Honduras
Honduras er at av landene i verden med høyest voldsstatistikk og Leger Uten Grenser bistår mange mennesker som har blitt utsatt for vold med helsehjelp.
Dette er situasjonen i Honduras i dag:
Mange år med politisk, økonomisk og sosial ustabilitet har rammet befolknigen hardt og har store medisinske, psykologiske og sosiale konsekvenser. Landet har også et av de høyeste voldstatistikkene i verden.
Hva gjør Leger Uten Grenser i Honduras?
Leger Uten Grenser startet prosjekter for første gang i Honduras i 1974, og jobber i dag i San Pedro Sula, Choloma og i Tegucigalpa. Her jobber vi med akutt helsehjelp, mor-barn-helse, seksual- og reproduktiv helsehjelp og medisinsk og psykisk helsehjelp til mennesker i LGBTIQ-samfunn.
I 2021 utførte vi blant annet 36.900 konsultasjoner, 4450 konsultasjoner innen psykisk helse og 280 ofre for seksualisert vold fikk behandling.
Les mer: Daniela – på flukt fra vold og misbruk hele livet
Helsehjelp til mennesker rammet av orkan
I slutten av 2020 ble den nordlige delen av Cortés rammet av to orkaner, som preget befolkningen gjennom deler av 2021. Leger Uten Grenser bistå derfor befolkningen med helsehjelp, blant annet med mor-barn-helsetjenester, familieplanlegging, helsehjelp til nyfødte og svangerskapshelsehjelp.
Helsehjelp til sexarbeidere og mennesker i LGBTIQ-samfunn
I 2021 åpnet vi en ny klinikk i San Pedro Sula som jobber for å bedre helsetilbudet til sexarbeidere og til LGBTIQ-samfunn.
Helsehjelp til ofre for seksualisert vold
I hovedstaden Tegucigalpa driver vi et prosjekt hvor vi gir omfattende helsehjelp til ofre for seksualisert vold, Her jobber vi også med helsemyndighetene og andre organisasjoner med å bedre en nasjonal protokoll som garanterer psykisk helsehjelp og helsehjelp til denne gruppen.
Helsehjelp til migranter
I 2021 utførte vi en rekke nødhjelpsintervensjoner med å bistå migranter nord i Honduras, både med psykisk og medisinsk helsehjelp.
aktuelt fra Honduras
Se flere artikler om Honduras