Oppdrag som fødselslege i Timergara, Pakistan
Oppdrag som fødselslege i Timergara, Pakistan
Akkurat nå har vi akutt behov for kvinnelige, engasjerte og erfarne fødselsleger, til å arbeide ved vårt sykehusprosjekt i Timurgara.
Akkurat nå har vi særlig behov for kvinnelige, engasjerte og erfarne fødselsleger, til å arbeide ved vårt sykehusprosjekt i Timergara
De reiser ut med en humanitær motivasjon og et ønske om å bidra med kompetanseoverføring til lokalt ansatte.
Som fødselslege er du i en nøkkelrolle når det gjelder å tilby helsetjenester av god kvalitet til de fødende kvinnene som kommer til våre sykehus. Den internasjonale fødselslegen har direkte pasientansvar samtidig som hun har opplæring av lokalt ansatte.
Teksten fortsetter under bildet.
Timergara
Leger Uten Grenser har siden 2008 jobbet i Lower Dir-distriktet i Pakistan. Distriktet ligger i Khyber- Pakhtunkhwa-provinsen nordvest i landet. Leger Uten Grenser ble involvert i distriktet i en periode da det var mange internt fordrevne etter en militærintervensjon i naboregionen Bajaur, og vi så store helsebehov i befolkningen. Sykehuset er drevet av helsemyndighetene og med støtte fra Leger Uten Grenser kan de tilby gratis helsetjenester av god kvalitet. Prosjektet ble i 2010 utvidet til å omhandle mor/barn-aktiviteter og senere også mental helse, blodbank, sterilsentral, røntgenavdeling og avfallshåndtering.
Hovedaktivitetene innenfor mor/barn-seksjonen er normal og akutt obstetrikk. Gjennomsnittlig er det nesten 900 fødsler per måned ved sykehuset, hvorav 10-15% er keisersnitt. Fødeenheten har cirka 35 senger og består av mottaksstue, en fødestue, en operasjonssal og en intensivavdeling.
Det internasjonale teamet i Timergara består av til sammen 15 stillinger; prosjektleder, medisinsk fagansvarlig, anestesilege, barnelege, jordmor, psykolog, administrator, logistiker m.m. Det finnes også nasjonale fødselsleger og kirurger i prosjektet.
I tillegg finnes det et internasjonalt team i hovedstaden. Teamet støtter prosjektene, samt at det ved hovedkontoret jobber medisinske fagansvarlige som bistår med faglig ekspertise.
Teksten fortsetter under bildet.
Arbeidsområder:
- Opplæring av lokale jordmødre, sykepleiere og leger
- Utførelse av obstetriske prosedyrer (vanlig standardutstyr finnes tilgjengelig)
- Ansvar for fødestue i samarbeid med jordmødre
- Håndtering av postpartum komplikasjoner
- Daglig visittrunde
Kvalifikasjoner fødselslege:
- Fullført spesialisering i gynekologi/obstetrikk
- Erfaring med å jobbe selvstendig som fødselslege
- Engasjement for opplæring av andre
- Erfaring med veiledning og ledelse
- Minimum seks ukers tilgjengelighet
- Evne til å tilpasse seg å jobbe i en annen kultur, med færre ressurser til rådighet
- Det er behov for kvinnelige fødselsleger, grunnet kulturell kontekst
- Godt engelsknivå
Leger Uten Grenser tilbyr:
Opplæringskurs før avreise, forsikring, reise, losji og transport, dekning av vaksinasjonsutgifter, samt 19 768 kr i måneden i økonomisk kompensasjon og kostgodtgjørelse i lokal valuta som blir utbetalt under feltoppdraget. Ytterligere informasjon finnes her.
Teksten fortsetter under bildet.
Hva får man igjen for å jobbe som fødselslege med Leger Uten Grenser?
Kliniske ferdigheter:
- Ser et bredt spekter av symptombilder og kliniske funn
- Sykdommer og tilstander som er sjeldne i Norge
- Stort volum av pasienter og høy andel kritisk syke
- Tropemedisinsk kompetanse
- Antibiotikaresistens
På et personlig plan er dette også svært meningsfylt og givende. Her vil man være med å hjelpe en marginalisert befolkning, både ved å redde liv og ved å overføre og dele kompetanse med lokalt helsepersonell.
Ytterligere informasjon:
Video av Séverine Caluwaerts fra et tilsvarende prosjekt i Afghanistan. Vi har også behov for kvinnelig personell til vår fødselsklinikk i Khost, Afghanistan. Séverine er gynekologisk fagansvarlig ved hovedkontoret for Timergara.
Her kan du finne protokoller og lignende fra vårt operasjonssenter i Brussel.
Ønsker du å søke?
Send søknad med CV og motivasjonsbrev til rekruttering@legerutengrenser.no .
Har du spørsmål ikke nøl med å ta kontakt med oss.