El Salvador

Foto: Alejandra Sandoval

El Salvador


I El Salvador jobber Leger Uten Grenser med å gi mentalhelsehjelp og behandler ofre for seksualisert vold. 

Hjem > Land > El Salvador
15.02.2021
        

Dette er situasjonen i El Salvador

Landet har en av de høyeste mordratene i verden, 36 per 100.000 innbyggere ifølge politiet. Gjengkriminalitet og konflikt med sikkerhetsstyrkene skaper humanitære behov, og påvirker tilgang til helsehjelp. 

Rivaliserende gjenger kontrollerer flere nabolag, noe som begrenser folks mulighet til å bevege seg fritt og på den måten oppsøke helsehjelp. I såkalte «røde soner» har helsemyndighetene avbrutt helsetjenestene sine på grunn av trusler og vold.

Les mer: Vårt arbeid med psykisk helse

Dette gjør vi i El Salvador

Leger Uten Grenser startet prosjekter i El Salvador for første gang i 1983. I dag vi jobber vi San Salvador og Soyapango med helseinformasjonsarbeid, mentalhelsehjelp og behandler ofre seksualisert vold. Vi driver også ambulansetjenester i Soyapango og Ilopango. I 2019 utførte vi blant annet 11,300 pasientkonsultasjoner, 3030 individuelle mentalhelsekonsultasjoner og behandlet 71 ofre for seksualisert vold. 

I 2020 rykket vi også ut når landet ble rammet av stormen, Amanda. Situasjonen var svært kritisk da landet allerde slet med covid-19-pandemien. Her ga vi helsehjelp og psykisk helsehjelp for noen av menneskene som ble hardest rammet av stormen. Vi hadde også team som utførte helseinformasjonsarbeid for forebygging av sykdom, også covid-19.

Bildet er tatt etter at stormen Amanda rammet landet. Foto: Luis Romero

 

 HVORFOR VI ER I EL SALVADOR 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen