Støtt oss fast
Gi en gave nå

Merkedag
Minnegave/kondolanse
Gavekort
Testament
Bedrift

Få skattefradrag
Spørsmål og svar
Jobb i felt
Finn din rolle i felt
Feltblogg

Ledige stillinger i Norge
Nyheter
Pasienthistorier
Feltblogg
Land
Helseutfordringer
Flyktninger
Krig og konflikt
Sykdommer
Engasjer deg
Glemte kriser
Slik jobber vi
Grunnprinsipper
Økonomi
Historie
Kontakt oss

Kambodsja

Foto: Todd Brown

Kambodsja


I 2016 har våre prosjekter fokusert på å takle hepatitt C og malaria.

Hjem > Land > Kambodsja
Oppdatert 04.04.2019
        

 

Vårt arbeid i Kambodsja i 2017

Håp for landets hepatitt C-pasienter

I mai 2016 startet Leger Uten Grenser et prosjekt hvor vi tester, diagnostiserer og behandler hepatitt C. Selv om det er vanskelig å vite det eksakte omfanget av hepatitt C i Kambodsja antas det at mellom to og fem prosent av befolkningen har viruset. Tidligere fantes det ingen effektiv kur mot viruset, som i verste fall kunne føre til alvorlig leverskade og død. I dag finnes det en effektiv behandling av hepatitt C ved hjelp av en ny nøkkelmedisin, sofosbuvir utviklet av Gilead. Dessverre er medisinen så dyr at mange land ikke har råd til å kjøpe inn medisinen og kurere pasienter mot det potensielt dødelige viruset. 
 
I prosjektet vårt på Preah Kossamak-sykehuset i hovedstaden Phnom Penh gir vi gratis behandling av viruset ved hjelp av de nye medisinene. Vi jobber også med å gjøre diagnostisering og behandling enklere, for å gjøre det kostnadseffektivt og overførbart til andre land. 
 
I 2017 behandlet vi 2926 pasienter mot hepatitt C med de nye medisinene, som kurerer mer enn 95 prosent av de som fullfører behandlingen. 

Glemte fremskritt: Billigere hepatitt C-medisiner
 
Malariabehandling


I provinsen Preah Vihear, nord i Kambodsja, har det blitt bekreftet resistens til en av de mest virkningsfulle malariamedisinene, artemisinin. Leger Uten Grenser jobber derfor på dette området, særlig arbeidet rundt resistens knyttet til Plasmodium falciparum. Dette gjør vi gjennom undersøkelser, testing og behandling. Vi fortsetter også å støtte testing og behandling i lokalsamfunn og på behandlingssentre, i tillegg til å overvåke mennesker i risikoområder for malaria.  

Glemte fremskritt: 6,8 millioner malaria-dødsfall ungått siden 2001

 

Les om vårt tidligere arbeid i Kambodsja

BEHANDLES FOR HEPATITT C: Din Savorn (50) med barna sine, april 2017. Foto: Todd Brown

 

 

 HVORFOR ER VI I KAMBODSJA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen
Kambodsja | Leger Uten Grenser

Error

Error message

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/includes/common.inc:2777) in drupal_send_headers() (line 1486 of /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • TypeError: Argument 1 passed to xmlsitemap_node_create_link() must be an instance of stdClass, boolean given, called in /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/sites/all/modules/contrib/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module on line 28 in xmlsitemap_node_create_link() (line 194 of /home/msf/domains/legerutengrenser.no/public_html/sites/all/modules/contrib/xmlsitemap/xmlsitemap_node/xmlsitemap_node.module).
The website encountered an unexpected error. Please try again later.