Hjem > Vart arbeid > Pasienthistorier

Pasienthistorier


Her kan du høre historiene til mennesker Leger Uten Grenser har møtt i felt.

Foto: Diego Ibarra Sánchez/MEMO

Nye medisiner mot multiresistent tuberkulose kan redde livet til småbarnsmoren Winiles fra Swaziland. Dessverre er ikke behandlingen tilgjengelig for de fleste som utvikler sykdommen.

Kohlah og Saher var syv måneder da de ankom Leger Uten Grensers sykehus i Abs i Jemen. Søstrene hadde hatt kolera i tre dager, var alvorlig dehydrerte og hadde gått inn i sjokk. 

Khalil ble holdt i fangenskap og torturert av den syriske hæren. Nå får han behandling av Leger Uten Grensers klinikk for torturofre i Athen. 

– Sønnen min døde i armene mine, forteller Mohammed da han og familien hans flyktet fra den grusomme krigen i Syria. 

– Vi trodde ting hadde roet seg. Vi tok feil, forteller Mohammed fra Syria. Sammen med familien sin dro han tilbake til landsbyen sin da de trodde det var trygt. Så ble konen og tre av sønnene hans drept av en bombe.

Ahmed og familien hans måtte flykte fra kampene i Mosul i Irak. Hjemmet deres lå rett ved frontlinjen for kampene mellom de irakiske styrkene og IS – preget av intens bombing, selvmordsangrep, improviserte landminer og snikskyttere. 

– Jeg er så glad for at datteren min kan kureres for malaria, forteller Pascal. Datteren hans Billy fikk behandling for malaria på Leger Uten Grensers klinikk i en flyktningleir i Tanzania. 

Innen Fatoumata nådde frem til sykehuset til Leger Uten Grenser i Elfenbenkysten var den første tvillingen allerede født, men led av alvorlige pustevansker. 

– Jeg vil heller dø i vannet enn å dø i Libya, forteller Jewel som flyktet fra Sierra Leone. Hun tok den farlige veien inn til Libya og over Middelhavet. 

Se unike bilder fra hverdagen i flyktningleiren Katsikas i Hellas, tatt av flyktninger selv. 

Fotografier tatt av fotograf Harald Henden på Leger Uten Grensers klinikk utenfor Mosul i Irak.

En ung mann med cerebral parese uten noen til å ta vare på seg får behandling ved et av Leger Uten Grensers sykehus nær Mosu i Irak.

 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid