I Tadsjikistan jobber vi med landets helsemyndigheter med å diagnostisere og behandle barn og familiemedlemmene deres mot resistent tuberkulose.
Krigen i Syria har pågått siden 2011 og har ført til enorme medisinske behov. Millioner av mennesker er avhengig av humanitær hjelp, og over 13,5 millioner mennesker er tvunget på flukt enten i Syria eller til andre land.
Etter eskaleringen av krigen i Ukraina har rundt 1.5 millioner flyktet fra landet, og 53.000 mennesker har flyktet til Russland. Vi har et team sør i landet…
Tilgangen til gratis helsetjenester i landet er svært begrenset, spesielt for kvinner og barn som bor i avsidesliggende områder.
I Myanmar jobber vi med å gi helsehjelp til rohingyaene og andre sårbare grupper, og vi har tusenvis av hiv-pasienter i behandling.
I Malaysia gir vi helsehjelp og psykisk helsehjelp til rohingyaer og andre papirløse flyktninger.
De siste årene har økonomien gått nedover og arbeidsledigheten oppover, og tilgang til vann og elektrisitet er begrenset.
Helsevesenet er mangelfullt og ofte er det ikke nok forsyninger av medisiner og mange sliter med å finne gratis behandling mot resistent tuberkulose.
Leger Uten Grenser driver tre klinikker i Irbid som jobber spesifikt med behandling av ikke-smittsomme sykdommer – en av de ledende dødsårsakene i regionen.
Helsesystemet har nærmest kollapset og tilgang på helsehjelp og andre nødvendige tjenester er svært begrenset.
I Iran bor det mange flyktninger, blant annet fra Irak og Afghanistan. Mange sliter med tilgang til helsehjelp.
Siden 2003 har Irak vært svært preget av krig, ustabilitet og uro. Millioner har blitt tvunget på flukt, og det er flere en million mennesker som fremdeles er internt fordrevne.