free web software

Årets Témoignage-pris

Her finner du informasjon om hvordan din klasse kan delta i årets skoleprosjektkonkurranse og hvordan dere kan vinne Témoignage-prisen og en drømmedag til Oslo. 

Fjorårets vinnere

Hatlestrand oppvekstsenter stakk av med fjorårets Témoignage-pris. 

Ingeborg EIde, Malin Nehus og Madelen Hauge i 10.klasse ved Hatlestrand oppvekstsenter stakk av med seieren fra fjorårets skoleprosjekt. De hadde arrangert sammen med klassen sin en utstilling hvor de belyste glemte kriser, og hadde særlig fokusert på at titusener av kvinner dør hvert år på grunn av utrygg abort.  

De sørget for at store deler av nærmiljøet dukket opp, fikk flere oppslag i lokalavisen og hadde vært kreative i uttrykk. Hele klassen hadde vært svært aktive i prosjektperioden sin og greide ved hjelp av analoge metoder å skape oppmerksomhet rundt glemte kriser. Gratulerer! 


Delta i konkurransen! 


Alle som deltar i Et grenseløst skoleprosjekt kan delta i konkurransen om å vinne årets Témoignage-pris.

Vinneren vil være den gruppa som på mest kreativ måte klarer å skape oppmerksomhet og synlighet rundt én eller flere av årets glemte kriser eller fremskritt.

Vi vil også kåre fylkesvinnere i hvert fylke i forkant av hovedprisen.

Oppslag i lokale medier kan bidra til økt synlighet, men vi oppfordrer elevene til å tenke utenfor boksen om hvordan de ønsker å utføre oppgaven.

Bildet er fra når de fire jentene fra Fauske skole i Nordland vant Témoignage-prisen i 2016. Her hjelper de sosiale-medier redaktør, Mari Rejsjå til å lage film med feltarbeider Christian Stray, som nylig hadde kommer tilbake fra Haiti. 


Du må ikke delta i konkurransen for å delta i årets skoleprosjekt, men vi oppfordrer alle skolene til å sende inn sitt beste bidrag.

Fra første september vil elevene og lærere finne relevant informasjon, bilder, videoer og tips til skoleprosjektet på denne nettsiden. 
Et ekspertpanel skal så velge ut vinneren av Témoignage-prisen for Glemte Kriser 2018.

Hovedvinnerne av Témoignage-prisen vil bli offentligjort i midten av desember.

Vinnergruppa vil få en drømmedag til Oslo i januar / feburar 2019 med tentativ dato.  

Bildet viser elever ved Ris skole som i fjor valgte å auksjonere med selvlagde bannere foran t-banestasjonen Majorstua i Oslo. 1

Steg 1

Meld på din klasse og avtal senere dato for besøk av feltarbeider.

2

Steg 2

Alle skolene sender inn sitt beste bidrag (kun ett) med vedlagt skjema. Det er lærer som har ansvaret for innsending av bidrag. 

3

Steg 3

Dokumentering av prosjektbidragene er svært viktig for at vi kan gjøre en kåring. Dette kan være opptak fra radiointervju, linker til avisartikler eller nettsider, filmer av pressestunt eller intervjuer.

4

Steg 4

Frist for å levere inn bidrag er onsdag 5. desember. Før den endelige vinneren annonseres vil det kåres finalister for hvert fylke.

Fjorårets jury besto av f.h: humanitærrådgiver i Leger Uten Grenser, Trygve Thorson, redaktør i Radio Nova Eline Hystad og redaktør i Natt og Dag, Daniel Ramberg. 

Kontakt

Vi pleier å ta kontakt med skolene nærmere prosjektperioden til hvert fylke, men det er bare å ta kontakt med skoleprosjektkoordinator på glemte.kriser@legerutengrenser.no  / + 47 940 12 474

www.legerutengrenser.no

Følg Leger Uten Grenser