Foto: Leger Uten Grenser
Hjem > Nyheter > Angrep på helsearbeidere i Mweso, DR Kongo
Nyheter

Angrep på helsearbeidere i Mweso, DR Kongo

05.12.2017 | Oppdatert 14.05.2018

De utsatte de ansatte for vold og truet med kidnapping før de robbet bygningen for penger og utstyr. 

- Leger Uten Grenser fordømmer på det sterkeste dette nye angrepet og volden våre kollegaer ble utsatt for, sier Leger Uten Grensers landansvarlig for Nord-Kivu, Anna Halford og legger til at de som gjorde dette må stilles til ansvar. 

Leger Uten Grenser ble tvunget til å stanse sitt største humanitære prosjekt i Mweso etter at to ansatte ble kidnappet i desember 2015, noe som etterlot 450.000 mennesker uten et gratis helsetilbud. 

Organisasjonen startet opp igjen aktivitetene fire måneder senere i 2016, da de hovedmistenkte ble arrestert. 

- Lokalsamfunnet forstod godt den gang at humanitære organisasjoner må få operere fritt uten angrep på våre ansatte, utstyr eller bygninger. Det er den eneste måten vi kan fortsette å tilby gratis medisinsk nødhjelp til befolkningen i Mweso, sier Halford. 

- Jeg er svært bekymret for at vi nok en gang er blitt utsatt for grov vold i Mweso, sier Halford. 

Helseindikatorene i DR Kongo er blant verdens laveste og Nord-Kivu provinsen har den største gruppen av internt fordrevne i DR Kongo på grunn av den over 30 år lange konflikten der. De medisinske behovene i Mweso-området er akutte og Leger Uten Grenser behandlet 194.047 pasienter i fjor, 97.282 for malaria. 5.749 barn fikk behandling for akutt underernæring og Leger Uten Grenser tok i mot ved 6.254 fødsler. 

 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen