Aktuelt

Leger Uten Grenser og MOAS plukket opp 369 mennesker i Middelhavet

Tidlig mandag morgen ble ytterligere 104 mennesker reddet opp fra vannet med hjelp fra mannskapet på MY Phoenix og deretter flyttet til et privat drevet skip.

- Ingenting kan forberede deg på å se 369 mennesker stuet sammen i en fiskebåt, sier Chris Catrambone, som sammen med sin kone Regina grunnla MOAS.

Ny generalsekretær i Leger Uten Grenser Norge

- Jeg gleder meg til å jobbe med det norske kontoret i en organisasjon jeg kjenner så godt, sier van’t Land.

Erwin van’t Land startet i Leger Uten Grenser allerede i 1995 etter 9 år som journalist i nederlandsk radio og tv. Van’t Land har jobbet ved Leger Uten Grensers kontorer i Amsterdam, Barcelona, Sydney, Genève og Brussel, samt vært med som del av første responsteam i store kriser som Kosovo i 1999 og Aceh, Indonesia etter tsunamien i 2004. Siden 2010 har van’t Land arbeidet som internasjonal kommunikasjonssjef i organisasjonen.

Nepal:-Vår høyeste prioritet er å nå frem til steder som ikke har fått hjelp

-På torsdag startet vi opp en mobil klinikk, hvor vi reiser rundt med helikopter og besøker landsbyer i fjellene nord for Katmandu. Vi må øke antallet mobile klinikker så fort som mulig, og holde øye med utviklingen av sykdommer slik som meslinger og stivkrampe. Monsoonsesongen nærmer seg og vi har vi dårlig tid. Hjelpen må frem nå, før det er for sent. 

Nepal: Feltsykehus, kirurgi og mobile klinikker

I natt ankom Leger Uten Grensers oppblåsbare feltsykehus Katmandu. Lasten med de fire teltene som utgjør sykehuset, ble fløyet inn fra Frankrike. Leger Uten Grenser er nå i ferd med å identifisere det best egnede stedet for å sette opp det oppblåsbare sykehuset.

Et kirurgiteam begynner nå å støtte sykehuset i Bhaktapur-distriktet, et hardt rammet område øst for Katmandu.

Jemen: Behovet for humanitær nødhjelp øker

 

En måned etter at den Saudi-ledede koalisjonen gikk til militært angrep mot tidligere president Saleh i Jemen, har det vært kamper på bakken mellom varierte opprørsgrupper på begge side av konflikten. Et hundretalls mennesker er drept og såret, og tvunget mange på flukt. 

Leger Uten Grenser driver prosjekter i flere byer og regioner av landet, men den spente sikkerhetssituasjonen gjør det vanskelig å bevege seg rundt i Jemen. 

Blokkerte veier

61 feltarbeidere på plass i Nepal

Ghorka
Feltarbeidere fra Leger Uten Grenser undersøkte tirsdag situasjonen på Gorkha distriktssykehus, som ble skadet i jordskjelvet. Deler av sykehuset er fullstendig ødelagt.

På onsdag sendte Leger Uten Grenser en lastebil med kirurgiutstyr fra Katmandu til Ghorka. Et kirurgisk team er også på vei til Ghorka.

Nepal: Prioriterer å nå dem som ikke har fått hjelp

Ødeleggelsene i Katmandu er ikke omfattende. De fleste bygninger er fremdeles intakte. Men mange sover ute i telt i frykt for etterskjelv. Dette gir grunn til bekymring da det er ventet storm i området i løpet av de neste dagene.

Jordskjelvet i Nepal

28. april 2015

17 hjelpearbeidere er i Katmandu og har kartlagt behov via helikopter. Disse hjelpearbeiderne blir forsterket med nok et team fra New Delhi, som opprinnelig ble forhindre fra å lande på grunn av etterskjelv.

Et Leger Uten Grenser-team har ankommet Gorkha, 70 kilometer nordvest for Katmandu. Teamet kommer fra delstaten Bihar i India. I tillegg er tre lastebiler med nødhjelpsforsyninger på vei til Gorkha.

Jemen: På flukt etter dødelige angrep

 

- Angrepene på Haradh har sendt størsteparten av befolkningen på flukt. De som har valgt å bli igjen har ikke tilgang på helsetjenester, sier Teresa Sancristoval som er ansvarlig for Leger Uten Grensers team i Jemen.

Flykter mot sør

Som en følge av angrepene er de gjenværende innbyggerne i Haradh nå på flukt fra sine hjem. I overfylte biler har de satt kursen mot Abs-distriktet i sør.

Pages