Julegave med mening - kjøp et gavekort - Leger Uten Grenser

Julegaven som redder liv

Ønsker du å gi en julegave med mening? Legger du et gavekort under treet i år, så kan vi i Leger Uten Grenser hjelpe de som trenger det mest.

Du velger selv hvilken verdi gavekortene skal ha. Du kan få tilsendt kortene i posten eller skrive dem ut selv.


Min. 100,- pr. kort
Totalt å betale


Send meg kortene i posten
Jeg skriver ut kortene selvVipps Visa Mastercard
Jeg vil heller få tilsendt faktura.

* indikerer obligatoriske felt. Du må ha bankens kodebrikke for å fullføre innbetalingen.

Her har vi besvart de vanligste spørsmålene. Har du andre spørsmål kan du kontakte oss på giverservice@legerutengrenser.no eller på tlf.08898


Posten Norge oppgir 16. desember som siste sendefrist for å få posten levert før jul. Siden vi trenger litt tid til å pakke og poste kortene anbefaler vi å bestille innen 15. desember. Du kan selvfølgelig velge å printe ut kortene selv helt frem til jul.

Årets julegavekort Leger Uten Grenser gir nødhjelp til mennesker i krig, kriser og katastrofer, og til andre som ikke har tilgang til grunnleggende helsetjenester. Hver dag redder Leger Uten Grenser liv som ellers ville ha gått tapt. Når du gir bort dette gavekortet til venner eller familie så er du med på å gjøre dette mulig.

Sammen redder vi liv.

I år inneholder kortet tegninger fra syriske barn på flukt og historiene deres:

Ett av bildene på gavekortet er tegnet av en palestinsk jente på åtte år. Hun mistet moren sin da hun var fire, og bor i flyktningleiren Burj i Sør-Beirut i Libanon. I 2017 kom jenta til Leger Uten Grensers mentalhelseklinikk for å få hjelp med adferdsproblemer.

Et annet er tegnet av Ahmad, en syrisk gutt på elleve år. Han opplevde vold i hjemlandet og ble tvunget til å flykte over grensen til Libanon. Faren sitter fengslet i Syria, og nå bor han i flyktningleiren Wadi Khalid i -Nord-Libanon, helt på grensen til Syria, sammen med syv brødre og søstre. – Jeg føler ansvar for alle sammen, sier Ahmad til Leger Uten Grensers psykolog som jobber med mental helse i leiren.

Ett bilde er tegnet av Ilham, en syrisk jente på syv år. Hun opplevde vold i hjemlandet og ble tvunget til å flykte over grensen til Libanon. Ilham mistet faren sin i Syria, og bor nå sammen med moren, bestemoren og søsknene sine i flyktningleiren Wadi Khalid i Nord-Libanon, helt på grensen til Syria.

Et annet bilde er tegnet av Hanine, en syrisk jente på tolv år. Hanine opplevde vold i hjemlandet og nektet å snakke. Hun og tre søsken ble tvunget til å flykte over grensen til Libanon, og bor nå i flyktningleiren Wadi Khalid i Nord-Libanon, helt på grensen til Syria. Da Ilham kom til Leger Uten Grensers klinikk, viste hun symptomer på posttraumatisk stress-syndrom.

Tusen takk for din støtte.