Ecuador

Foto: Albert Masias/Leger Uten Grenser

Ecuador


Ecuador ble rammet av to jordskjelv i 2016, 16. april og 18. mai. Jordskjelvene krevde til sammen 671 menneskeliv, og 17.638 mennesker ble skadet. Flere enn 33.360 mennesker måtte evakueres og få midlertidig husly, grunnet de store ødeleggelsene.

Hjem > Land > Ecuador
27.06.2017 | Oppdatert 21.01.2018
        

Dette gjorde Leger Uten Grenser i Ecuador i 2016

Disse teamene, som på daværende tidspunkt befant seg i Sør-Amerika, dro til Manabí og Esmeraldas provinsene hvor de tilbrakte en måned.

Dette var de hardest rammende områdene, som etter hvert fikk status som katastrofeområder.

Det ble, etter den første evalueringen av situasjonen, bestemt å fokusere på psykisk helsehjelp og på distribusjon av nødhjelpsforsyninger.

Artikkelen fortsetter under bildet

NØDHJELPSFORSYNINGER: Mennesker som fikk hjemmene sine ødelagt av jordskjelvet er på vei til leiren Alto Del Portete i Muisne. De har fått utdelt nødhjelpsforsyninger fra Leger Uten Grenser. Foto: Albert Masias


Våre team gjennomførte psykososiale aktiviteter med 3675 mennesker og delte ut 180 hygienesett, ca. 200 matlagningssett, og flere enn 60 overnattingssett bestående av madrasser, tepper og plastpresenninger.

Det ble også delt ut ti vanntanker, som hver har en kapasitet på 5.000 liter. Leger Uten Grenser utførte også primærhelsetjenester, og hadde totalt 120 konsultasjoner.

I Jama, som ligger på kysten i Manabí provinsen, delte ett team ut overnatting-, matlaging- og hygienesett til 500 familier. Totalt hjalp Leger Uten Grener flere enn 2000 mennesker i Jama. Vårt arbeid i Ecuador ble avsluttet i slutten av mai.

MIDLERTIDIG HUSLY: En leir for de rammede i San Francisco del Cabo, i Muisne-regionen. Foto: Albert Masias

 

 

 HVORFOR ER VI I ECUADOR 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen