Website Creator

Et grenseløst skole-prosjekt


Leger Uten Grenser setter stor pris på at din klasse er interessert i å delta i årets Glemte Kriser Skoleprosjekt, Et grenseløst skoleprosjekt som går av stabelen
1. september til 1.desember.  

Témoignage er fransk og uttales [temoanja:sj], og betyr å varsle om overgrep og glemte kriser.


Témoignage er viktig, fordi færre dør når flere vet. Hvert år mister millioner av mennesker livet i humanitære kriser rundt om i verden. Uten medienes søkelys blir noen kriser fort glemt.


Læringsopplegget går ut på at ungdomsskoleelever får mulighet til å utvikle sin kritiske sans og forståelse av det moderne informasjonssamfunnet gjennom å drøfte og fordype seg i hvorfor noen land og kriser får mer oppmerksomhet enn andre.


Skoleprosjektet er lagt opp til å passe inn i kompetansemålene for ungdomsskolen.  Vi håper at skoleopplegget og konkurransen om Témoignage-prisen vil inspirere og skape bevissthet.


Alle skolene som deltar i skoleprosjektet vil få tilbud om å få besøk av en feltarbeider. For å best mulig koordinere disse besøkene har vi satt opp en fylkesplan vi anbefaler å følge.


Elevene vil bli utfordret til å lage et medieprodukt om glemte kriser eller fremskritt, som for eksempel en avis, radio-reportasje eller blogg.


Leger Uten Grensers liste over glemte kriser blir lansert hver sommer, og i år har vi valgt å ha fem glemte kriser og fem glemte fremskritt. Vi vil gi detaljert informasjon om alle krisene og fremskrittene på glemte kriser-siden. Det er også mulig for elevene å arbeide med fremskrittene, da det fremdeles bare er et fremskritt i en krise, og ikke at krisen er helt over. 


Det vil også være bilder og videoer tilgjengelige for elevene å bruke til oppgaven sin, tips og nyttige linker og informasjon rundt besøk av feltarbeider og hvordan delta i skoleprosjekt-konkurransen på denne nettsiden. 


Vi gleder oss til å se din klasses bidrag og ønsker dere lykke til i konkurransen. 


Skulle det være noen spørsmål, ta kontakt med prosjektkoordinator, Luwam på glemte.kriser@legerutengrenser.no,

/ 940 12 474.    

Bangladesh: En av årets glemte fremskritt er at parasittsykdommen kala azar er på vei til å bli utryddet i tre land som en nasjonal helsetrussel. Mye av dette er på grunn av informasjonsarbeid rundt om i landene og tilgang til effektive medisiner. Kala azar har tidligere vært på Leger Uten Grensers glemte kriser-liste. Foto: Igor Barbero/MSF

Del denne siden

Kontakt oss 

Hvis dere ønsker å komme i kontakt med en feltarbeider om å svare på spørsmål rundt de glemte krisene eller fremskrittene? Ønsker du flere bilder/ videoer fra oss til oppgaven din eller har du noen spørsmål rundt arbeidet vårt eller oppgaven din er det bare å kontakte skoleprosjektkoordinator Luwam på glemte.kriser@legerutengrenser.no  / + 47 940 12 474. 

www.legerutengrenser.no

Følg Leger Uten Grenser