Bolivia

Foto: MSF-BELGIUM

Bolivia


Bolivia er det landet i Latin- Amerika med høyest dødelighet knyttet til svangerskap og fødsel, og mange sliter med tilgang til god nok helsehjelp. 

Hjem > Land > Bolivia
Oppdatert 11.02.2021
        

Dette er situasjonen i Bolivia:

Bolivia er et av landene med de laveste helseindikatorene i Latin-Amerika. Til tross for økte investeringer innen helse de siste årene, er tilgang og kvalitet fortsatt dårlig. I La Paz-regionen er dødeligheten blant gravide og fødende høyest, og spesielt i El Alto. Tenåringsgraviditeten er svært høy i dette området, rundt en tredjedel av kvinner på 19 år har barn. 

Innenfor landet er det høyest i La Paz-avdelingen, spesielt i El Alto kommune, som ligger ved siden av hovedstaden La Paz. Kommunen har også den største ungdomspopulasjonen, og ifølge nasjonale undersøkelser er nesten en tredjedel av 19 år gamle kvinner allerede mødre.

Les mer: Mor-barn-helse

Hva gjør Leger Uten Grenser:

Vi startet for første gang prosjekter i Bolivia i 1986. I dag jobber vi i samarbeid med helsemyndighetene innen svangerskapshelse og helsetjenester innen seksualhelse og familieplanlegging. I 2019 utførte vi blant annet 900 svangerskapskonsultasjoner og 500 konsultasjoner som omhandlet prevensjon. Vi har også et mentalhelsehjelp-prosjekt i LaPaz. 

I 2019 åpnet vi et prosjekt hvor vi gir seksual- og reproduktive helsetjenester i El Alto. Prosjektet retter seg særlig mot den lokale urbefolkningen, hvor tenåringsgraviditeter og dødsfall under graviditet eller fødsel forekommer oftest. I september 2019 åpnet vi en fødeavdeling på et helsesenter i byen Franz Tamayo, og innen utgangen av året hadde teamene våre assistert ved 54 fødsler og organisert 68 ambulansehenvisninger til dette senteret.

Vi åpnet også en fødeavdeling i et annet nabolag i El Altos, som i sin førte måned assisterte ved 27 fødsler. 

Vi gir også helsehjelp i El Alto innen seksualhelse og familieplanlegging, samt mentalhelsehjelp i La Paz.

Les mer: Vårt arbeid

 HVORFOR ER VI I BOLIVIA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen