Usbekistan er et av landene i verden med høyest forekomst av multiresistent tuberkulose.
Den 6. februar ble Tyrkia og Syria rammet av kraftige jordskjelv. Flere enn 51.700 mennesker er drept, 100.000 ble skadet og millioner er rammet.
I Thailand jobber vi med å gi psykisk helsehjelp til sårbare grupper som er rammet av uroligheter sør i landet.
I Tadsjikistan jobber vi med landets helsemyndigheter med å diagnostisere og behandle barn og familiemedlemmene deres mot resistent tuberkulose.
Krigen i Syria har pågått siden 2011 og har ført til enorme medisinske behov. Millioner av mennesker er avhengig av humanitær hjelp, og over 13,5 millioner mennesker er tvunget på flukt enten i Syria eller til andre land.
Etter å ha jobbet i Russland i 32 år, fikk vi i 2024 beskjed om at vi ikke lenger får tillatelse til å fortsette.
Tilgangen til gratis helsetjenester i landet er svært begrenset, spesielt for kvinner og barn som bor i avsidesliggende områder.
I Myanmar jobber vi med å gi helsehjelp til rohingyaene og andre sårbare grupper, og vi har tusenvis av hiv-pasienter i behandling.
I Malaysia gir vi helsehjelp og psykisk helsehjelp til rohingyaer og andre papirløse flyktninger.
Økonomisk krise og krig har ført til enorme behov i landet.
Helsevesenet er mangelfullt og ofte er det ikke nok forsyninger av medisiner og mange sliter med å finne gratis behandling mot resistent tuberkulose.
Leger Uten Grenser driver tre klinikker i Irbid som jobber spesifikt med behandling av ikke-smittsomme sykdommer – en av de ledende dødsårsakene i regionen.