Angola

Foto: Leger Uten Grenser

Angola


Etter å ha vært borte fra landet i ni år gjenopptok Leger Uten Grenser arbeidet i Angola i 2016.

Hjem > Land > Angola
Oppdatert 25.07.2018
        

Vi støtter lokale myndigheter i arbeidet med et gulfeberutbrudd. Angola ligger sør-vest i Afrika og har 25 millioner innbyggere. Det er et av de største landene i Afrika målt i territoriell utstrekning.

Til tross for å være rik på naturressurser som olje, gass og diamanter, er Angola fortsatt som et fattig land  å regne. Leger Uten Grenser jobbet i Angola for første gang i 1983.  

Leger Uten Grensers arbeid i Angola i 2016

I følge offisielle tall fra angolanske helsemyndigheter ble det rapportert 4599 antatte tilfeller av gulfeber i 2016. 884 av disse hadde sykdommen, og 384 mennesker mistet livet.

Leger Uten Grenser støttet behandlingen av pasienter med gulfeber i Benguela, Huambo og Viana i Luanda-provinsen mellom februar og august. Teamet tok i mot totalt 740 pasienter, hvorav 127 testet positivt for sykdommen.

Les om hvordan vi jobber med vaksinering

Utenom direkte behandling av pasienter, ga Leger Uten Grenser opplæring til ansatte i Angolas offentlige helsevesen. Vi donerte også medisiner og medisinsk utstyr til sykehus i provinsene. Nesten to tredjedeler av de 740 menneskene som ble undersøkt var voksne menn.

Over halvparten av de som testet positivt, 71 stykker, var fra Huambo-provinsen. Det var flest innleggelser på Huambo distriktsykehus og Kapalanga sykehus i Viana i mars.

Leger Uten Grenser startet opp aktiviteter i Benguela i mai og så flest innleggelser i juni. Gulfeber smitter via aedes aegypti-myggen. De første symptomene ligner på andre sykdommer som influensa og malaria.

Én av fem som er smittet av gulfeber utvikler alvorlige forgiftningssymptomer som er dødelige i 80 prosent av tilfellene.

Leger Uten Grenser fortsetter å støtte lokale myndigheter med å gi nødhjelp i Angola.

 

 

 HVORFOR ER VI I ANGOLA 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen