Hjelper sårede etter nytt voldsutbrudd i Den sentralafrikanske republikk
Leger Uten Grenser tok imot 75 pasienter i hovedstaden Bangui.
I går morges utløste drapet på en muslimsk mann en massiv voldsbølge i Bangui, hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk. Leger Uten Grenser har tre team i området, som alle iverksatte nødresponsplaner for å ta hånd om de skadde. Totalt tok Leger Uten Grenser i Bangui imot 75 pasienter og utførte 15 operasjoner.
–Det er veldig trist å se voldshandlinger av et slikt omfang igjen, etter en relativt fredelig periode siden oktober i fjor. Alle våre team i Bangui mobiliserte umiddelbart og har jobbet intenst for å hjelpe sårede. Vi fortsetter å følge situasjonen nøye i tilfelle det bryter ut mer vold, sier Emmanuel Lampart, landansvarlig for Leger Uten Grenser i Den sentralafrikanske republikk.
Til sammen har det blitt registrert 21 dødsfall og fler enn hundre sårede, men det reelle tallet kan være mye høyere. Mange bygninger har også blitt skadet eller ødelagt.
Borgerkrigen i Den sentralafrikanske republikk brøt ut i 2012, og til tross for at en våpenhvile ble inngått i fjor høst fortsetter landet å bli preget av politisk og religiøs vold. Dette har drevet store deler av befolkningen på flukt. Helsevesenet har brutt fullstendig sammen i mange deler av landet, og, i enkelte byer er Leger Uten Grenser de eneste som tilbyr medisinsk hjelp.
Leger Uten Grenser i Den sentralafrikanske republikk
Siden desember 2013 har Leger Uten Grenser doblet antall prosjekter i Den sentralafrikanske republikk fra 10 til 21. I nabolandene driver hjelpeorganisasjonen også seks prosjekter for sentralafrikanske flyktninger. Leger Uten Grenser har jobbet i Den sentralafrikanske republikk siden 1997. For øyeblikket jobber over 300 internasjonale og 2000 lokale hjelpearbeidere for Leger Uten Grenser i Den sentralafrikanske republikk.