portfolio site templates

SKOLEPROSJEKT-KONKURRANSEN

Her finner du informasjon om hvordan klassen din kan delta i årets skoleprosjektkonkurranse.

Mobirise

Intro with Image

Alle som deltar i Et grenseløst skoleprosjekt kan delta i konkurransen om å vinne årets Témoignage-pris, men det innebærer at du må sende inn bidrag innen 6. desember.  (mer informasjon om dette lenger nede på siden)

Vinnerne vil være den gruppa som på best mulig måte klarer å skape oppmerksomhet og synlighet rundt én eller flere av årets glemte kriser eller fremskritt. Orginalitet, innsats, rekkevidde av budskap og kreativitet vil bli vektlagt.

Bildet er fra da de fire jentene fra Fauske skole i Nordland vant Témoignage-prisen i 2016. Her hjelper de sosiale medier-redaktør Mari Rejsjå med å lage film med feltarbeider Christian Stray, som nylig hadde kommet tilbake fra Haiti.

Det er veldig mange måter å skape oppmerksomhet på og tidligere fylkesvinnere er alt fra et kjempegodt leserinnlegg til eventer, foredrag i lokalmiljøet til sosiale mediekampanjer og filmer. Lengre nede på denne siden kan du se noen eksempler fra tidligere vinnere og fylkesvinnere. 

Fylkesvinnere i hvert fylke blir bestemt av en jury i forkant av hovedprisen. 

Oppslag i lokalmedier kan bidra til økt synlighet, men vi oppfordrer elevene også til å tenke utenfor boksen om hvordan de ønsker å utføre oppgaven. 

Slik deltar du i konkurransen

  1. Vi kommer til å ta noen evalueringer basert på tidligere erfaringer på hvordan vi best mulig kan utføre skoleprosjektkonkurransen. Derfor vil det komme mer informasjon om hvordan innsending av bidrag vil foregå i forkant av prosjektstart i september 2021.  


Hvis du scroller nedover på denne siden finner du bidrag fra tidligere fylkesvinnere og hovedvinnerrne for skoleprosjektet 2020 - Åtra skole. 

Vær kreativ

Det finnes mange ulike måter å skape oppmerksomhet rundt glemte kriser på i nærmiljøet ditt! 

TEATER: Svartholt skole i Nordland arrangerte temakveld på skolen sin og fikk skapt mye oppmerksomhet rundt glemte kriser i nærmiljøet. 

REKLAME:  Elever ved Høylandet skole i Trøndelag var kreative og informerte om glemte kriser ved hjelp av et lokalt lastebilfirma. 

Her informerer jentene fra Ål skole om den glemte krisen i Kongo på NRK supers instagram

Her aksjonerer vinnegruppa fra 2018 på en bro i Buskerud. 

EVENT: Vestmyra skole fra Nordland vant i 2016. De fikk med seg lokalmiljøet, lokalpolitiere og det lokale næringsliv, samt kjente lokale fotballspillere i en fotballkamp for å rette fokus mot prisen på vaksinen mot lungebetennelse. 

LESERINNLEGG:  Mange elever velger å skrive leserinnlegg som blir trykket i lokalavis får å informere om glemte kriser. Dette er elever ved Kippermoen skole i Nordland skriver om mødredødelighet i Sierra Leone. 

Skoleprosjektvinnerne 2021

I 2021 vant Åtra skole i Vestfold og Telemark. 

– Her har elevene gjort en kjempeinnsats inn i skoleprosjektet og nådd ut til svært mange i lokalsamfunnet sitt gjennom på flere måter. De har arrangert løp hvor de har informert om glemte kriser og fått lokale bedrifter med på lager. Grunnet korona var ikke eventet åpent for alle, men ved å invitere lokalavisen sin har de likevel nådd ut til resten av lokalsamfunnet. De har hengt opp informasjon om glemte kriser rundt om på turløyper, og de har skrevet leserinnlegg som kom på trykk i lokalavisen. Det er åpenbart at elevene har satt seg godt inn i stoffet og virkelig greid å spre oppmerksomhet rundt glemte kriser til svært mange mennesker. Vi er utrolige imponerte over innsatsen som er lagt inn i prosjektet og evnen til å også tenke kreativt på hvordan de kan nå ut til flest mulig med budskapet sitt, sa juryformann og feltarbeider Ena Babic om vinnerbidraget for 2021. 


Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Vi hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor.

Følg Leger Uten Grenser

upartisk // nøytral / uavnhengig