Sverige

Foto: Leger Uten Grenser / Karin Ekholm

Sverige


Siden september 2016 har Leger Uten Grenser jobbet for å dekke opp for behovene innenfor psykisk helsevern blant asylsøkere i Gøtene kommune.

Hjem > Land > Sverige
Oppdatert 21.01.2018
        

Hva Leger Uten Grenser gjorde i 2016

Leger Uten Grenser benytter en holistisk modell for mental helsehjelp og psykologisk støtte som inkluderer testing og avdekking av psykiske lidelser. Vi henviser også videre til det svenske helsevesenet ved behov.

I tillegg driver vi med individ- og gruppeterapi og psykoedukasjon for å forhindre symptomforverringer, og for å bygge opp selvfølelse. Vi tilbyr psykologisk førstehjelp, og benytter kulturtolker for å sikre god kommunikasjon.

Artikkelen fortsetter etter bildet

TOLK: Khaldoun Al Ali er palestinsk og flyktet fra Damaskus, Syria. Her prater han til en tolk, mens datteren Nawar Al Ali venter tålmodig. Foto: Karin Ekholm


Prosjektet bygger også en bro mellom asylsøkere og lokale nettverk som tilbyr sosiale aktiviteter og som tar seg av ikke-medisinske behov. 

Gjennom dette prosjektet ønsker Leger Uten Grenser å vise at hvis man griper inn tidlig så kan man i stor grad forbedre asylsøkeres psykiske helse, og sørge for at de tas imot på en måte som tar hensyn til deres individuelle behov.

Leger Uten Grenser ønsker også å bygge videre på prosjektets suksess for å forbedre det psykiske helsevernet for asylsøkere i hele landet. 

I 2016 undersøkte Leger Uten Grensers team i Gøtene 122 asylsøkere for mentale helseproblemer. Av disse fikk 32 prosent individuelle rådgivning, og 19 prosent ble henvist til det lokale helsevesenet. Totalt mottok 466 asylsøkere psykoedukasjon, innføring i lokal kultur, og annen helseinformasjon fra Leger Uten Grenser. 367 personer fikk psykologisk førstehjelp. 


 

 HVORFOR ER VI I SVERIGE 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen