Guinea-Bissau

Foto: Ramón Pereiro/Leger Uten Grenser

Guinea-Bissau


Manglende ressurser, kvalifisert helsepersonell, sykehus og helsesentre gjør tilgangen til helsehjelp i Guinea-Bissau svært begrenset.

Hjem > Land > Guinea-Bissau
Oppdatert 07.04.2020
        

Guinea-Bissau er et av de fattigste og minst utviklede landene i verden. Tilgangen til helsetjenester er svært begrenset på grunn av mangel på ressurser, kvalifisert helsepersonell, sykehus og helsesentre. 

Første gang Leger Uten Grenser jobbet i Guinea-Bissau var i 1998.

Vårt arbeid i 2018

Leger Uten Grenser driver et prosjekt med fokus på barnehelse på det nasjonale sykehuset Simão Mendes i hovedstaden Bissau. Vi jobber med akutte innleggelser og underernæring, samt intensivbehandling til barn og nyfødte.

Luftveisinfeksjoner, malaria, diaré og hjernehinnebetennelse er de vanligste sykdommene som rammer barn i Guinea-Bissau. Blant nyfødte er oksygenmangel og neonatal sepsis (blodforgiftning) de vanligste dødsårsakene.

Artikkelen fortsetter etter bildet

PROSJEKT: Med mål om å redusere dødligheten blant barn under fem år, har Leger Uten Grenser hatt et pediatrisk prosjekt i Bafata-regionen. Foto: Ramón Pereiro

 

På akuttmottaket for barn har vi etablert et velfungerende system for å vurdere og prioritere pasienter basert på behovene deres, for å kunne garantere raskere og mer effektiv behandling.

For å redusere barnedødeligheten har vi samarbeidet tett med helsemyndighetene med å sikre at de riktige protokollene og behandlingsprosedyrene blir implementert. For å behandle mer sammensatte og kritiske pasienter jobber vi for å innføre mer tekniske og avanserte behandlinger, som krever bedre trent medisinsk personell og mer spesialisert utstyr.

Artikkelen fortsetter etter bildet

PEDIATRISK AVDELING: Et barn blir behandlet på det regionale sykehuset i Bafata. Foto: Ramón Pereiro

 

I april 2018 avsluttet vi vårt prosjekt i den regionen Bafatá, etter å ha styrket det lokale helsevesenet i området. Siden 2014 hadde vi administrert helsetjenester og ernæringsprogram for barn under fem år på det regionale sykehuset. Vi støttet helsestasjoner på landsbygda og trente lokale helsearbeidere til å diagnostisere og behandle malaria, diaré og akutte luftveisinfeksjoner. Vi hadde også satt opp et henvisingssystem for pasienter med behov for behandling på sykehus.

I 2018 gjennomførte vi 17.400 konsultasjoner for pasienter i alle aldre, samt 13.200 konsultasjoner for barn under fem år. Vi behandlet også 1140 pasienter for malaria.

 HVORFOR ER VI I GUINEA-BISSAU 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen