SKOLEPROSJEKT-KONKURRANSEN

Her finner du informasjon om hvordan klassen din kan delta i årets skoleprosjektkonkurranse.

Mobirise

Intro with Image

Alle som deltar i Et grenseløst skoleprosjekt kan delta i konkurransen om å vinne årets Témoignage-pris, men det innebærer at hver klasse må sende inn sitt beste bidrag innen 15. desember.  (mer informasjon om dette lenger nede på siden) Vinnere vil bli kåret i des / jan. 

Vinnerne vil være den gruppa som på best mulig måte klarer å skape oppmerksomhet og synlighet rundt én eller flere av årets glemte kriser. Innsats, rekkevidde av budskap og kreativitet vil bli vektlagt.

NB: I en tidligere epost sto det at hver klasse kunne sende inn tre bidrag, dette var dessverre en feil. Hver klasse kan sende inn ett bidrag, beklager dette! 

Bildet er fra da de fire jentene fra Fauske skole i Nordland vant Témoignage-prisen i 2016 og fikk være med å lage film til sosiale medier på Leger Uten Grensers kontor i Oslo. 

Slik deltar du i konkurransen

Type bidrag:

Her kan alle typer bidrag bli vurdert, se lengre nede for kriterier som blir vektlagt. 

Antall elever per bidrag

Vi vet at mange velger å jobbe gruppevis med prosjektet, men at det ofte er veldig ulikt antall i hver gruppe i henhold til klasser. For å gjøre det rettferdig har vi derfor satt en maksgrense på at 5 elever kan være delaktige i hvert bidrag, og at hver klasse kan velge hvilket bidrag til de selv ønsker å sende inn.

Følgende kriterier blir vektlagt i konkurransen, og blir vurdert likt :) 

- Budskap og hva elevene har tenkt i henhold til utførelse av oppgaven

- Hvor mange har bidraget nådd? 

- Innsats

- Kreativitet 

Send inn deres bidrag sammen med dette skjema til glemte.kriser@legerutengrenser.no og marker tydelig bidraget med navn på skole + klasse + fylke. Hvis det er større filer anbefaler vi å bruke wetransfer.com, som er er gratis fildelingstjeneste hvor man ikke trenger å opprette bruker. 

Vi vet at skoleprosjektet blir utført på mange ulike måter i ulike fag, og det er også store forskjeller på hvor store klassene er. Vi setter utrolig pris på alle som deltar i skoleprosjektet, og det er alltid gøy å se hvordan oppgaven løses. Alle som deltar er med på å skape oppmerksomhet rundt noen av verdens glemte kriser. Hvis dere har valgt å arbeide med større grupper, håper vi likevel at dere ønsker å dele med oss hva dere har gjort. Men for å gjøre det rettferdig for mindre klasser, vil ikke disse bli vurdert i henhold til skoleprosjektkonkurransen :)

Det er veldig mange måter å skape oppmerksomhet på og tidligere fylkesvinnere er alt fra et kjempegodt leserinnlegg i lokalavisen, foredrag i lokalmiljøet, podcast, informasjonsfilmer, demonstrasjoner, skrive noveller eller PR-stunt. Lengre nede på denne siden kan du se noen eksempler fra tidligere bidrag. 

Oppslag i lokalmedier kan bidra til økt synlighet, men vi oppfordrer elevene også til å tenke utenfor boksen om hvordan de ønsker å utføre oppgaven. :) 

Vær kreativ

Det finnes mange ulike måter å skape oppmerksomhet rundt glemte kriser på i nærmiljøet ditt! 

TEATER: Svartholt skole i Nordland arrangerte temakveld på skolen sin og fikk skapt mye oppmerksomhet rundt glemte kriser i nærmiljøet. 

REKLAME:  Elever ved Høylandet skole i Trøndelag var kreative og informerte om glemte kriser ved hjelp av et lokalt lastebilfirma. 

Her informerer jentene fra Ål skole om den glemte krisen i Kongo på NRK supers instagram

Her aksjonerer vinnegruppa fra 2018 på en bro i Buskerud. 

EVENT: Vestmyra skole fra Nordland vant i 2016. De fikk med seg lokalmiljøet, lokalpolitiere og det lokale næringsliv, samt kjente lokale fotballspillere i en fotballkamp for å rette fokus mot prisen på vaksinen mot lungebetennelse. 

LESERINNLEGG:  Mange elever velger å skrive leserinnlegg som blir trykket i lokalavis får å informere om glemte kriser. Dette er elever ved Kippermoen skole i Nordland skrev om mødredødelighet i Sierra Leone. 

Skoleprosjektvinnerne 2021

I 2021 vant Åtra skole i Vestfold og Telemark. 

– Her har elevene gjort en kjempeinnsats inn i skoleprosjektet og nådd ut til svært mange i lokalsamfunnet sitt gjennom på flere måter. De har arrangert løp hvor de har informert om glemte kriser og fått lokale bedrifter med på lager. Grunnet korona var ikke eventet åpent for alle, men ved å invitere lokalavisen sin har de likevel nådd ut til resten av lokalsamfunnet. De har hengt opp informasjon om glemte kriser rundt om på turløyper, og de har skrevet leserinnlegg som kom på trykk i lokalavisen. Det er åpenbart at elevene har satt seg godt inn i stoffet og virkelig greid å spre oppmerksomhet rundt glemte kriser til svært mange mennesker. Vi er utrolige imponerte over innsatsen som er lagt inn i prosjektet og evnen til å også tenke kreativt på hvordan de kan nå ut til flest mulig med budskapet sitt, sa juryformann og feltarbeider Ena Babic om vinnerbidraget for 2021. 


Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Vi hjelper dem som trenger det mest – uansett hvem, uansett hvor, uansett hvorfor.

Følg Leger Uten Grenser

upartisk // nøytral / uavnhengig

Created with Mobirise builder