Psykisk helse

Foto: Leger Uten Grenser/Christina Simons

Psykisk helse


Leger Uten Grenser tilbyr mental helsehjelp og støtte til mennesker som har opplevd eller vært vitne til traumatiske hendelser, målet er å minske risikoen for langsiktige psykologiske skadevirkninger. 

Hjem > Helse > Psykisk helse
08.06.2017 | Oppdatert 23.10.2019
        

Mennesker som har opplevd kriser kan bli hemmet av angst og depresjon på et tidspunkt hvor de er nødt til å ta vare på seg selv og sine familier i en vanskelig situasjon.

Fokus på mental helse er også viktig for pasienter som får  behandling for sykdommer som hiv, tuberkulose eller epidemider, samt for ofre for vold og seksualisert vold.

Artikkelen fortsetter under videoen.

VIDEO: Enslige mindreårige i flyktningleiren Calais nord i Frankrike mottok hjelp og støtte fra Leger Uten Grenser. Leiren ble ryddet i 2016.

Psykososial støtte

Leger Uten Grenser tar sikte på å hjelpe lokalsamfunn med å utvikle strategier for å håndtere traumer gjennom samtalegrupper og rådgivning. Vi gir opplærig til lokale rådgivere, slik at de kan legge til rette for at mennesker kan dele sine erfaringer og bearbeide vanskelige følelser i grupper. 

I tillegg til psykososial støtte tilbyr vi individuell samtaleterapi og psykiatrisk behandling til dem som trenger det.

Økt kapasitet

Leger Uten Grenser fortsetter å øke vår kapasitet for å hjelpe pasienter som har behov for psykologisk støtte og behandling.

Langvarig behandling og behandling av alvorlig psykisk syke pasienter kan imidlertid være svært krevende å tilby i kaotiske situasjoner, særlig med tanke på medisinering.

 HVOR JOBBER VI MED PSYKISK HELSE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen