Hjem > Stott oss > Dør-til-dør- og gateverving under koronapandemien

Dør-til-dør- og gateverving under koronapandemien

Har du hatt besøk av en av våre ververe under koronapandemien? Du kan føle deg trygg på at det ikke er smittefare forbundet med besøket.

Ververne er underlagt strenge regler for smittevern og følger Norsk Innsamlingsråds nasjonale veileder for feltverving.

Nasjonal veilder for feltverving under pandemi

Alle våre ververe er opplært i Norsk Innsamlingsråds nasjonale veileder for feltverving under pandemi i Norge. Den er godkjent av leger i Røde Kors, Stiftelsen Norsk Luftambulanse og leger i Leger Uten Grenser. Veilederen er bransjestandarden for å drive forsvarlig feltverving i dagens situasjon.

Veilederen krever og betyr at:

  • samtalene skal foregå utendørs
  • samtalene aldri varer i mer enn 15 minutter
  • ververne holder minst én meters avstand til deg
  • ververne bruker desinfeksjonssprit ved kontakt med urene flater

Disse reglene skal alltid følges. Da er det minimal risiko for smittespredning mellom giver og verver. Vi samarbeider med flere andre organisasjoner og følger nøye med på utviklingen og tilpasser smittevernsregimet deretter.

Har du spørsmål eller opplevd at smittevernkravene ikke etterfølges? Ta kontakt med Giverservice mellom 09 - 16, mandag til fredag.

Hvorfor dør-til-dør- og gateverving under koronapandemien?

Leger Uten Grenser er hovedsakelig finansiert av private givere. Vi søker ikke, og mottar ikke, støtte fra den norske stat. Derfor er inntektene fra private givere helt avgjørende for vårt livreddende arbeid.

Under koronapandemien jobber vi på spreng for å gi livreddende behandling til dem som trenger det mest – vi jobber hardt for å fortsette å gi grunnleggende helsetjenester, samtidig som vi responderer på koronapandemien og gir behandling til koronapasienter i noen av de mest kritiske situasjonene i verden. Vi trenger støtte for å fortsette dette arbeidet.

Slik kjenner du igjen våre ververe

Alle våre ververe bærer ID-kort med navn og bilde av seg selv, og logoen vår. De har på seg hvit vest med Leger Uten Grensers logo.

Ververnes oppgave er å verve nye faste givere, som støtter vårt arbeid på månedelig basis. For å sette opp avtalen trenger vi kontonummeret ditt, navn, fødselsdato, telefonnummer og adresse. All denne informasjonen er trygt å oppgi. Vi tar ikke i mot kontanter.