leger Uten Grenser startet et pediatrisk prosjekt i Bafata-regionen. Foto: Ramón Pereiro


Flere team bidro også på helsesenter rundt om i mindre sentrale strøk. Her drev de med opplæring av lokale helsearbeidere i å diagnostisere og behandle diaré, malaria og akutte luftveisinfeksjoner. De ble også opplært i å oppdage og henvise underernærte pasienter. Systemet for henvisning av pasienter fra lokalsamfunn til sykehus for videre behandling ble satt i gang i 2016.  

Kampen mot Malaria

I møte med den årlige sesongbaserte økningen av malariasmitte, har Leger Uten Grenser doblet sengekapasiteten på det regionale sykehuset under høysesongen.

Leger Uten Grensers team satte i gang en strategi med forebyggingstiltak, som nådde 25.000 barn i Bafatá.

Ettersom malaria er en av de mest utbredte sykdommene i Guinea-Bissau blir mange barn med feber feildiagnostisert, og behandlet for malaria.

Artikkelen fortsetter etter bildet

PEDIATRISK AVDELING: Et barn blir behandlet på det regionale sykehuset i Bafata. Foto: Ramón Pereiro


For å forhindre dette, har Leger Uten Grenser opprettet et forskningsprosjekt for å dokumentere de epidemiologiske profilene til sykdommer i Bafatá. Målet er å lage pedagogiske retningslinjer for det medisinske personalet, så man lettere kan stille riktige diagnoser og behandle deretter.

Et nytt prosjekt i hovedstaden

I februar begynte Leger Uten Grenser å jobbe i landets hovedsete for pediatri, i hovedstaden Bissau. Her drev vi en døgnåpen intensivklinikk (PICU).

Teamet samarbeidet tett med helsedepartementets tiltak innen pediatri, med mål om å senke barnedødeligheten. Hovedgrunnene til at denne er så høy er mindre luftveisinfeksjoner, sepsis hos nyfødte og malaria.

BAFATA: I Bafata-regionen lever rundt 180.000 mennesker. Alle barn under 15 blir henvist til sykehusets pediatriske avdeling. Foto: Ramón Pereiro 

 HVORFOR ER VI I GUINEA-BISSAU 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen
Guinea-Bissau | Leger Uten Grenser

Error

Error message

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/includes/common.inc:2777) in drupal_send_headers() (line 1486 of /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • TypeError: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/sites/all/modules/contrib/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 in xmlsitemap_node_create_link() (line 194 of /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/sites/all/modules/contrib/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
The website encountered an unexpected error. Please try again later.