Aktuelt

Varsler om humanitær katastrofe i nigeriansk internflyktningleir

Tirsdag 21. juni tilbragte hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser flere timer i byen Bama nordøst i Nigeria. Her har 24.000 mennesker søkt tilflukt i en leir på et sykehusområde. 15.000 av de fordrevne er barn, 4500 av dem under fem år gamle.
 
I løpet av disse timene oppdaget hjelpearbeiderne en helsekrise. De henviste 16 alvorlig underernærte barn til Leger Uten Grensers ernæringssenter i byen Maiduguri.
 

Niger: 40.000 drevet på flukt etter angrep i Diffa

Titusener er på flukt etter at byen Bosso i Diffa-regionen ble angrepet. Angrepene fant sted 3. juni.
 
Mange av de fordrevne ble nå drevet på flukt for andre gang på grunn av vold relatert til Boko Haram.
 
Ifølge myndighetene er 40.000 mennesker på flukt etter disse angrepene.
 

Stanser all finansiering fra EU og norske myndigheter på grunn av kynisk og umenneskelig migrasjonspolitikk

- I månedsvis har Leger Uten Grenser fordømt den skammelige avskrekkingspolitikken som Europa har ført mot mennesker på flukt, i stedet for å hjelpe og gi beskyttelse til dem som trenger det, sier Sebastian Stein, feltkoordinator ombord på redningsbåten Bourbon Argos i Middelhavet. 
 
- Avtalen mellom EU og Tyrkia setter hele konseptet “flyktning” og den beskyttelsen som følger med, på spill, sier Stein. 

Kan ikke bli normalen

Aleppo: Sykehus og sivilbefolkning under harde luftangrep

Den 8. Juni ble et nabolag i Aleppo hvor Leger Uten Grenser støtter det lokale Bayan-sykehuset bombet. Totalt døde 15 mennesker og 20 ble ytterligere skadet. Sykehuset ble delvis ødelagt.
 
- I et angrep forrige uke ble 15 drept og 20 skadet i nabolaget rundt det Leger Uten Grenser støttede Bayan-sykehuset. Sykehuset ble truffet da raketter landet foran døren på bygningen og den ble skadet flere steder. Pasienter var blant de døde og skadde, forklarer Zancado. 
 

3 av 4 mangler livreddende hivbehandling i hele Vest- og Sentral-Afrika

I dag begynner FNs toppmøte om bekjempelse av aids i New York. Leger Uten Grenser applauderer landene som er på plass fordi de tar opp det viktige målet om å nå 30 millioner mennesker med livreddende hivbehandling før 2020. Men først og fremst må vi nå de menneskene i de landene hvor mindre enn en tredjedel av de som trenger det, får medisiner. 
 

To doser motgift måtte til for å redde 6 år gamle Nyajinma

- Vi ga henne umiddelbart to doser med motgift. For å redde livet hennes måtte vi reagere fort. Heldigvis overlevde hun, sier Leger Uten Grensers kliniske leder, Bonface Omuli.

Ut av produksjon

Leger Uten Grenser behandlet Nyajinma med en motgift fra det franske legemiddelselskapet Sanofi-Pasteur.

Motgiften kan bli brukt i behandlingen av slangebitt fra de 10 mest giftige slangene i land sør for Sahara.

Ber Tyrkia åpne grensen for syrere fanget i Azaz

100.000 mennesker i Azaz-distriktet er fanget mellom Den islamske statens frontlinje og grensen mot Tyrkia.
 
- Disse menneskene må få lov til å søke tilflukt i Tyrkia, og Europa må leve opp til sitt moralske og juridiske ansvar og gi asyl til menneskene som flykter fra denne konflikten, sier lege Morten Rostrup i Leger Uten Grenser.
 
Kamper raser kun få kilometer unna. Menneskene i Azaz er i umiddelbar fare for å bli rammet av stridighetene og komme under Den islamske statens kontroll.

Ingen steder å dra

Pages