Hjem > Vart arbeid > Pasienthistorier

Pasienthistorier


Her kan du høre historiene til mennesker Leger Uten Grenser har møtt i felt.

Foto: Diego Ibarra Sánchez/MEMO

Gloria er elleve år gammel og bor i Malawi med familien sin. Gloria ble født med hiv, og har nå også fått tuberkulose.

Rashida måtte spille død for å overleve angrepet fra myanmarske soldater. Hun er en av over 620.000 rohingyaer som har flyktet fra Myanmar.

Victoire ble tatt med til Leger Uten Grensers behandlingssenter for Kolera i Bukavu av mamma og storebror. Han var veldig syk og hadde kastet opp hele natten. Heldigvis har Victoire fått behandling.

Mashanga (58) måtte flykte med barnebarnet Mulumba (11 måneder) da væpnede menn angrep landsbyen deres og drepte begge foreldrene hans.

- Synet fikk meg nesten til å begynne å gråte. Kjærlighet er ikke alltid nok, men den kan være like kraftfull som medisin, forteller lege Ian Cross.

Fotografier tatt av fotograf Harald Henden på Leger Uten Grensers klinikk utenfor Mosul i Irak.

Khalil ble holdt i fangenskap og torturert av den syriske hæren. Nå får han behandling av Leger Uten Grensers klinikk for torturofre i Athen. 

– Sønnen min døde i armene mine, forteller Mohammed da han og familien hans flyktet fra den grusomme krigen i Syria. 

Ahmed og familien hans måtte flykte fra kampene i Mosul i Irak. Hjemmet deres lå rett ved frontlinjen for kampene mellom de irakiske styrkene og IS – preget av intens bombing, selvmordsangrep, improviserte landminer og snikskyttere. 

– Jeg er så glad for at datteren min kan kureres for malaria, forteller Pascal. Datteren hans Billy fikk behandling for malaria på Leger Uten Grensers klinikk i en flyktningleir i Tanzania. 

Se unike bilder fra hverdagen i flyktningleiren Katsikas i Hellas, tatt av flyktninger selv. 

Nye medisiner mot multiresistent tuberkulose kan redde livet til småbarnsmoren Winiles fra Swaziland. Dessverre er ikke behandlingen tilgjengelig for de fleste som utvikler sykdommen.

En ung mann med cerebral parese uten noen til å ta vare på seg får behandling ved et av Leger Uten Grensers sykehus nær Mosul i Irak.

Kohlah og Saher var syv måneder da de ankom Leger Uten Grensers sykehus i Abs i Jemen. Søstrene hadde hatt kolera i tre dager, var alvorlig dehydrerte og hadde gått inn i sjokk. 

Innen Fatoumata nådde frem til sykehuset til Leger Uten Grenser i Elfenbenkysten var den første tvillingen allerede født, men led av alvorlige pustevansker. 

– Vi trodde ting hadde roet seg. Vi tok feil, forteller Mohammed fra Syria. Sammen med familien sin dro han tilbake til landsbyen sin da de trodde det var trygt. Så ble konen og tre av sønnene hans drept av en bombe.

– Jeg vil heller dø i vannet enn å dø i Libya, forteller Jewel som flyktet fra Sierra Leone. Hun tok den farlige veien inn til Libya og over Middelhavet. 

 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.