Hjem > Vart arbeid > Feltblogg

Feltblogg


Feltarbeiderne våre forteller om erfaringer og utfordringer i felt.

Foto: Sara Creta/Leger Uten Grenser

Jeg var med på rundt 150-200 fødsler mens jeg jobbet i Sør-Sudan, og det var mange som gjorde inntrykk, forteller jordmor Christer Holst

– Jeg ankom Vest-Mosul i
 slutten av juli og støvet fra bombekastere og artilleri fylte fremdeles luften. Monica Thallinger, feltlege for Leger Uten Grenser og barnelege ved UIO, har vært i Mosul i Irak.

Lege Ian Cross forteller om hvordan det er å jobbe med rohingya-flyktningene i Kutupalong i Bangladesh, og hvor rystet han ble første dag på jobb hvor fire pasienter mistet livet. 

Vann- og sanitærekspert Paul forteller om hvordan det er å jobbe i Bangladesh hvor over én million rohingya-flyktninger har ankommet landet på bare én måned.

Etter at volden rammet Kasai-provinsen i Den demokratiske republikken Kongo i august i fjor flyktet hundretusenvis av mennesker fra hjemmene sine. – Familier har levd i månedsvis uten nok å spise, forteller Cruz García, medisinsk koordinator for Leger Uten Grenser.

Marta er jordmor og hver uke vitne til de alvorlige konsekvensene utrygg abort har på kvinners helse i hovedstanden Bangui. 

Lege Kjell Gunnar var en av de første på plass under ebola-utbruddet i Guinea.

Jeg var sliten, men enormt takknemlig, sier logistiker Stine etter oppdrag i Nepal. 

– Styrken deres er bare utrolig, sier sykepleier Martine etter oppdrag på Filipinene.

– Her så jeg sykdommer vi ikke lenger ser i Norge, sier jordmor Claudia etter oppdrag i Afghanistan. 

– Vi bar ut døde barn hver dag, sier nødhjelpskoordinator Kim etter sitt oppdrag i Sør-Sudan.

Kulturtolk Isabelle forteller om når flyktninger ikke får være mennesker. Hun har vært på to oppdrag for Leger Uten Grenser og jobbet i flyktningleirer i Hellas. 

I India dør én kvinne annenhver time som følge av komplikasjoner etter aborter. Jordmor Elin fortelle fra sitt oppdrag i landsbyen Mon i India. 

– Vi reddet liv hver dag, forteller lege Noralv om sitt oppdrag i Sierra Leone. Landet har en av de høyeste barne- og mødredødelighetene i verden. 

Humanitærrådgiver Trygve Thorson forteller om lege og kollega, Sana som dro hjem til den glemte krigen i Jemen.

– Umulig å forstå at disse to kunne være åtte måneder gamle, forteller nødhjelpskoordinator og mangeårig feltarbeider Lindis etter oppdrag i Den sentralafrikanske republikk.

Logistiker Janne forteller om sitt første feltoppdrag for Leger Uten Grenser i Sør-Sudan. Et land preget av borgerkrig, ekstrem vold og fattigdom. 

– Få ressurser gjør stor forskjell, skriver Silje Lehne Michalsen fra sitt oppdrag som lege i Gogrial i Sør-Sudan. 

Dr Masood Nasim behandler sårede etter harde kamper i Kunduz, nord i Afghanistan. 

– Flere av klinikkene og sykehusene i Sanaa har vært stengt denne måneden. Krigen har gjort det veldig vanskelig for folk å få helsehjelp, sier vann- og sanitæransvarlig i Jemen Monia Khaled. 

 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid