Vann- og sanitærarbeid

Foto: Leger Uten Grenser

Vann- og sanitærarbeid


Rent drikkevann og gode sanitærforhold er livsviktig. Mennesker i katastrofeområder og i områder med vannbårne sykdommer trenger tilgang på rent vann.

Hjem > Helse > Vann- og sanitærarbeid
Oppdatert 21.09.2017
        

I katastrofesituasjoner jobber vi derfor med å sikre rammede mennesker rent vann og gode sanitærfasiliteter. Drikkevann og avfallshåndtering er alltid førsteprioritet. Dersom det ikke finnes gode vannkilder i nærheten, frakter vi inn vann i tankbiler. Vi jobber også med å spre informasjon om fasilitetene vi har satt opp og om hvordan folk kan sikre best mulig hygiene.

Jobb som logistiker for Leger Uten Grenser
 

Hindrer smitte av sykdommer

Urent vann kan føre til smitte av vannbårne sykdommer som hepatitt og kolera. Å sikre rent vann i utsatte områder er derfor en viktig del av behandlingen ved sykdomsutbrudd.

Siden september 2016 har Leger Uten Grenser behandlet 885 pasienter i Tsjad med gulsott, en sykdom som kan bety at en person har hepatitt E. Hepatitt smitter ofte via vann i områder med dårlig tilgang til rent drikkevann, og sykdommen har brutt ut i byen Am Timan i den sørøstlige delen av Tsjad.

Leger Uten Grenser jobber for å bedre tilgangen til rent vann, og klorerer byens vanntårn. Vannklorering er en viktig del av Leger Uten Grensers akuttiltak mot vannbårne sykdommer.

Jemen: Stort kolera-utbrudd kan komme ut av kontroll

Artikkelen fortsetter under videoen.

 

Vann- og sanitærarbeid i flyktningleirer

Det er viktig å sikre gode hygieniske forhold når det bor mange mennesker på samme sted. I begynnelsen av 2016 bodde det 6000 flyktninger i flyktningleiren «Jungelen» i Calais i Frankrike. I tillegg til å tilby medisinsk hjelp, sørget Leger Uten Grenser for at flyktningene hadde gode sanitærforhold.

Vi har bygget 66 kjemiske toalett og har håndtert avfall i flyktningleiren. Mange pasienter hadde skabb og luftveisinfeksjoner som et resultat av dårlig sanitær hygiene.

 

 HVOR JOBBER VI MED VANN- OG SANITÆRARBEID 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen