Logistikk i en nødssituasjon

Foto: Joffrey Monnier

Logistikk i en nødssituasjon


Bak et hvert prosjekt ligger det effektiv logistikk. Leger Uten Grenser jobber ut fra prinsippet om at de ansatte alltid skal ha tilgang til riktig og nødvendig utstyr.

Hjem > Helse > Logistikk i en nødssituasjon
19.06.2017 | Oppdatert 26.07.2018
        

– En lege er ikke mye verdt for noen midt i ørkenen hvis hun eller han ikke får levert medisinene til riktig tid og sted, med riktig temperatur. Uten logistisk støtte kunne ikke Leger Uten Grenser jobbet like raskt og effektivt som vi gjør, sier Chris Houston, logistiker i Leger Uten Grenser. 

Leger Uten Grenser har en uavhengig og integrert leverandørkjede. Dette gjør at vi lettere kan dekke menneskers behov – uansett hvem eller hvor de er.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Ferdigpakkede nødhjelpsforsyninger

Leger Uten Grenser har utviklet og produsert nødhjelpspakker som er klare til å transporteres innen få timer. Disse inkluderer operasjons- og fødselshjelpsutstyr.

Pakkene blir brukt som standard for andre nødhjelpsorganisasjoner verden over. Nødhjelpspakkene blir gjennomgått hver gang et nytt legemiddel eller medisinsk utstyr blir tilgjengelig.

Forsyningssentre verden over

For å være sikre på at vi kan stille opp så raskt som mulig i en nødsituasjon, har vi fire logistikksentre i Europa og Øst-Afrika, i tillegg til lagre i Sentral-Amerika og Øst-Asia. Logistikksentrene kjøper inn, tester og lagrer utstyr som kjøretøy, kommunikasjonsverktøy, strømforsyninger, vannrensingsutstyr og kosttilskudd.

Fly kan bli lastet og flydd til kriseområder innen 24 timer.

På logistikksentrene er de ferdigpakkede nødhjelpspakkene toll-klarert og klare for flyvning. Vi lagrer også tusenvis av telt i Kina og Dubai, i tillegg til andre produkter som ikke går ut på dato, som er klare for umiddelbar bruk i en nødsituasjon.

Kostnadsreduserende logistikk

For å senke kostnadene frakter Leger Uten Grenser det meste av utstyret med båt, hvis det ikke er en umiddelbar krise. Det er derfor viktig å følge med på lagerbeholdninger og forutse fremtidige behov så bestillinger kan bli gjort inntil tre måneder før antatt behov.

Man må også få alle medisiner og utstyr tollklarert. I hovedstedene i land vi jobber har vi logistikkansatte som forhandler med offentlig ansatte, for å passe på at vi betaler riktige importavgifter og at utstyret blir levert der det skal så raskt som mulig.

 HVOR HAR VI JOBBET I EN NØDSITUASJON 
 
STØTT OSS
Bli fast giver
Med private gaver kan vi hjelpe dem som trenger det mest, uavhengig av politikk og myndigheter.
ENGASJER DEG
Få nyhetsbrev
Få en dypere innsikt i vårt arbeid.

⇑  Til toppen