Eswatini (tidligere Swaziland)

Foto: Leger Uten Grenser /Jakub Hein 

Eswatini (tidligere Swaziland)


I Eswatini jobber vi med med hiv- og tuberkulose-behandling. 

Hjem > Land > Eswatini (tidligere Swaziland)
Oppdatert 29.06.2022
        

Dette er situasjonen: 

Nesten en tredjedel av alle voksne i Eswatini har hiv, noe som gjør dem ekstra sårbare mot tuberkulose og andre infeksjoner. 80 prosent av landets tuberkulose-pasienter har hiv, en kombinasjon som kan være dødelig uten behandling. 

Det er likevel mye som tyder på at forekomsten av hiv har gått nedover de siste årene ettersom det har blitt gjort store fremskritt med å få flere i hiv-behandling. 

Hva gjør Leger Uten Grenser i Eswatini?

Leger Uten Grenser startet å jobbe for første gang i landet i 2007, og jobber i dag i Shiselweni og i Mabane. VI støtter helsemyndighetene med forebygging av hiv, hiv-behandling og hiv-testing, og vi jobber samfunnsbasert og gjennom en «test og start behandling» modell. Det betyr at du får hiv-medisiner med en gang du tester positivt, og i 2020 startet 1700 mennesker hiv-behandling i landet gjennom denne modellen. 

Vi jobber også med ikke-smittsomme-sykdommer, tuberkulose og har bidratt i covid-19-responsen. 

Les mer: Vårt arbeid med hiv

Hjemmetesting for hiv

Vi gir også hiv-tester som kan tas hjemme til pasienter det er vanskelig å nå som sexarbeidere og homofile. Vi tilbyr også pre-exposure prophylaxis (PrEP) til de i risiko for hiv-infeksjon. 

Teamene våre fortsetter å behandle hiv-pasienter som tidligere har hatt mislykket eller avbrutt behandling. Vi tester og behandler også her for livmorhalskreft, multiresistent tuberkulose og krytokokkmeningitt (soppinfeksjon i hjernen) Sykdommer som er vanlig for hiv-pasienter. 

Under korona-pandemien var det viktig å drive helseopplysning om hvordan covid-19 kunne påvirke pasienter med tuberkulose. Foto: Leger Uten Grenser /Jakub Hein 


 

 

 

 HVORFOR ER VI I SWAZILAND 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen