Oppropet er nå avsluttet

Tusen takk til de nesten 65.000 som signerte.
19. desember overleverte vi signaturene til utenriksminister Espen Barth Eide.

Kan du støtte vårt arbeid i Gaza?

Leger Uten Grenser var i Gaza lenge før krigen brøt ut i oktober 2023, og vi er der nå. Til tross for den nådeløse bombingen, fortsetter våre ansatte å behandle syke og sårede. Dette kan du gjøre for å bidra.Stopp bombingen av Gaza!

Bruk din stemme og krev at regjeringens tomme ord blir til handling

I likhet med mennesker verden rundt, ble vi i Leger Uten Grenser sjokkert av Hamas’ angrep på israelske sivile. Men ingenting kan forsvare de nådeløse, uopphørlige angrepene til Israel i ukene etterpå, som ikke bare er mot Hamas, men mot hele Gazas sivilbefolkning.

Leger Uten Grensers krav er klare:

  • STOPP de nådeløse angrepene på sivile.
  • STOPP angrepene på sykehus og helsearbeidere.
  • STOPP blokaden og restriksjonene på nødhjelp.
  • STOPP tvangsforflytningen av mennesker.
  • Alt må STOPPE nå!

Er du enig? Skriv under og bidra til å legge press på Jonas Gahr Støre og den norske regjeringen.

Vi har sendt et åpent brev til Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide, hvor vi krever at regjeringen gjør alt i sin makt for å sikre en umiddelbar og varig våpenhvile på Gazastripen. Det er nok tomme ord nå!

Oppropet er avsluttet. Den 19. desember overleverte vi nesten 65.000 signatuer til regjeringen.


Oppropet er avsluttet

Tusen takk til de nesten 65.000 som signerte.
19. desember overleverte vi signaturene til utenriksminister Espen Barth Eide.

Kan du støtte vårt arbeid i Gaza?

Leger Uten Grenser var i Gaza lenge før krigen brøt ut i oktober 2023, og vi er der nå. Til tross for den nådeløse bombingen, fortsetter våre ansatte å behandle syke og sårede. Dette kan du gjøre for å bidra.«Vi gjorde det vi kunne. Husk oss.»

Dette skrev en av våre akuttleger på en operasjonstavle på Al Awda-sykehuset i Gaza 20. oktober. En måned senere ble han drept i et angrep på sykehuset.

Når våpnene stilner og det virkelige omfanget av katastrofen blir avdekket, vil den norske regjeringen kunne si det samme som han?


Ung jente med noma.
Blå tusj: Dette skrev akuttlege Mahmoud Abu Nujaila på tavlen inne på kirurgisk avdeling ved Al Awda-sykehuset i Gaza 20. oktober. En måned senere ble han drept på jobb. Foto: Leger Uten Grenser.