Krigen i Gaza: Hva kan jeg gjøre for å hjelpe?
Krigen i Gaza har lagt hjem, skoler og sykehus i ruiner. Minst 44.000 mennesker er drept og over 106.000 er skadet, ifølge helsemyndighetene. Ingen steder er trygge og sivilbefolkningen prøver å overleve under helt ekstreme forhold.
Våre 950 ansatte i Gaza gjør sitt beste for å redde liv, samtidig som de frykter for sitt eget. Som resten av sivilbefolkningen er de i overlevelsesmodus og tar én dag om gangen.
Svært lite nødhjelp slipper inn i Gaza og det er en stor mangel på rent vann, mat og grunnleggende tjenester som helsehjelp.
For å drive vårt arbeid er vi helt avhengig av støtte fra privatpersoner og fra næringslivet. Vi hverken søker eller mottar statlig støtte. Kan du bidra?
Slik kan du hjelpe mennesker i Gaza
Til tross for den nådeløse krigføringen, fortsetter våre ansatte å gi livreddende helsehjelp til syke og sårede. Vipps et valgfritt beløp og bidra til å redde liv.
Vipps ditt bidrag til 2188
Pengene øremerkes vårt arbeid i Gaza og områdene rundt som er rammet av krigen.
Slik kan du som bedrift eller stiftelse hjelpe mennesker i Gaza
I månedene etter krigsutbruddet stilte vi oss undrende til det tause, norske næringslivet. Vi er takknemlige for at næringslivet endelig har våknet. Bedrifter viser nå tydelig sin moralske og økonomiske støtte til menneskene i Gaza og vårt livreddende arbeid i området.
Norsk næringsliv kan være stolte av å ta sitt samfunnsansvar og bidra til å redde liv. Men vi trenger støtte fra flere – kan din arbeidsplass bidra?
Del denne lenken på din arbeidsplass: Støtt Gaza, som bedrift eller stiftelse
Dette gjør Leger Uten Grenser i Gaza og på Vestbredden
Leger Uten Grenser var til stede i Gaza lenge før krigen brøt ut 7. oktober, og vi øker stadig innsatsen. Vi jobber også på Vestbredden, der volden har økt betydelig siden krigsutbruddet i Gaza. Vi vil fortsette å gi livreddende helsehjelp så lenge det er behov for oss.
- Leger Uten Grenser har over 950 ansatte og gir livreddende helsehjelp ved klinikker, sykehus og helsesentre en rekke steder i Gaza.
- Vi har nylig satt opp to feltsykehus i Midt-Gaza – ett av dem er primært for barn.
- På Vestbredden jobber vi ved flere klinikker og sykehus. Vi gir også opplæring til paramedisinere slik at de kan gi førstehjelp og stabilisere pasienter dersom veiene til sykehus og klinikker blokkeres, eller om ambulansene ikke kommer frem.
- Vi dokumenterer og rapporterer om det vi er vitne til.
Leger Uten Grenser krever en umiddelbar og varig våpenhvile for å hindre flere sivile dødsfall, og sikre tilgang til nok mat, vann, medisiner og nødhjelp.
Kan du bidra?
Støtt vårt arbeid i Gaza og områdene rundt som er rammet av krigen, enten som privatperson eller som bedrift.