Angrep på helsearbeidere i Mweso, DR Kongo
De utsatte de ansatte for vold og truet med kidnapping før de robbet bygningen for penger og utstyr.
- Leger Uten Grenser fordømmer på det sterkeste dette nye angrepet og volden våre kollegaer ble utsatt for, sier Leger Uten Grensers landansvarlig for Nord-Kivu, Anna Halford og legger til at de som gjorde dette må stilles til ansvar.
Leger Uten Grenser ble tvunget til å stanse sitt største humanitære prosjekt i Mweso etter at to ansatte ble kidnappet i desember 2015, noe som etterlot 450.000 mennesker uten et gratis helsetilbud.
Organisasjonen startet opp igjen aktivitetene fire måneder senere i 2016, da de hovedmistenkte ble arrestert.
- Lokalsamfunnet forstod godt den gang at humanitære organisasjoner må få operere fritt uten angrep på våre ansatte, utstyr eller bygninger. Det er den eneste måten vi kan fortsette å tilby gratis medisinsk nødhjelp til befolkningen i Mweso, sier Halford.
- Jeg er svært bekymret for at vi nok en gang er blitt utsatt for grov vold i Mweso, sier Halford.
Helseindikatorene i DR Kongo er blant verdens laveste og Nord-Kivu provinsen har den største gruppen av internt fordrevne i DR Kongo på grunn av den over 30 år lange konflikten der. De medisinske behovene i Mweso-området er akutte og Leger Uten Grenser behandlet 194.047 pasienter i fjor, 97.282 for malaria. 5.749 barn fikk behandling for akutt underernæring og Leger Uten Grenser tok i mot ved 6.254 fødsler.