Vann- og sanitærarbeid

Foto: Leger Uten Grenser

Vann- og sanitærarbeid


Rent drikkevann og gode sanitærforhold er livsviktig. Mennesker i katastrofeområder og i områder med vannbårne sykdommer trenger tilgang på rent vann.

Hjem > Helse > Vann- og sanitærarbeid
Oppdatert 23.07.2020
        

I katastrofesituasjoner jobber vi derfor med å sikre rammede mennesker rent vann og gode sanitærfasiliteter. Drikkevann og avfallshåndtering er alltid førsteprioritet. Dersom det ikke finnes gode vannkilder i nærheten, frakter vi inn vann i tankbiler. Vi jobber også med å spre informasjon om fasilitetene vi har satt opp og om hvordan folk kan sikre best mulig hygiene.

Jobb som vann- og sanitærekspert eller logistiker for Leger Uten Grenser

Hindrer smitte av sykdommer

Urent vann kan føre til smitte av vannbårne sykdommer som hepatitt og kolera. Å sikre rent vann i utsatte områder er derfor en viktig del av behandlingen ved sykdomsutbrudd.

Siden september 2016 har Leger Uten Grenser behandlet 885 pasienter i Tsjad med gulsott, en sykdom som kan bety at en person har hepatitt E. Hepatitt smitter ofte via vann i områder med dårlig tilgang til rent drikkevann, og sykdommen har brutt ut i byen Am Timan i den sørøstlige delen av Tsjad.

Leger Uten Grenser jobber for å bedre tilgangen til rent vann, og klorerer byens vanntårn. Vannklorering er en viktig del av Leger Uten Grensers akuttiltak mot vannbårne sykdommer.

Jemen: Stort kolera-utbrudd kan komme ut av kontroll

Artikkelen fortsetter under videoen.

 

Vann- og sanitærarbeid i flyktningleirer

Det er viktig å sikre gode hygieniske forhold når det bor mange mennesker på samme sted. I begynnelsen av 2016 bodde det 6000 flyktninger i flyktningleiren «Jungelen» i Calais i Frankrike. I tillegg til å tilby medisinsk hjelp, sørget Leger Uten Grenser for at flyktningene hadde gode sanitærforhold.

Vi har bygget 66 kjemiske toalett og har håndtert avfall i flyktningleiren. Mange pasienter hadde skabb og luftveisinfeksjoner som et resultat av dårlig sanitær hygiene.

 

 HVOR JOBBER VI MED VANN- OG SANITÆRARBEID 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen